Ännu en ”svensk” terrorist

ISLAM & TERRORISM. Den misstänkta terroristen Osama Krayem, från Malmö, utreds av svenska åklagare för grova krigsförbrytelser för IS i Syrien. På onsdag ställs han inför rätta i Frankrike, anklagad för inblandning i terrorattentaten i Paris då 130 människor mördades, skriver Aftonbladet.

En av de misstänkta för terrordåden i Paris 2015 och i Bryssel 2016 – den svenske medborgaren Osama Krayem – utreds av svenska åklagare för att ha deltagit i grova krigsbrott för Islamiska staten i Syrien.

Det finns en förundersökning om krigsbrott i Syrien mot den här personen, säger Robin Simonsson, presstalesperson vid Åklagarmyndigheten.

Förundersökningen leds av två åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Rubriceringen är grov krigsförbrytelse. I övrigt föreligger förundersökningssekretess, säger Robin Simonsson.

Malmö-födde Osama Krayem har tidigare identifierats av belgiska utredare som en av bödlarna vid ett av de mer ökända terrormorden i Syrien, då en jordansk pilot brändes levande till döds av Islamiska staten.

Osama Krayem. Foto: Polisen

Enligt källor till den franska tidningen Le Monde handlar den svenska utredningen om det brutala IS-mordet.

Piloten togs till fånga av IS efter att hans plan störtat i Syrien under ett uppdrag i december 2014. Senare släppte terrorsekten en 22 minuter lång film som visar hur han bränns ihjäl inlåst i en bur.

-Pettersson tittar i bloggens arkiv och ser att vi skrivit om palestiniern från Malmö under drygt fem års tid.

Osama har till och med fått lite beröm av bloggen: Lite heder åt den muslimska terroristen Osama Krayem för att han inte begärde hjälp från Sverige trots att hann är medborgare. Tyvärr har han uttryckt önskemål, om han fälls, att få avtjäna sitt straff i Sverige. För min del borde IS-terroristerna behandlas av Anders Gustaf Dalman och det är lindrigt.

Palestinier från Malmö har erkänt att han brände jordansk pilot levande i en bur

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ännu en ”svensk” terrorist

 1. En babbe kan aldrig bli svensk! Att vara född i Sverige betyder ingenting, när intelligensen fortfarande ligger kvar på mena-nivå. Jag är djupt krängt av msm:s påstående om babbens hemland. Dylika invasiva människoliknande primater skall det vara skyddsjakt på.

 2. ”Född i Sverige” verkar inte påverka generna?

  Är det därför så många kriminella har icke svenska namn?

 3. Sverige har under lång tid fungerat som plantskola för internationell terrorism. Detta är allmänt bekant för såväl vänner som fiender. Alla dessa länder i väst som indirekt drabbas av vårt släpphänta betéende borde nån gång sätta ner foten och bli rejält förbannade på oss !

  38
 4. Var det inte i detta terrordåd som det långt efteråt (ett år) avslöjades att de hade lemlästat kvinnor och män i publiken ?

  Skurit ut ögon, lemlästat könsorgan och liknande…

  Nackskott med en Heckler & Koch G3 / AK-4, kremering, kulkvarning av benresterna och nedspolning i avloppet vore det rätta straffet för sådana dåd.

  26
  1
 5. ”Osama” låter ju som ett typiskt skånskt namn!
  Tycker att det börjar bli mer än löjligt när man i tid och otid talar om ”svenska” islamister och gängkriminella!
  Om jag flyttar till USA och begår ett brott så är det väl inte en amerikan som har begått detta brott utan en invandrad svensk, hur svårt kan det vara att hålla sig till korrekt fakta!?

  42
  • Krayem föddes 1992 i Malmö som barn till palestinska invandrare från Syrien och växte upp i Rosengård, Malmö kommun. Vid elva års ålder deltog han i dokumentären Utan gränser – en film om idrott och integration, en film från 2005 som beskrevs av tidningen Aftonbladet som en dokumentär om en lyckad integration i det svenska samhället.

   26

Kommentera