Utegångsförbud för kriminella i Danmark

BROTTSLIGHET. Från och med den 14 september införs fyra så kallade nattlivszoner i Köpenhamns innerstad. Förbudet mot att vistas i zonerna kan bland annat utfärdas för dem som tidigare dömts för vapenbrott eller våldsbrott och kan gälla i upp till två år. Förbudet gäller mellan midnatt och klockan fem på morgonen.

– Det handlar om att hålla de som ställer till problem borta, så att vanliga människor kan gå ut på stan och ha kul, säger Danmarks justitieminister Nick Hækkerup (S) till DR.

Den som trotsar förbudet riskerar 10.000 danska kronor i böter, vilket motsvarar nästan 14.000 svenska kronor. Vid upprepade överträdelser blir straffet 30 dagars fängelse.

Zonerna omfattar Gothersgade, Vestergade, Vesterbrogade och Kødbyen och har valts ut eftersom där finns många restauranger, barer och uteställen som drar till sig mycket folk nattetid.

Lagändringen genomfördes den 1 juli och hela landet har möjlighet att införa nattlivszoner, men Köpenhamn blir först med att införa dem. Tills vidare kommer kontrollerna av att tillträdesförbudet efterlevs utföras av patrullerande poliser. Men på sikt hoppas polisen på samarbete med restaurang- och barägare.

-Pettersson tycker det är för lindrigt, midnatt till 05:00 borde vara totalt utegångsförbud om man inte går till jobb eller skola, alternativt återvänder till hemlandet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Utegångsförbud för kriminella i Danmark

      • Jag kommer ihåg en gammal kampanj för länge sedan:

        Håll Blekinge rent – Släng skiten i Skåne

        vill jag minnas att det var.

      • Ni som ogillar min kommentar om att vi i Skåne vill tillbaks till Danmark betraktar jag som att vara PK patrask och på Sossarnas avlöningslista (dvs bidragstagare som inte vill ha ordning på torpet)

        2
        1
  1. Snart kommer vänsterfeministerna och säger att det är diskriminerande om polisen kollar om de kriminella från Mellanöstern och Afrika har utegångsförbud.

    21
    • MP i Kil protesterar högljutt, ” och vi som vill natta =(ligga) med barnen hur gör vi då”?

      11
      1

Kommentera