Sverige öppnar upp igen – detta händer 29 september

PANDEMI. Om drygt tre veckor lyfts flera av de kvarvarande restriktionerna. Detta är ändringarna som börjar gälla den 29 september.

Bild CC BY
 • Deltagartaket vid allmänna och privata sammankomster och offentliga tillställningar tas bort.
 • Aståndskrav mellan sittplatser och mellan sällskap tas bort.
 • Rådet om att jobba hemifrån tas bort.
 • Kvarvarande restriktioner för serveringsställen tas bort.
 • Är man fullvaccinerad kan man i stora drag leva som vanligt.

Samtidigt går frågan om vaccinintyg vid större evenemang ut på remiss, skriver Göteborgs-Posten.

Restriktioner vid de allra största evenemangen kan dock bli kvar. Folkhälsomyndigheten kan även komma med särskilda råd för de som inte vaccinerat sig.

Pressmeddelande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Sverige öppnar upp igen – detta händer 29 september

 1. Pettersson du som är för vaccinering, vill du att tidigare sjuka i Covid-19 ska vaccineras?

   • Då kan jag berätta att SVT, och övrig media samt FHM som du tycker har rätt säger att de som varit sjuka i Covid-19 ska vaccinera sig.

    Vaccinet som du tycker är lösningen på Coronapandemin är bara en trettondel så effektivt som ditt eget immunförsvar (om du varit smittad)

    Så som du nu förstår så är de som bestämmer inte minsta intresserade av att du som tidigare har varit sjuk ska slippa vaccinet trots att du då har ett helt överlägset skydd.
    Frågan du då ska ställa dig är varför de med berått mod försöker få personer som inte har det minsta lilla behov av vaccinet att ta en spruta med ett innehåll där vi inte känner till de långsiktiga riskerna.

 2. Bara att titta på hur det ser ut i Israel som var första landet i världen med massvaccinering.
  De ligger ca 2 månader före oss.
  Där ökar smittspridningen och antalet döda bland de vaccinerade, och man började den 30 juli ge dos 3.
  Tyvärr ökar då dödligheten dramatiskt för de som tar tredje dosen.

   • Så när dödligheten sköt rakt upp som en raket direkt efter det att dos 3 hade börjats att ge i Israel hade inget med vaccinet att göra?
    Pettersson du låter nu precis som en kopia av SVT. Grattis!

    Samma raket i dödlighet finns det nu ett femtontal länder som uppvisar.
    Samtliga har inlett en snabb massvaccinering.

    Att Sverige har en så hög dödlighet jämfört med Israel beror på att myndigheter och regering misslyckades att skydda de äldre.
    Detta kan du väl ändå inte redan ha glömt?

   • I Brasilien där det enligt presidenten är “bögigt” att bära munskydd och covid inte är värre än en influensa närmar man sig 600.000 döda. Det har naturligtvis inte något att gör att man struntade i vaccinationerna i början och fortfarande ligger lågt.

    Lek med tanken att alla drygt tio miljoner i Sverige är dubbelt eller trippelvaccinerade. Kommer det då att dö 250 personer om dagen som är det normala i vårt landet och är det vaccinationernas fel? Eller kommer döden att upphöra?

    Du låter precis som en kopia på konspirationsteoretikerna – grattis

    1
    1
   • Ja Brasilien har många döda, men Ungern och Tjeckien är betydligt värre, och har drygt 20% enheter fler vaccinerade än Brasilien, så ditt inlägg bekräftar då att vaccin inte fungerar på Covid-19.

    Du jämförde dödstalen mellan Sverige och Israel, och missförstod då vad jag skrev.
    Titta vad som hände i Israel efter att massvaccineringen började, och efter att tredje dosen gavs. 66% av dödsfallen i Covid-19 i Israel har kommit efter massvaccineringen.
    Tredje dosen ger en katastrofalt höjd dödlighet för de som smittas.

 3. Troligen starten på ännu en smittökningsperiod, vi har ju många antivaccinerare går lösa.

  4
  37
  • Ändå är det de vaccinerade som blir sjuka och skapar nya mutationer
   Men nu rekomenderar Japan hälsomyndighet att läkarna ska skriva ut Ivermectin
   Kan kanske bero på de metall pertiklar som de funnit i vaccinet
   Rumänien stänger ner sina vaccincentra
   Israel rekomenderar en 4 injektion
   Nigeria där de som har råd och äter ständigt Hydroxklorokin mot Malaria har nästan inga sjukdomsfall.

   33
   3
   • Nordström!
    Hydroxiklorokin kanske du menar, det har jag tagit i 26 år för min RA, det har också besvärliga biverkningar bl.a påverkar det ögona.

  • Grebom5 häromdan var du så arg så du skakade, men det visade sig att du inte förstått vad överdödlighet innebar.
   Har du lärt dig det nu?

 4. En tumme upp och två ned. 11 september är det kulturarvsdagen. Då ska jag gå på evenemang.

  7
  1
 5. Tänk vad dom har ockrat på oss som inte tagit spruta. Man måste gå och köpa ett coronatest för dyra pengar hos någon privat vårdcentral när man ska ut och flyga. Landstingens coronatest som är gratis duger inte.
  Ska också tillägga att bakslag i smittspridningen är trolig när vi går in i en kallare period. Då brukar man få virusinfektioner.

  42
  3
 6. Tänka sig att det funnits sådana restriktioner i snart 2 år,och Stenbock har inte märkt minsta av det !!
  Att hålla avstånd har ju med vanlig uppfostran att göra. Att inte stå och hosta eller snörvla på någon i trängsel eller butiker likaså…
  Har dessa förordningar i första hand varit anpassade för den s.k. “nya befolkningen” ?
  F.ö. kan jag meddela att Tysklands undergång efter 16 års styre av Merkel,beror enbart på de två senaste årens influensa C-19,enligt deras finansminister från Sossarna !!
  Detta betonade han särskilt vid dagens sista sammankomst,i deras sista “Riksdag”….

  38
  • Hör du Stenbock. Ett tips så där i största allmänhet. När jag till snabbköpet tar jag alltid en kundvagn även om jag bara ska köpa potatis, fläsk och kryddpeppar eller något annat gott. Har jag slarvat bort plasttian så får jag en ny i kassan att slarva bort. Jag lägger mina gåpinnar i korgen. Den är perfekt när det gäller att hålla avstånd. Är jag på det humöret vänder jag den spetsiga änden framåt. Då blir det lättare att för de andra kunderna att hålla avstånd.

   När jag har betalat lägger potatisen, fläsket och kryddpepparn i korgen. Jag håller alltid avstånd och betalar med kontanter. Jag hade tänkt att köpa svagdricka men den är inte som förut. Sedan kör jag bort pappers- och snöresbordet. Där packar jag min ryggsäck i lugn och ro och kör tillbaka vagnen och stoppar plasttian i fickan. Om jag inte glömmer den för jag har ju annat tänka på mina gåpinnar till exempel.

   Vid snöres- och pappersbordet finns köpcentrumets enda stol. Ibland sätter jag mig där och vilar innan jag går hemåt. Var har du varit så länge säger sambon jag har redan satt på kaffet. Hur blir det med allt kramandet efter 29 september? Min sambo skulle kramas i tid och otid. Kan jag säga till henne att det fortfarande är förbjudet?

   Min sambo påstår att det hörs när plasttiorna skramlar runt i tvättmaskinen men det är bara elakt förtal. Jag hör ingenting. Absolut ingenting om batteriet har tagit slut. Jag var hemma hos en bryggerska en gång. Hon invigde mig i konsten att brygga svagdricka: “Det för inte vara för svagt för då kommer inga kunder och det får inte vara för starkt för då kommer länsman.”

   Min sambo har köpt en helsingörskärra till mig. En sån som gamlingar har men den skäms jag för att använda. När man åker till Helsingör ska man ha en säckakärra. En sån som stockholmarna kallar pirra men det tycker jag är snuskigt. Nu kan man åka tåg ända fram till Helsingör. Men det gör vi inte för då kan man inte tura. När man turar måste man se till att man stiger av på rätt sida. Men det spelar ingen roll för man kan ta tåget i vilket fall som hest. När man har turat får man inte köra bil rätt man kan.

   20
   6

Kommentera