Stäng

Moderater vill straffa den som slitit ut sig

VALET 2022. I en intervju med SvD i lördags sa statsminister Stefan Löfven att alliansens nedskärningar och skattesänkningar är en bidragande orsak till det eskalerande gängvåldet. Man sänkte skatten och så drog man ner på socialtjänsten, sa Stefan Löfven till SvD. Det märks att valrörelsen dragit igång lite lätt. Allt är alliansens fel, trots att Löfven haft makten i sju år.

Nu är det Moderaterna som är kritiska till regeringens förslag på skattesänkningar. I går berättade finansminister Magdalena Andersson (S) om skattesänkningar för drygt tio miljarder kronor. Det mesta sprids ut över svenskarna med någon hundring i månaden, men den viktigaste punkten är kanske att straffskatten på förtidspensioner försvinner. Vi har den ordningen att den som är så sjuk att man får sjukersättning, det som tidigare hette förtidspension, betalar mer i skatt än den som jobbar och får lön.

Moderaterna kallar det arbetslinjen, eftersom de införde jobbskatteavdraget och sänkte skatterna lite för dem som arbetade. Däremot höjde de inte för andra som S gjort gällande.

I dag presenterade Sveriges socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi nya regler för sjukersättning, alltså förtidspension, som ska underlätta för många människor som arbetat hårt. I korthet handlar det om att den som blir sjuk när hon eller han har mindre än fem år kvar till pension ska kunna få sjukersättning om det inte finns ett lämpligt jobb att gå till på riktigt.

-Pettersson säger att det är anständigt, den som är sjuk och/eller utsliten ska inte behöva jaga livet ur sig för att skaffa ett arbete som inte finns. Detta måste dock kontrolleras så inte de arbetsskygga och lata utnyttjar systemet. Vi ser nästan dagligen att regeringen inte kan eller vill kontrollera alla miljarder som stjäls ur systemet med hjälp av assistansbedrägerier, bostadsbidrag och andra bidrag.

Vi har tidigare sett att socialdemokraterna förbättrade arbetslöshetsstatistiken genom att ge unga människor förtidspension och därmed dömde dem till ett liv i fattigdom.

Nåväl, förslaget som Ardalan Shekarabi (S) presenterade i dag kommer inte att lösa problemet, men de kommer att underlätta för många människor som arbetat hårt och gjort allt för att bidra.

Varför har det dröjt sju (7) år att presentera detta förslag om alliansens politik var så dålig? Varför presenteras ett förslag som inte löser problemet Ardalan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Moderater vill straffa den som slitit ut sig

 1. Nu är det inte ”någon hundralapp”, utan exakt en hundralapp och ett par mynt i månaden. Mynten ryker antagligen på höjd elskatt och hundringen ryker nog till stor del på andra skattehöjningar.

  Sedan återfaller man i klassisk S-politik, förtidspensionera alla arbetslösa som står en bit ifrån arbetsmarknaden, så att arbetslöshetssiffrorna går ner. Under Göran Perssons regering förtidspensionerades 170 människor varje dag, inte för att de var speciellt sjuka, utan för att de var arbetslösa och inte jättepoppis på arbetsmarknaden. En utmärkt lösning för de 675000 utlandsfödda på socialbidrag, tycker S.

  24
 2. Det är inte den hårt arbetande skaran, som slitit ut sig, som får någon särskilt stor del av skatte-lättnaden. Tvärtom får den grupp som insett att det icke lönar sig att arbeta, eftersom bidragen smäller högre, som får flera tusen per mån. i sänkt skatt. Bl. a. de bidragsberoende bedragarna och de beryktade gängen. Men det är ju klart att de ska gynnas, eftersom de ”röstar rätt”.

  27
 3. I ett land där man förlitar sig på bidrag och där det inte lönar sig att arbeta så blir vi alla fattiga.

  33
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: