Majoritet kan tänka sig att införa vaccinpass?

PANDEMI. En majoritet av riksdagspartierna är öppna för att se över hur så kallade vaccinpass skulle kunna införas i Sverige, rapporterar SVT. Exakt hur och i vilka sammanhang som vaccinpass skulle kunna användas är partierna oense om. Flera partier betonar att det är viktigt att det bygger på frivillighet.

Coronapass. I Danmark har man haft passen sedan 6 april utan större protester och den 10 september avslutas alla restriktioner. Foto: EU

Vaccinpassen har presenterats som ett sätt för vissa verksamheter att kunna öppna upp trots rådande restriktioner. Exakt hur och i vilka sammanhang som partierna vill införa passen varierar däremot.

Medan exempelvis Liberalerna och Moderaterna vill att de ska kunna användas både av restauranger och på evenemang betonar Kristdemokraterna, som också generellt är positiva, att det i så fall bara skulle gälla vid större evenemang.

Det måste vara upp till varje enskild aktör som anordnar något att avgöra om det är något man vill ha och om man tror att det kommer vara bra för besökarna, säger Liberalernas sjukvårdspolitiska talesperson Lina Nordquist.

Centerpartiet, som inte utesluter vaccinpass, är mer återhållsamma då de menar att det utgör “ett stort ingrepp i människors frihet att kräva giltiga pass för att kunna röra sig i offentliga lokaler”.

MP och SD har inte tagit ställning.

Vänsterpartiet är det enda partiet som säger skarpt nej.

-Pettersson läser SVT:s artikel men där står inget om socialdemokraterna, mer än ett kanske i tabellen så jag undrar var hur SVT fått ihop en majoritet…

Bild från SVT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Majoritet kan tänka sig att införa vaccinpass?

 1. ”Andelen fullvaccinerade personer som fått intensivvård var LIKA STOR som andelen ovaccinerade personer, men det beror sannolikt på att vaccinerade personer generellt är äldre än ovaccinerade.
  Vaccinerna mot covid-19 ger ett gott skydd mot allvarlig sjukdom, men äldre löper en större risk för både allvarlig sjukdom och död på grund av covid-19. Detta förklarar också varför fler av de avlidna är fullvaccinerade. Det faktiska antalet ALLVARLIGA fall är dock MYCKET LITET.” 🙄 🤔 🙃
  Genombrottsinfektionerna har ökat kraftigt. Från 0,004% till 10,6 %.(Januari-15aug.)
  (En genombrottsinfektion avser en infektion som sker när en vaccinerad individ blir sjuk av samma virus som vaccinet skulle skydda mot. Infektionen inträffar när vaccinet inte ger immunitet mot det patogen som det ska skydda mot.)

 2. I augusti för 1 år sen dog det 299 personer med Covid-19 i Storbritannien.
  Sen kom det gudomliga vaccinet, och i augusti i år dog bara 2 816 personer med Covid-19.

  Grebom5 och Pettersson vad säger ni, vill ni inte ha en tredje dos snart?

  15
  1
  • Jag räknar med att det blir än tredje dos så småningom liksom man fyller på fästingvaccinet då och då.

   Jag är dessutom övertygad om att du kan hitta statistik för det ena och det andra liksom blinda hönor hittar korn ibland.

   Hur många hade dött i Brasilien om de hade vaccinerat lite snabbare?

   4
   7
   • Ja men problemet för dig Pettersson att det nu finns massor av statistik och bevis för att vaccinet är tveksamt.
    Du kan inte förklara den usla statistik som jag skrivit om och skyller på hönorna.

    I Storbritannien så är nu 69% av de över 50 år som ligger på sjukhus dubbelvaccinerade. Denna procentsats är snabbt ökande. Det är alltså lite bättre att vaccinera sig än att inte göra det, men ska det verkligen vara en så tveksam effekt på vaccinet så att det knappt går att se fördelarna med det.

    Då har vi inte diskuterat biverkningarna, och med dem i vågskålen så är jag rädd för att det tippar över till att det är bättre att inte vaccinera sig.

    Ska det verkligen vara så att dödligheten i Covid-19 är 11 gånger större i Israel (65% dubbelvaccinerade) jämfört med det endast 11% dubbelvaccinerade i Indien.
    En förklaring är att Indien använder sig av Ivermectin, men det fungerar ju inte enligt dem du lyssnar på.

    10
   • Problemet för mig är att jag bombas med ”statistik” från dig och andra och att det går att hitta minst tiodubbelt med statistik som visar att vaccinationerna gör nytta men du letar gruskorn som den blinda hönan, byter alias och törs inte stå för vad du skriver.

    2
    7
   • Ja du kan få massor av statistik från SVT och DN, AB och Expressen som målar upp framtiden som ljus och skön bara vi tar vaccinerna, men vad tycker du om dessa mediers opartiskhet och vilja att säga hela sanningen?

    Problemet du har är inte att du kan hitta statistik som säger att vaccinet är bra, problemet är all statistik och studier som visar på motsatsen.
    Du kan inte bortförklara den hur gärna du vill, och det är väl det som gör dig så arg.

    Jag har inte bytt alias, men däremot gick det inte att registrera några inlägg för mig längre, så då fick jag byta mailadress.

   • Problemet för dig är att du inte tror på statistik som visar att vaccinationerna är bra. Du kan inte bortförklara den hur gärna du vill, och det är väl det som gör dig så arg. Har du föresten sett att en del påstår att jag är arg?

    https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistikdatabaser-och-visualisering/vaccinationsstatistik/statistik-for-vaccination-mot-covid-19/uppfoljning-av-vaccination/forekomst-av-covid-19-efter-vaccination/

 3. Nordström, motvalls kärring vet ej vad smitta betyder, men han har 19 följare som är lika dumma.

 4. Dom har givetvis inte fått ihop någon majoritet, SVT bara framför vad dom själva tycker och hoppas på att sossar o Miljöpartister kommer fram till samma resultat!

 5. Vermont är den mest vaccinerade staten i USA (67% helt vaxxad). Deras överdödlighet är fullkomligt skrämmande.

  25-44 år = +1050%

  45-64 år = +51,8%

  65-74 år = +23%

  75-84 år = -1,6%

  85+ år = + 6,2%

  Pettersson och Grebom5 är detta något som ni tycker oroar, eller är det något som vi får acceptera?

  34
  • Vermonters 80 years and older have higher rates of COVID-19
   death than other age groups.Rate per 10,000 Vermonters
   0.0 0.0 0.0 0.0 3 0.0 8 1.0 2 3.0 11.0 150.9
   0-9 10-19 20-29 30-39 40-49 50-59 60-69 70-79 80+

   Detta är Vermonts officiella lista det du sanningssägaren skriver är Bulshit!

   • Grebom5, du behöver slå upp ordet överdödlighet.
    Kanske inte så konstigt att du då helt har missat allt det negativa med vacciner.

 6. Om C19 pass erfordras för att gå på fotboll, festivaler i stort sett allt där trängsel lätt uppstår varför inte. det är detsamma som jag förr måste ha pass då jag reste runt klotet.
  Den som inte vill får naturligtvis avstå.
  Det är ju en fråga om sprida smitta eller ej

  2
  40

Kommentera