Palestinier från Malmö har erkänt att han brände jordansk pilot levande i en bur


ISLAM. Tack alla politiker som inte såg det komma. Dags att skicka regeringsplanet och hämta hem hjälten för att göra plats i TV-sofforna så den ”svenskfödde” får förklara vilka vidriga socioekonomiska faktorer han växte upp under. För det har givetvis inget med islam att göra.

TIDIGARE 2019-08-05. Terrormisstänkt ”svensk” åtalas efter tre år

TERRORISM. Osama Krayem, 26, skriven i Malmö, kommer ställas inför rätta misstänkt för terrordåd. Det står klart efter snart tre års utredning. Terrorattacken i Bryssel 2016 kostade 35 människor, varav två svenskar, livet. 

Osama Krayem. Foto: Polisen

Strax efter dåden, den 22 mars 2016 i Bryssel, greps den nu åtalade Malmöbon på tunnelbanestationen Maelbeek i Bryssel där en bomb tidigare briserat inne i en tågvagn. Utredningen kring Osama Krayems skuld har pågått under tre år och omfattar i dag mer än 6 000 olika akter.

Krayem, uppvuxen på Rosengård i Malmö, anslöt sig till IS under 2014 och skickades strax därefter till Europa för att ingå i en fransk-belgisk terrorcell. Totalt åtals 12 olika personer för dådet, varav Osama Krayem är en.

Rättegången som väntas pågå under sex till åtta månader kommer hållas i Natos högkvarter i Bryssel.

-Pettersson tycker ibland det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

TIDIGARE 2019-03-19. ”Terrorsvensk” väntas sitta häktad i fyra år

TERRORISM. Terroranklagade palestiniern Osama Krayem från Malmö kommer att sitta häktad i minst fyra år innan han får sin dom. Starten för rättegången där hans roll i terrordåden i Paris och Bryssel behandlas kommer att inledas tidigast år 2020. 

– Anmärkningsvärt att det tagit så lång tid. Men polisutredningarna i Bryssel och Paris måste samordnas. Det är samma terrorcell som ligger bakom båda attackerna, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert vid Försvarshögskolan.

Krayem greps efter terrordåden i Bryssel 2016 och har pekats ut som medhjälpare till den självmordsbombare som sprängde sig på tunnelbanestationen Maelbeek. Han misstänks också ha kopplingar till terrordåden i Paris i november 2015.

Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg

-Pettersson säger att det får ta den tid det tar, så länge herr Krayem förvaras säkert…

TIDIGARE 2018-07-06. ”Svensk” misstänks ha bränt jordansk pilot levande

ISLAM. Osama Krayem är andra generationens palestinsk invandrare från Syrien, han sitter sedan tidigare häktad i Belgien misstänkt för att ha deltagit i det muslimska terrordådet i Bryssel i mars 2016 och indirekt även i det muslimska terrordådet i Paris i november 2015. Enligt nya uppgifter ska Krayem även ha varit inblandad i ett muslimskt terrormord utfört av IS där en jordansk pilot brändes levande i en bur.

De var i februari 2015 som den jordanske piloten Moaz al Kasasbeh tillfångatogs av den muslimska terrormilisen IS, placerades i en stålbur, dränktes in med bensin och sedan brändes levande. Belgisk polis uppger att de har uppgifter om att Osama Krayem varit en av de som aktivt deltog i det bestialiska mordet.

Osama Krayem växte upp i det invandrardominerade området Rosengård i Malmö. 2014 lämnade han Sverige för att ansluta sig till IS, enligt SVT.

 

Några år tidigare hade Osama Krayem medverkat i dokumentären ”Utan gränser – en film om idrott och integration” som ett exempel på den lyckade integrationen av invandrare i området.

-Pettersson är trött på skiten som kallas islam. När muslimer utför terrordåd och märdar säger PK med utrikesminister Margot Wallström att det har inget med islam att göra, när nåon blir förbannat och slår tillbaka säger samma personer – våldet måste upphöra, men vi ska inte diskutera den misslyckade invandringen i valrörelsen…

TIDIGARE 2016-10-22. Lite heder åt den muslimska terroristen Osama Krayem

TERRORISM. Osama Krayem, 24, är inte bara misstänkt för terrordåden i Bryssel. Nu utreder belgisk polis också ”svensken” för ett planerat attentat mot flygplatsen Schipol i Amsterdam. Ändå vägrar han ta hjälp av svenska myndigheter. – Han har inte uttryckt några önskemål om konsulärt stöd, säger Catarina Axelsson på utrikesdepartementet. 

kvallsposten_terrorsvensk

Det är ett drygt halvår sedan Osama Krayem från stadsdelen Rosengård i Malmö – där han bodde med sin familj till 2014 då han reste till Syrien för att ansluta sig till IS och som vi skrivit om tidigare – greps av belgisk polis i Bryssel för delaktighet i de dödliga terrorattentaten mot tunnelbanan och flygplatsen i Bryssel den 22 mars i år där sammanlagt 32 människor omkom.

Sedan dess har han suttit häktad misstänkt för terrorbrott – och i torsdags beslutade en belgisk domstol att omhäkta 24-åringen i ytterligare två månader eftersom åklagaren behöver mer tid för den omfattande utredningen.

Enligt franska Le Monde åkte Osama Krayem den 13 november 2015 till Amsterdam tillsammans med ytterligare en av de terrorgripna, Sofiane Ayari. Krayem hade en returbiljett och hävdade i den tidiga förhören att han bokat hotellrum för en natt, men återvände samma kväll. Enligt polisen planerade de en attack på Schipol samma dag som terrordåden i Paris. Varför planerna inte genomfördes är oklart, enligt Le Monde.

Men trots de allvarliga anklagelserna är Osama Krayem inte intresserad av att få hjälp av svenska myndigheter, även om han som svensk medborgare har rätt till konsulärt stöd från ambassaden.

-Pettersson tycker att Osama ska ha lite heder för det ställningstagandet, vill han ha hjälp får han vända sig till sitt land, Islamska staten, eller till Allah…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Palestinier från Malmö har erkänt att han brände jordansk pilot levande i en bur

 • Gunnar Edlund

  Det verkar som de flesta kommentatorerna här tror att figuren går lös här i Sverige, men han sitter ju anhållen i Belgien och skall dömas där.

  Gilla

 • Kill it. Grill it.

  Stackars liten! Hoppas hans socialbidrag fortfarande betalas ut varje månad, plus alla bidrag han skaffat med diverse samordningsnummer så hans släktingar kan ha det ekonomiskt bekvämt under denna svåra tid. Hoppas han kommer hem snart! Det är ju grill-säsong igen om ett halvår.

  Gilla

 • Hajo

  Ska han inte utlämnas och dömmas i en Riktig domstol då ? Han bör få ett straff!

  Varför ska aktivisterna inom Svenska sk ”rättsväsendet” låta honom stanna i Sverige på en All inclusive som svenska skattebetalare tvingas betala för?

  Gilla

  • Gunnar Edlund

   Jag hoppas att de belgiska domstolarna har bättre terrorlagar än de svenska. Sedan kan man ju hoppas att Jordanien begär honom utlämnad och han kan dömas av jordansk domstol.

   Gilla

 • Tomas

  Ska komma med ett par rättelser; 1/ Det finns inget som heter ”palestinier”, de är araber.
  Inget annat. En arab är en arab är en arab. Inte heller muslimer. Araber, inget annat.
  2/ Arab-det i artikeln heter Ahmed, inte osama eller nåt blurp. Ahmed. Alla araber heter Ahmed.
  Jag menar, så renodlar vi problemet ordentligt. Arabproblemet. Det som drabbat vårt älskade Sverige så svårt.

  Gilla

  • Realist

   Nu tyvärr Tomas har Du fel !!!
   Margot Wallström dåvarande UTRIKESMINISTER I SVERIGE ;
   Var den första minister som ERKÄNDE ”PALESTINA” SOM ETT LAND !!!
   Tyvärr kommer jag inte ihåg när detta skedde men det finns säkert på Wikipedia !!!

   Gilla

 • Mike E

  Alla de värsta avskummen är nu samlade i feministiska Sverige.

  Gilla

 • Maja 2

  Hur kan Sverige tillåta detta ?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Blir han måhända årets svensk i idiot-Sverige ?

  Gilla

 • Maurice

  Jerzy Sarnecki får hitta på ett nytt ord. Som får Svensken att känna mera skuld.
  Trött på alla tyckare sittandes på höga piedestaler som enligt deras uppfattning alltid har rätt trots att det är emot vad vanligt folk tänker.
  Häng honom råttan högt! Liksom alla andra sjuka is anhängare.

  Gilla

 • Realist

  Kära Stefan Lövén kan Du för en gångskull göra ett rätt beslut ?????
  Eller överlåter Du detta till Morgan Johansson som hittills inte kunnat fatta något beslut som härör sig till Svenska Grundlagen ??
  Väntar med på Ditt slutgiltiga svar för Sveriges Rike !!!

  Gilla

 • Ture

  Inte svenska överhuvudtaget! Låt denna sinnessjuka sadist få sitt straff i hemlandet! I Sverige behövs han inte.

  Gilla

  • Thomas.B

   håller med Ture helt man blir lessen i hela kroppen,
   hur kan det finnas sådana svin, som vandrar omkring här på jorden.
   Evert Taube skrev en visa på 30 talet, som hette det är krig och
   politik som har fördärvat vår jord, och man kan lägga till religion

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: