50-60 invandrare i slagsmål på måndag förmiddag i centrala Lund

BROTTSLIGHET. Ett bråk mellan ett 50-60 personer har brutit ut vid akutmottagningen i Lund, rapporterar TV4. Videoklipp visar hur de inblandade männen sparkar och slår mot varandra. De ger sig även på poliser som försöker stoppa bråket. Ett vittne: ”De var extremt uppjagade och fruktansvärt aggressiva”

Polisen ska ha fått använda både batonger och pepparsprej, säger TV4:s reporter på plats.

Enligt Sydsvenskan är det personer från ”två grupperingar” som samlats vid sjukhuset och gett sig på varandra, och en del har använt tillhyggen. Minst fem personer har skadats.

Tidigare under dagen larmades polisen om ytterligare två bråk i centrala Lund och tre personer fick föras till sjukhus. Ett av bråken utspelade sig nära järnvägsstationen.

Där möts vi av ett flertal vittnen som sett delar av händelseförloppet. Där ska ha kastats möbler på en uteservering, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Privat film

Polisen

-Pettersson säger att ”grupperingar” betyder invandrare och då i första hand afghaner, araber eller somalier. De verkar varken ha arbete eller skola att tänka på en måndag förmidag…

Polisen säger att det är en konflikt mellan två familjer.

Den ena släkten är El-Zein från Malmö med bakgrund i Libanon och den andra klanen är kurder, Gültekin. Mellanöstern som vanlig. Neandertalarna är inte utdöda.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “50-60 invandrare i slagsmål på måndag förmiddag i centrala Lund

  • Jag är inte från Lund men det ena gänget är El-Zein som påstås vara från Malmö men det stämmer inte. De hör hemma i Libanon.

   Den andra klanen är Gültekin, som hör hemma i bergen mellan Turkiet, Iran, Syrien och Irak. Inte i Sverige.

 1. Polisen använde både batong och pepparspray…… Fy fan vad ynkligt. Tårgas, gummikulor och vattenkanoner vore mer effektivt mot dessa medeltida vildar. Här har vi nytta av våra elitstyrkor istället för att skicka dom till andra världsdelar i konflikter som vi inte har med att göra. De borde patrullera i våra s.k utanförskapsområden om vi ska få ordning på landet. De har noll respekt för vanliga poliser och det märks ju tydligt. In med militären direkt utan snack varje gång nåt händer. Detta skulle ge garanterat resultat. Svensk polis är dimensionerad för svenska brottslingar. Inte för inavlade medeltida vildar

  26
  1
 2. Trettio år av import av dessa guldklimpar borde ha genererat såpass överskott så att det räcker till att anställa dubbelt så många poliser?

  33
 3. Rensat för socioekonomiska faktorer så förekom det inget slagsmål över huvud taget meddelar Morgan Mogadishu Johansson, sveriges justitie och migrationsminister.

  44
 4. Såg att några av dessa idioter hade fått sjukhusvård, tycker absolut inte att de skall ha vård.
  Skicka hundar på dem schäfrar eller afghanhundar eller vad f-n som helst och låt dessa bita utav h-e så kanske de håller sig i skinnet sedan.

  55
 5. Undrar krasst om alla var lediga från jobbet denna måndag? Om dom är arbetslösa bör dom knappast vara ute på stan och slåss, de ska vara upptagna med att leta jobb, och stå till aretsmarknadens förfogande.

  Annars är ett hett tips till ansvarig myndighet att passa på att kontrollera hur många av bråk-deltagarna är olagliga, sjukskrivna, ”fejk-handikappade”, fejk-hemassistenter, skolkande studenter etc. Eller är det tystnadskultur (huvudet-i-sanden) som gäller?

  67
  • De blev kanske osams om ackordet eller hur jobbet skulle utföras för att raketen skulle lyfta

   41
 6. Dessa produktiva älsklingar måste glädja sju-klövern något alldeles ofantligt, äntligen får deras satsningar på mångkultur visas upp oftare runt hela vårt förådda land.

  59
 7. 1. Polisen borde skjuta skarpt, för att stoppa bråket, och visa vem som bestämmer.
  2. Omedelbar utvisning, på livstid.

  68
 8. Lund är bland de städer som har drabbats minst av mångkulturen, så är detta ju inte mer än rätt att lundaborna förtjänar vad de har röstat på.

  75
  • Om man hört ”allvetande” akademiker förklara för vanligt folk hur det egentligen är i samhället och att vi bara inbillar oss att brottsligheten har ökat, är lite verklighet i deras högborg välkommen.

   31
 9. Inget att höja ögonbrynen över är nya normala i sverige, men vi som måste jobba och slita ska man beskatta till döds för att skiten ska kunna fortsätta.
  Ut med packet.

  80
 10. Skulle de kanske ha stannat hemma och försvarat sitt land?

  Vilken nytta gör de här?

  Vi behöver inga desertörer!

  82
  • Talibanerna i Afghanistan vill i alla fall få tillbaka sina desertörer och jag har inga invändningar mot det.

   64
 11. Detta har väl alltid förekommit i Sverige?, det är bara anmälningsbenägenheten som ökat. Hoppas att de slår ihjäl varandra.

  81

Kommentera