Jag känner mig knappt som en flykting

Ett av Europas fattigaste länder, Albanien, har de senaste dagarna tagit emot hundratals afghaner som möts av väldigt goda villkor.

Det är USA som evakuerat afghanerna till Albanien. Här ska de bo under tiden man i USA handlägger deras ärenden.

Jag känner mig knappt som en flykting för de har bokat in oss på en resort, ett lyxställe.

Så säger en av de afghanska flyktingar som anlänt till Albanien. Landet ska ta emot 4 000 afghaner som ska stanna i upp mot ett år innan de får resa vidare till det stora landet i väst.

SR

Under detta år får afghanerna bo på en resort, finansierat av den amerikanska staten och olika frivilligorganisationer. Alla kommer inte få chansen att resa vidare till USA, men de hoppas istället att få stanna i Albanien.

Nedan en bild på en resort i Albanien. Klart afghaner mår bra på en sådan, men vad säger det albanska folket som knappast kan unna sig denna lyx?

Så har vi ju godhetens land, Sverige. Här i denna bostadskrisens förlovad land byggs nytt för nyanlända. Som i Gislaved där nya fritidshus byggdes, Ekerö där alla lediga lägenheter tingades till nyanlända 2016 eller Svenljunga där kommunen köpte villor till nyanlända.

Jag tror inte albaner är lika snälla och fogliga som vi hårt arbetande och skattetyngda svenskar är.

4 thoughts on “Jag känner mig knappt som en flykting

  1. Albanien försöker köpa goodwill hos USA…

    Jag antar att den erbjudna boendestandarden också är något som man har kommit överens om med USA på förhand.

  2. Tror att USA har en tanke om de får bo flott så kanske deras intresse för att flytta till USA avtar. eftersom USA inte för allt i världen vill ha dem hos sig.

    7
    1

Kommentera