Stäng

Regeringen vill sänka skatt för 7,5 miljoner svenskar

VALET 2022. Valrörelsen inför valet söndagen den 11 september 2022 har börjat lite lätt. Regeringen vill genomföra tre skattesänkningar för sammanlagt 10,5 miljarder kronor. – Det här innebär mer pengar i plånboken för vanligt folk, säger finansminister Magdalena Andersson (S), enligt SVT.

Skattesänkningarna berör, enligt henne, 7,5 miljoner svenskar.
Ett av förslagen innebär att den skattereduktion som infördes den 1 januari i år, med fokus på låg- och medelinkomsttagare, förstärks med 1 320 kronor från 2022.

Skattereduktionen blir därmed som huvudregel ett fast belopp på 2 820 kronor per år 2022, enligt ett pressmeddelande.

Hela skattereduktionen ges från en fastställd förvärvsinkomst om 265 000 kronor om året.

Regeringen föreslår också att nuvarande skattereduktion för sjuk- och aktivitetsersättning förstärks så att skatteklyftan mellan dessa ersättningar och arbetsinkomster försvinner.

” I dag betalar en person med sjuk- eller aktivitetsersättning i genomsnitt ca 10 000 kronor mer per år i inkomstskatt jämfört med en person med samma inkomstnivå som jobbar”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Regeringen aviserar nu ett förslag som tar bort den skillnaden. Förslaget föreslås träda i kraft den 1 januari 2022.

Det tredje förslaget innebär en skattelättnad för avgiften till a-kassan. Skattereduktionen föreslås uppgå till 25 procent av avgiften under ett år. Det innebär en skattesänkning på omkring 400 kronor per år för medlemmar i de flesta a-kassor, står det i pressmeddelandet.

Förslagen ska komma åt ”orättvisa skatteklyftor”, enligt finansministern, som menar att skattesänkningar för personer med lägre inkomst bidrar till att öka farten i ekonomin mer än skattesänkningar för höginkomsttagare.

Förslagen kommer att finnas med i regeringens budgetförslag för 2022, som presenteras den 20 september. Totalt innehåller budgeten satsningar för 74 miljarder kronor.

-Pettersson välkomnar alla skattesänkningar men blir orolig över finansieringen, eller behövs det inte pengar till skola, vård och omsorg som regeringen brukar tjata om.

Dessutom har regeringen haft makten i sju år med som de säger ”orättvisa skatteklyftor”, skumt.

Jag skulle gärna se skattesänkningar med en samtidig redovisning på besparingar av bistånd, EU- och FN-avgift samt på invandringen…

Politik enligt finansminister:

 • När S sänker skatten är det för vanligt folk
 • När andra sänker skatten hotas välfärden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “Regeringen vill sänka skatt för 7,5 miljoner svenskar

 1. Min morsa fick 150 kr i pensionshöjning och då rök bostadsbidraget ner 200. Tack för det stefan. Yxan träffar de sämst beställda som vanligt i Steffes trygga Sverige.

 2. Min sambo har inte fått ett öre och jag har får sexhundra kronor i månaden. Det ska räcka till kaffe och klippning säger finansministern. Men där lurar vi systemet. Min sambo jobbar lite extra. Senast fick hen fyra kilo kaffe direkt från Panama. Så nu dricker vi svart kaffe och så klipper hen till mig minst en gång varannan månad.

 3. Nu kommer valfläsket. Inte oväntat. Sossarna är mer desperata än vanligt. Vilka utgifter drar dom ner på då ? Eller blir det lånade pengar ?

 4. Hur mycket lån ska staten ta upp för att finansiera detta? För man ämnar väl inte minska på utgifterna?

  11
 5. Jaaa!! 100 kr mer i plånboken! Då måste S få min röst om ett år! Allt annat är förlåtet!

  Och jag kan känna mig trygg eftersom det är S som sänker skatten. När M sänker innebär det ju slutet för Sverige som välfärdsstat..

  12
  1
 6. Så ska det köpas röster med väljarnas egna pengar, det är ju valår. Stor presskonferens om att alla ska få en liten slant (en hundring i månaden sisådär) i skattesänkning, medan skattehöjningarna inte fick någon egen presskonferens. Man kan ju hoppas på att budgeten inte går igenom.

  18
 7. Personligen skulle jag hellre se att stat. region och kommuner börjar bli mer professionella och effektivare vid de förhandlingar som föregår de olika byggprojekten. I Stockholm finns alldeles för många projekt där kostnaderna skenar. Vet inte vilka som är värst men nya Karolinska och förbifart Stockholm är ju två som blivit ordentligt dyrare än beräknat.
  Sen har vi ju försvarets u-båts beställningar där kostnaderna också skenat samt att leveranserna försenats ordentligt. För att sen inte prata om kostnaderna för inköp av helikoptrar och flygplanen., där en stor del av flygtiden sker i simulatorer pga att driftkostnaderna är flera hundratusen per flygtimme och att man helt enkelt inte har råd att flyga.
  Någon som minns kustbevakningens inköp av helikoptrar och som uppdrag granskning undersökte.
  Skulle man sen också låta alla invandrare som tar hit sina anhöriga själva stå för kostnaderna samt om vi sen också halverar biståndet så skulle enorma besparingar kunna ske.
  Bara för att ta några exempel.

  13
 8. Själv t0ycker jag att individen ska sänka sin lön med 100%..
  Säg vad har individen gjort för dom äldre.hemlösa
  GATUBARN..
  Det var någon individ som som sa att det är bra att lägga ner sementa..vi kan ju bygga .med betong
  .Dår ligger nivån

  16
 9. Ville de få de fattigaste pensionärerna att rösta på dem så skulle de sätta en gräns så att tex. 17000 kr skulle vara skattefritt. Inte joxa med diverse småsummor hit o dit.
  Många skulle då exempelvis slippa skriva en ansökning på bostadstillägg varje år.
  Finansiering? Lägg ner SIDA. Vi har inte råd med miljardbidrag till främmande länders diktatorer, eller terrororganisationer.

  31
 10. ”Vanligt folk” det finns inte utan bara en lockande bluff. Ungefär som ”hederligt folk” eller ”våra gamla som slitigt”.
  Allt för att smicra väljarna.
  Mina far och morfäldrar och deras generation de slet, men vi andra med lång semester, kort arbetsvecka osv vi har inte slitigt så mycket och fick nån gång ont i kroppen så sjukskrev vi oss ofta.

  10
 11. Detta är ju som vanligt bara en jävla massa trams. Givetvis så kommer dom att ta igen det dom förlorar på ett eller annat sätt. Det mest populära, är ju att låta oss bilägare betala högre drivmedelsskatt. Åsså finns det fortfarande folk som undrar varför jag hatar sossar ?

  29

Kommentera

%d bloggare gillar detta: