SD-politiker häktad misstänkt för mord

BROTTSLIGHET. En SD-politiker misstänks för mord i Västergötland förra veckan. Mannen är häktad som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. – Han förnekar brott, säger Joakim Sjöberg, mannens advokat, rapporterar Borås Tidning bakom betalvägg.

Patrik Thorén, ordförande SD Svenljunga

En SD-politiker från Västergötland har under eftermiddagen häktats misstänkt för mord.

Åklagaren hade begärt mannen häktad på sannolika skäl, misstänkt för mord. Men tingsrätten häktade honom som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Det är ett väldigt tidigt skede i ärendet och utredningen. Jag kan bara lämna hans inställning. Det är att han förnekar brott, säger Joakim Sjöberg, den misstänktes försvararen.

Åklagare Per-Erik Rinsell uppger för Borås Tidning att offret är en kvinna.

I och med att han är häktad på skäligen misstanke, innebär det att det är inte riktigt så starkt som det kanske brukar vara vid häktning. Vi får se var utredningen tar vägen men min uppfattning är att vi avser kunna styrka brott så småningom, men i dagsläget är utredningsläget sådant att det är skäligen misstanke, säger Åklagaren.

Mannen är ostraffad sedan tidigare. Enligt häktningsframställan har mordet skett förra veckan.

-Pettersson noterar att det inte bara är socialdemokrater som mördar om nu SD-mannen är skyldig.

Socialdemokrat dömd till livstid och utvisning för mord

S-politikern Jennie Olsson får straffet höjt till livstids fängelse för mord

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “SD-politiker häktad misstänkt för mord

 1. Har aldrig förstått varför man lägger någon vikt vid brottslingars eventuella partitillhörighet, en sosse sköt ju för ngt år sedan ihjäl sin fru när hon låg och sov, för några år sedan så slängde en MP politiker ut sin fru från balkongen efter det att han ”rökt på”, utöver ovanstående reportage så finns det mängder med politiker som dömts för mord.
  Även centerpartister vilka dock nu främst förefaller bli dömda för pedofilbrott!
  Rörande Sverigedemokraterna så får du inte finnas med i polisens brottsregister om du vill ställa upp som valbar kandidat för partiet, du får heller inte finnas med i kronofogdens register!
  Om samma regler gäller för den som vill företräda andra partier vet jag inte, detta gör dock att man kan var helt hundra på att inga personer på SD:s vallistor är dömda för några brott i den stund dom är valbara!

  14
  1
 2. Normalt brukar det väl stå ”politiker misstänkt för mord.”

  Men det gläder naturligtvis 7-klövern att det den här fången var en från SD.

  Ingen är förklarad skyldig före domstolsförhandlingarna är klara.

  Om han nu är häktad men senare släpps, blir det intressant att läsa om hans skadestånd, kan det bli 100:- ?

  35
  2

Kommentera