Stäng

Dagens tankeställare 27

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 27

Nu har jag utformat en ny sjukdomsbeskrivning för ICD-10, den internationella sjukdomsklassifikationen.

Muslimsk tro
F29.99

Med muslimsk tro avses ett förvirringstillstånd, som vanligtvis betraktas som en personlighetsstörning. Islam är således inte en sjukdom som skulle bero på organiska faktorer utan snarare en epigenetisk psykisk störning.

Typiska symptom är en orealistisk uppfattning om den egna förträffligheten, fördröjning i utvecklingen av rättvisekänslan samt vanföreställningar om efterlivets privilegier.

I praktiken är patienten ofta besvärlig, aggressiv och svår att nå med logiska argument.

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Dagens tankeställare 27

 1. Det kom ett email idag:

  ##########

  Hi

  I clearly remember this day 20 years ago. At about 9 AM, you were out on my back porch having a cigarette, and I just turned on the TV for the news. There it was: The tower was on fire. It was a terrible day with about 3000 people dying.

  Later in the week we went to Rock Island Illinois to attend the National Genealogy Conference.

  Henry celebrated his 95th birthday on 31 August. He is slowing down but still getting around. I am still doing fine, and I hope you are also. No Covid for any of us in the family.

  Take care.

  Floyd

  ###################

  Jag minns det själv som i går. Tänk vad tiden går. Det är 10 år sedan jag slutade röka.

 2. I vissa sällsynta fall, kan patienten tillfriskna helt naturligt. I de flesta andra fall är det övervåningen på mentalsjukhuset som gäller. (övervåningen, för de obotliga kronikerna, referens till filmen ”Gökboet”)

  21
 3. Rune! Tills nu det mest precisa beskrivningen av den ålderdomliga sjukdomen, som synes haft mest spridning i de minst skolades skara.

  20

Kommentera

%d bloggare gillar detta: