Elsa Widding svarar SVT, del 46

KLIMATET & PROPAGANDA. Elsa Widding är civilingenjör från Chalmers i Göteborg och har arbetat i energibranschen under 25 år, bland annat för tre av de fyra största energibolagen i Norden. Då hon arbetade på Näringsdepartementet blev hon känd som Sveriges bråkigaste kvinna – hon försökte nämligen stoppa Nuon-affären, statens största och sämsta affär genom tiderna. Tyvärr misslyckades Widding och det kostade svenska skattebetalare minst 50 miljarder kronor.

SVT:S PROPAGANDA. För ett par veckor sedan blev Elsa Widding uppringd av klimatreporter Erika Bjerström på SVT. Hon undrade vänligt om jag vill ställa upp på en intervju i aktuellt. Elsa fick också ett SMS där Erika skriver:

”Hej Elsa, Bara så du hinner fundera: du vill ju skapa debatt och därför tycker vi att det är intressant att ta upp din kritisk mot IPCC:s senaste rapport som ju också delas av moderate riksdagsmannen Jan Ericsson med flera. Vi tänkte fokusera på några huvudområden av din kritik mot forskningen: tex frågan: 1. Påverkar våra utsläpp klimatet? Fråga 2: Vad du ser för risker om nu IPCC är ute och cyklar, vad blir konsekvenserna, fara för samhällsutvecklingen? Du pratar bla om högre arbetslöshet i dina videoklipp. I samma aktuellt inslag får en anhängare av IPCC lägga fram sina bästa argument varför han anser att de har rätt. Vi har också med SVT:s nyheters ansvariga utgivare som berättar hur antalet inlägg om vår klimatbevakning nu är fler än t ex invandring. Som en temperaturmätare på hur frågan intresserar. Du kommer att få dina frågor i förväg och inspelningen kommer att ta 30-40 minuter av din tid.”

Elsa Widding uppskattar inbjudan till Aktuellt men vis av erfarenhet vet hon hur det klipps och snuttifieras i den här typen av intervjuer, så för henne var det viktigt att det i så fall handlade om en direktsändning. Elsa frågade därför Erika om det och svaret kom direkt. Det är inte tal om direktsändning. Då valde Widding att tacka nej.

Läs vidare på Klimatupplysningen

Om Elsa Widding på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Elsa Widding svarar SVT, del 46

 1. Tänk att både SR och SVT är så ”opartiska” att de klipper och klistrar, ja det var förstås fel numera behöver de ej klistra, bara redigera så att den ej PK misskrediteras.
  Men den stora journalist skocken tycks inte bry sig, oärlighet varar längst i dagens Sverige – Absurdistan.

  14
 2. Elsa har senare på uppmaning besvarat ett antal frågor från Bjerström skriftligt. Vi kan knappast räkna med att Bjerström återkopplar till Elsa. Då måste hon avslöja sådant som att IPCC i sin ”vetenskapliga” rapport skriver helt annat än vad klimatbedragarna samman fattar i den ovetenskapliga POLITISKA sammanfattande rapporten.

  12
  • Tror jag skrivit detta tidigare men det kan upprepas, EW rockar fett.
   Tur att det finns forskare som fortfarande har sin sans i behåll.

   12
 3. Vänstermedia svt klarar inte att hantera F.A.K.T.A propaganda är deras tugg dom ständigt kräks ur sig. Dom är en skam för sann journalistik. Ett hån mot sanningen och nyttiga idioter för globalisterna .

  19
 4. Elsa Widding formligen mosar Erika Bjerström i sin video, där Elsa ger utförliga svar, som Erika förmodligen inte begriper ett skvatt av. Käftsmällen blev så hård att Erika la ner reportaget och fick ta semester en vecka!

  24
 5. Bara att hoppas faktiskt kunnande kan sätta stop för personer typ ”HystErika” samt tokstolle dreven som uppstår via inkompetenta tolkningar av högst spekulativa scenarier.

  22

Kommentera