Italien kan bli först i EU att tvångsspruta alla mot corona

PANDEMI. Snart ska alla italienare tvångssprutas med covidvaccin. Med 130.000 döda i covid-19 är Italien berett att gå längst i Europa. Landets anti-vaxxare protesterar och har hotat att döda utrikesministern. Sedan den 1 september måste alla italienare visa upp ett grönt pass för att få göra långresor med höghastighetståg, inrikesflyg, långdistansbussar och de flesta färjor. Grönt pass får alla som tagit en coronaspruta eller testat negativt högst 48 timmar före resan, rapporterar The Guardian.

Coronapass. I Danmark har man haft passen sedan 6 april utan större protester och den 10 september avslutas alla restriktioner. Foto: EU

”En till råtta som ska avrättas” och ”du ska dö” hette det i en Telegram-grupp där vaccinmotståndare skrev hatiska meddelanden till Italiens utrikesminister Luigi Di Maio. I tisdags inledde åklagare en förundersökning mot hatgruppen.

När det gröna passet så blev obligatoriskt i onsdags hade antivaccinaktivister uppmanat till protester vid tågstationer i hela landet via sociala medier. Men protesterna blev ett fiasko när väldigt få demonstranter dök upp.

Polisen var förberedd och hade kommenderat ut stora mängder konstaplar för att hålla tågtrafiken igång, rapporterar sajten Voanews.

Dagen efter, i torsdags, höll den italienske premiärministern Mario Draghi en presskonferens där han meddelade att covidvaccinering kan bli obligatoriskt för alla italienare.

Avgörandet hänger på om och när den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA godkänner fyra vacciner. Än så länge är det bara personal inom sjukvården som måste vaccinera sig.

Italien kan bli det första landet i Europa som tvingar alla att ta coronasprutor. I dag är bara invånarna i Indonesien, Turkmenistan och Mikronesien som är utsatta för vaccinationstvång.

-Pettersson tvivlar på att det går att tvinga människor och det är knappast önskvärt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Italien kan bli först i EU att tvångsspruta alla mot corona


  • … finns SPRAY som är i det närmaste omöjlig att ta bort (går in huden)
   … de som är bångstyriga å vägrar att ympa sig, borde tvingas SPRYA snorhornen (näsorna) NEONRÖDA så de syns på långt håll, främst då för att skydda andra som inte är ympade, vi som är ympade kunde få snorhornen SPRAYADE i en NEONGRÖN nyans…bra för oss ympade kunna skilja goda från illasinnade med Röd Kran…dig Kungen m. fl.

 1. Gammelmedia rapporterar att ”nästan alla är positiva till covid-pass” och att ”protesterna är små”. – Men det ser inte så ut på alla hundratals filmer som privatpersoner och fria medier filmat på plats.

  Media försöker påverka oss att tro det de vill att vi ska tro, så ingen vågar ifrågasätta vad som pågår.

  11
 2. Har somliga människor tappat all vett och sans?! Hur kunde det bli ok för regeringar att kräva att invånare injicerar sig med substanser vi inte vad de kan ha för eventuella negativa effekter på hälsan om några år?

  Även om man tycker vaccinering mot Covid är det enda rätta, är tvingande lagar mycket farlig väg att gå; Ger man regeringar den makten, vem vet då vad de kan tvinga medborgarna till i framtiden?!

  Undrar hur de tänkt bestraffa de medborgare som ändå vägrar?

  24
  3
   • Ja, jag är då emot allt vad tvångsvaccinering heter! Sådan makt över människor ska inte en regering ha!

    14

  • … om det nu förhåller sig så att myndigheter har rätt, att fä som fått injektion mot C19 löper betydligt mindre risk att drabbas av i princip alla liknande epedemir, även sånt som en vanlig enkel influensa…låt oss troende få leva i den förhoppningen utan att bli påverkade av tvivlare TRON HAR FÖRSATT BERG TIDIGARE… t.ex jorden är platt 😆


  • Motvalls Käring aspiranterna ”i detta fall” söker bara kontakt och diskussion
   på detta vis!…detta småfolket va säkert bland de första i leden, efter lagt på
   en rem för att ympa sig!

 3. Coronacertifikat är väl som övervakningskameror, endast den skyldige behöver ängslas och är sålunda motståndare.

  Att det måste förnyad varje halvår är liksom säsonginfluensa vaccinet, ett nytt för varje säsong.

  Jag har tagit säsongsvaccin sedan det första kom ut och jag lever fortfarande, med ett immunförsvar som en gråsten.

  Jag t.o.m klarade av C-19 kanske därför att jag resonerade som så, ”om jag inte klarar av det så har jag ändå levt & sett och gjort det mesta, klarar jag det OK då jag får vara med ett tag till.

  Att vara fatalist så behöver en inte ödsla tid på att vara orolig, jag har sett så många gånger vad oroliga, osäkra människor kan ställa till med.

  1
  23
 4. Tillfrisknandebevis gäller endast 180 dagar efter konstaterad infektion.
  Detta trots att naturlig utveckling av antikroppar är ett överlägset skydd mot ny infektion inklusive muterade nya varianter av samma virus.

  23
 5. En global diktatur är vad som håller på att införas om ”låtsas-filantroperna” i Davos på WEF får som de vill. Pusselbitarna läggs på plats en i taget.

  35
  1
 6. Märkligt att ett antikorppstest inte är godkänt för att få ett covid pass, men det är helt ok att bli sjuk, ta PCR test för att påvisa att det är Covid, tillfrisknat och ta ett nytt PCR test för att visa att man blivit frisk, vad är skillanden, i båda fallen har man fått antikroppar?

  24
  1

Kommentera