Stäng

Annie Lööf ett hot mot folkviljan och demokratin!

INSÄNDARE. I sitt sommartal 30 augusti sa Annie Lööf C att hon ville se förändringar av den svenska grundlagen – Detta för att stoppa SD om de skulle komma till makten. -Vi får inte vara naiva, sa hon. Talibanernas maktövertagande i Afghanistan och hotet mot ”den liberala demokratin” var huvudtemat i Annie Lööfs sommartal.

Annie Lööf vill bli statsminister…

Lööf drog även paralleller mellan talibanerna och situationen i Sverige och västvärlden med ”främlingsfientliga röster” och ”hatkörer” i sociala medier! Lööf sa vidare att -Den som kastar en blick ut över världen ser då att hotet mot friheten inte bara kommer från talibanernas Afghanistan. Långt därifrån. Öppenheten, toleransen och jämställdheten möter motstånd på alla nivåer!

Hon fortsatte sedan med att hävda -Hur vi hör populistiska, antiliberala och främlingsfientliga röster eka över hela världen, från parlamentens talarstolar till hatkörerna på sociala medier! Annie Lööf vill därför skriva om våra grundlagar så att det ska bli svårare för centerpartiets motståndare att styra landet!

Hon hävdade att hotet mot Sverige och Europas länder inte kommer utifrån utan inifrån. Som varnande exempel på detta nämnde hon Ungern och Polen. Centerpartiet gör ingen hemlighet av att syftet med de föreslagna grundlagsändringarna är att stoppa Sverigedemokraterna, om de skulle komma till makten i Sverige! -Vi får inte vara naiva inför att landets tredje största parti inspireras av de länder där vi nu ser att man monterar ner grundläggande fundament i den liberala demokratin. Sa Annie Lööf till Aftonbladet.

Genom att ändra grundlagen och samtidigt försvåra förändringar av den, sätts käppar i hjulen för partier med en annan ideologisk grund än centerpartiets. Det är inte utan att man undrar om Annie Lööf är medveten och hur bakvänt och verklighetsfientligt hennes tal är?

För det första så oroar hon sig för demokratin, detta samtidigt som hon vill se grundlagsändringar som sätter folkviljan ur spel vid demokratiska och öppna val!? Vidare så talar hon vitt och brett om ett ökat hat samt en ökad främlingsfientlighet. Hur vore det att inse att kritik mot en förd politik inte är liktydigt med ”hat”, samt att kraven om en kontrollerad och hanterbar invandring / flyktingmottagning inte har ett dugg med främlingsfientlighet att göra?

Att sedan länder som Polen och Ungern har de regeringar dem nu har beror ju på demokratiska val, och att folket i dessa länder inte delar Annie Lööfs och C:s ideologi måste ju faktiskt även hon respektera! Hotet mot demokratin är tveklöst den bevisligen maktgalne Annie Lööf C!

Johnny Hornbrink, SD

14 reaktioner på “Annie Lööf ett hot mot folkviljan och demokratin!

 1. Hon säger: ”hotet mot friheten inte bara kommer från talibanernas Afghanistan. Långt därifrån.”

  Översatt: Det kommer även från oss liberala här i väst. Eftersom vi är just det. Västs talibaner!

  Hotet mot vår frihet kunde inte ha uttryckts tydligare än hon gjorde. Ett uttryckligt hot mot oss frisinnade. Det var syftet med hennes analogi.

 2. En enda sak hon sa var faktiskt vettig. Sverige behöver få en konstiutionsdomstol, som granskar politikernas lagstiftande.
  Då skulle mycket av det som denna regering infört förkastats innan det nått riksdagen. Bland annat den synnerligen ursla gymnasielagen. som rödskrikan själv varit med införa.

  13
 3. Hur kan det va Annie, att i just Polen o Ungern finns nästan ingen brottslighet,
  men landet som du våldfört med dina idiotiska överenskommelser har vi Västvärldens högsta brottslighet?? Rösta för fan bort denna tokdåre från maktpositioner, hon har svårt
  att acceptera att hon är en politisk dvärg i kampen mot Jimmie Åkesson, och därför
  beredd att ta till vilka smutsiga tilltag som helst!

  Vad hon heller inte lotsas om är att näringslivet företagsamheten blomstrar i dom av henne
  och Bilderberg gruppen förhatliga länder! Stoppa dåren!

  28
 4. Lagstifta mot människor som Annie Lööf som vill sätta demokratin ur spel.
  Omyndigförklara Annie Lööf hon är samhällsfarlig.
  Vi är i Sverige inte i Ryssland.
  Lööf vs Putin = diktatur fasoner
  Det räcker med galenskap från den galenpannan nu.

  37
 5. Bästa sättet att skydda grundlagarna är att inte låta politikerna helt bestämma över dem. De har pillat i dem i stort sett varje mandatperiod. Smugit in både EU och östasiater i dem.

  I Regeringsformen finns stöd för två procedurer. Både börja med ett riksdagsbeslut och ett riksdagsval. Sedan kan antingen riksdagen bekräfta beslutet eller så kan folket genom en folkomröstning på valdagen besluta. I modern tid har vi aldrig haft en beslutande folkomröstning. Troligen inte tidigare heller. Dags att koppla politikerna och hålla dem i strama tyglar. Gör alla förändringar i grundlaget till en folkomröstning. Vi kan börja med lilla fru Lööfs förslag.

  21
 6. De flesta smålänningar skäms för henne. Hon är ingen äkta smålänning. En sådan är rakryggad och står för det han säger och gör

  38
 7. Självbilden är pinsam. Polens och Ungerns befolkning har röstat fram sina regeringar i demokratiska val hon vill bestämma över de ländernas inrikespolitik. Hon leder ett parti under 10 %i ett land vid polcirkeln som stöder ett s parti i minoritetsregering. Hon har ljugit att hon aldrig ska rösta fram ett socialistparti.
  Tror hon på allvar vad hon hasplar ur sig.
  Polen har haft många gamla kommunistdomare som ärvt sitt ämbete. Dumanväljer nu domare. I Sverige gör regeringen det…bara ett exempel på henne babbel utan faktisk relevans.
  Det är sådana som hon som sänker politikernas trovärdighet.

  47
 8. Vet inte, om Annie Lööf vet om, att hon har gett sitt stöd till en minoritetsregering? Under tre års tid i Sverige.

  Det är demokrati enligt henne. Fast när människor i andra länder med stor majoritet. Röstar fram sin regering. Då är inte det demokratiskt rätt.

  Annie Lööf känns som den partiledare i riksdagen, som vet minst om demokrati. Som dessutom, inte har så mycket till övers för andra människors rätt till yttrande- och åsiktsfrihet. Om det så gäller Sverige eller i övriga Europa.

  47
 9. Demokrati är viktigt och skall skyddas till varje pris, liberal demokrati vet jag inte vad det är men det är väl inte mer viktigt än social demokrati eller konservativ demokrati?, Galna rödskrikan är ute och fabulerar som vanligt.

  43
 10. Enbart bilden på denna småländska Mao Tse Tung äcklar Stenbock !!
  Beundrar dem som orkar lyssna till detta spöke.
  Själv får jag kväljningar av,att enbart läsa några rader i texten.
  Påminner i delar om en annan Diktator i landet,söder om Östersjön. Fy F-n…..

  51
  2
  1. På tal om demokrati den regering som Tokan från Maramö ingår i har den någonsin blivit vald av folket?
   Regeringen är ett resultat av ålande och krumbuktande med Tokan från Maramö just för att undvika folkviljan.

   45

Kommentera

%d bloggare gillar detta: