Carolas krav: Covidpass måste införas

PANDEMI. Vaccinpass skulle rädda både teatrar och konsertarrangörer från att gå under. Det säger artisten Carola Häggkvist under en debatt med socialminister Lena Hallengren (S) i Sveriges Radio P1-morgon. – Vad händer? Varför tar man inte vår bransch som är stor och viktig på allvar? […] Vi ser resten av samhället öppnas upp, men vi får endast ha 300 inomhus, säger Carola.

Carola. Bild från Facebook

– Det är klart att man blir provocerad när man ser bilder från köpcentrum och från fotbollen i går. Kom och titta på våra konserter, fortsätter Carola.

Lena Hallengren säger att Sverige inte kan införa vaccinpass redan nu men att regeringen tittar på frågan.

Det som jag allra helst vill är att restriktionerna försvinner för både dem som utövar och njuter av kulturen. Det är då väldigt viktigt att många vaccinerar sig.

-Pettersson tittade på den spännande matchen igår och såg att det var 17.000 på läktarna, inte fullsatt men långt ifrån 2 meter mellan åskådarna. Så jag har viss förståelse för Carolas krav om mer folk på konserterna.

Zlatan vill tillbaks i landslaget, frågan är om han platsar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Carolas krav: Covidpass måste införas

 1. Var och en bör i normalfallen få bestämma över sin egna kropp. Om någon tar vaccin för att denne någon tycker det är värt det för att lyssna live på Carola eller någon annan är det helt OK. Det haltar ändå betänkligt i de orättvisa restriktionerna, som slår så hårt mot artisterna. Jag förstår heller inte varför det är mer egoistiskt att inte vaccinera sig om man följer alla restriktioner för att inte smitta ner någon. Det kan vara lika egoistiskt att vaccinera sig. En egoism, som man i båda fallen inte ska klandra tycker jag, men jag kan ju ha fel. De flesta är funtade med nödvändig självbevarelsedrift, som inte alltid är så finstämd. Jag vill nog att fria fredliga människor ska få bestämma själva, men jag vet inte vad, som är bäst. Själv är jag och frun vaccinerade, av egoistiska själ. Vi ville inte riskera bli så obehagligt sjuka. Att man samtidigt kanske avlastar sjukvården är förstås en extra bonus. Jag tycker största kritiken kan riktas till myndigheterna, som t.ex. tillåter alla utlandsresenärer fri entré till Sverige utan några, som helst försiktighetsåtgärder med karantäner och tester. Men saken mår nog bra av att diskuteras.

 2. Vaccination och covidpass kommer inte att lösa problemen. Även som fullt vaccinerad kan du vara smittbärare utom att veta om det och kan till och med bli sjuk och hamna på IVA. Det sägs att om du blir smittad så kommer du lindrigare undan och så kan det mycket väl vara. COVID-19 likt HIV muterar vilket gör det svårare att effektivt stoppa.

  Det grekiska alfabetet består av 25 tecken från Α till Ω och just nu är vi inne på fjärde varianten Δ. Undrar hur många grekiska bokstäver svenska folket kommer att lära sig innan det är över?

  13
 3. Danmark. Landet med faktatolkande regering. INGA restriktioner eller C19 pass över huvud taget.

  17
  • Danmark öppnar inom kort sitt samhälle helt. Från och med den 10 september tas alla coronarestriktioner bort.

   ”Epidemin är under kontroll, vi har rekordhöga vaccinationssiffror”,

   Danmark har haft corona-pass på krogar m.m. Sedan april och är nöjda.

   80 procent av invånarna från 12 år är vaccinerade. De ligger långt före Sverige med vaccineringen.

   5
   6
 4. Den nya definitionen för ovaccinerad är tydligen en injektion och 2 veckor efter andra sprutan, undra varför?
  Är det för att dölja eventuella alltför allvarliga negativa reaktioner?

  15
  • Kort och gott! Ja
   Förstår inte varför Pettersson som annars brukar inte lyssna på vad Regering säger går med på deras lögner!!!
   Det är samma maktelit som ligger bakom bedrägeriet!
   Därför censureras fakta och experter… Du tror du på Carola, Greta nästa…

   • Jag lyssnar alltid på regeringen och tror på en del medan jag är misstänksam mot annat, men i fallet med vaccinet och pandemin lyssnar jag inte främst på regeringen.

 5. Errol Norqvist aka Eddie Meduza blev ovän med ”Bävern” Bert Karlsson när han diktade visan ”Jag vill ha en tjej med stora pattar” Haha.

 6. Eftersom detta med coronapass inte kommer att fungera, för folk kommer bara att låna någon annans mobil så får vi snart ett chip, så som katter har, i handen eller pannan, och med det kan vi visa att vi är vaccinerade. Annars kan du inte åka buss, handla, jobba, få sjukvård, … Läs Uppenbarelseboken 13:17

  13
 7. Stor och viktig bransch?

  Jo, full med vänstervridna härmapor som leker amerikaner. Ni får gärna bära mask resten av livet, har vi tur så sänker det volymen på det som kommer ur era munnar..

  19
  • Musikbranschen omsatte drygt tolv miljarder år 2019 sedan har de tappat rejält under corona.

   Musik för flera miljarder exporteras, så utan tvekan är branschen stor.

   4
   5
   • Musik för miljarder exporteras?
    Finns det några svenska företag i musik branschen kvar?

   • Är du så fruktansvärt ointresserad så du inte känner till svenska världsföretag i musikbranschen och för lat för att googla så tänker inte jag förklara.

    4
    5
 8. Bara bra med covidpass, så landet kan öppnas upp igen, Danmark öppnas upp men det är enbart därför att dom ha tillräckligt många som vaccinerat sig. Att vägra vaccination är egoistiskt, osolidariskt och typiskt foliehattar, som inbillar sig att allt är emot dom. Väx upp och ta ert ansvar, antivaxxare!!!

  41
  54
 9. Covidpass. Nja! Jag har försökt att hänga med och samla information om både virus och vaccin och är det inte som så att även om man nu är vaccinerade så kan man sprida smittan och man kan även bli sjuk. Dock verkar vaccinet lindra verkningarna om man nu skulle bli dålig.
  Viruset är luftburet, vad jag har förstått. Så varför då inte krav på munskydd istället för covidpass.
  För det är väl ändå inte som så att det är pengarna som styr allt runt pandemin.

  27
  1
 10. Håller med om att man känner sig mer och mer kontrollerad av både myndigheter och privata företag, men brottsligheten fortsätter ju ändå att öka.
  Verkar som att myndigheterna fokuserar på fel människor. Man kanske ska lägga lite mer lyse på de som väljer att inte följa lagar och regler.

  31
 11. Min åsikt är att Carola bör vända sitt ansikte mot den Gud hon tillber istället för att beveka politikerna till att införa ett sk vaccinpass.
  Ett pass för de redan vaccinerade skulle enligt henne innebära fler sålda biljetter, och mer förtjänst, än de nu tillåtna 300. Hon tillber alltså Mammon. Är det förenligt med den kristna tron?

  Damen ifråga har väl redan sitt himmelska inträde beviljat.

  40
  1

Kommentera