Stäng

Åkesson svarar Liberalerna

Kravet från det pyttelilla partiet Liberalerna är att SD inte ska ges rätten att placera några tjänstemän på regeringskansliet. Jimmy Åkesson svarar på detta med både ironi och humor.

Liberalerna Maria Jern och Cecilia Elving tillhör de liberaler som undertecknat motionen som ska stoppa SD från det som alla andra riksdagspartier har rätt till. Nu lär väl Jern, Elving och alla andra liberaler ha större problem att brottas med, än att förneka ett parti med var femte svensk medborgare bakom ryggen, sina demokratiska rättigheter.

Jimmy Åkesson svarar på detta i sociala medier:

”Sedan slog han sig för kroppen och skrek ut: Jag är en älg!”
Jag har varit tydlig med detta under lång tid, men känner att det kan vara lämpligt att understryka det ännu en gång. Att ställa ultimativa krav rörande ett tänkbart framtida samarbete är inget som gagnar vare sig de samtal som behöver föras, eller det faktiska samarbetet.
För Sverigedemokraternas del gäller tydlighet rörande våra krav på inflytande och samtidigt ödmjukhet inför en svår uppgift. Det räcker gott.
Det är först efter valnatten som vi vet hur förutsättningarna ser ut på riktigt. För liberalernas del är samarbete med oss inte nödvändigtvis något som blir aktuellt, eftersom regeringsunderlaget utgörs av partier som är representerade i Sveriges riksdag.
När jag läser sådana här storvulna utspel från L så kommer jag av någon anledning att tänka på ”Balladen om den kaxiga myran”, som du kan lyssna på här:

12 reaktioner på “Åkesson svarar Liberalerna

 1. detta är ju typiskt för kärringar så fort dom har kaffe rep då kollar man vilka som inte är där det är dom man snackar skit om..
  det är så jävla typiskt man kan kondtatera att l och c består till största delen av tokiga kärringar och dom som inte är kärringar är pedosar då i centerpartiet och liberalerna övriga bokstavskombinationer i lagstiftningen mot heys mot sexuella perversiteter

 2. ”Kravet från det pyttelilla partiet Liberalerna…” Det är väl MSM som vill måla upp en bild av osämja bland sina politiska motståndare. Det är väl några väldigt oliberala folkpartister som försöker att höja sina egna godhetspoäng bland annat ordföranden i deras kärringförbund? Kärringen Melin försöker tillfoga ytterligare skada och hon är politiskt på samma sida som massmördarna Mao, Stalin och Hitler och drönarna Marx och Engels och borde av denna orsak och andra stänga kakkrossen.

  Vi får se om Åkesson pratar med L när han fått talmannens uppdrag, om de ens finns då.

  13
 3. Det återstår nu endast en kvalificerad kandidat till en Statsministerpost 2022, Jimmie Åkesson.

  Han far inte ut i hätska anklagelser eller krav mot andra partier, alltså en man lämpad att leda.

  Han och SD har nu i över ett decennium talat om vari problemen består och nu börjar de andra närma sig hans ståndpunkter, samtidigt de gör allt för att förringa och förminska hans inflytande.

  Ett sådant taskspeleri gynnar inte Sverige.

  38
 4. Låt Folkpartiet tyna bort och glömmas helt även om det skulle betyda att ett regeringsskifte 2022 blir svårare att nå. Det är idag ett helt onödigt parti som inte ens själva vet vad de vill och varför de finns, mer än ett mummel om liberal demokrati som ingen ändå begriper.

  41
  1. Liberalerna och dess föregångare har haft en jämn och fin nedgång från drygt 40 procent i början på förra seklet och minskat några procent varje val med något undantag till dagens några procent.

   18
 5. Först skulle de visa sitt avsky mot SD.
  Sedan skulle de tiga och därefter ta debatten.
  Allt gick emot sju(k)klöverpolitikerna.
  SD bara ökade och ökade.
  Och nu detta av ett pyttelitet parti.

  73
  1. Ytterligare några kvinnor med begränsad förståelse av demokrati. Frågan som surrar i skallen, är huruvida alla liberaler är lika klent utrustade, å huvudets vägnar. Kan inte tro detta! Förstärker omedelbart min avsky för vingelhjärnor.
   Lika dumt som att alla politiska partier med L i namnet, eller med rödhåriga partiledare, utesluts från valdeltagande. (Tål dock att övervägas)

   62
   1. Antar att det är dessa tendenser hos kvinnor som gjorde att de först inte fick rösträtt. Kvinnor är mer totalitärt lagda där gruppen fryser ut och ignorerar personer som inte har rätt åsikter.
    Män å andra sidan är mer lagda åt hetsiga och ibland våldsamma diskussioner men mer öppna för olika åsikter.
    Vilket kan härstammas till rollerna som män och kvinnor haft under flera hundra tusen år av mänsklig utveckling. Konsensus i bosättning, logik och pragmatik i jaktlaget.

    32

Kommentera

%d bloggare gillar detta: