Modig lärare vägrade säga ”hen”, belönades med avsked

CIVILKURAGE. Världen idag skriver om en lärare som blivit avskedad från Solvikskolan i Järna på grund av att hon vägrat kalla en elev för ”hen”. I tidningen uttalade sig läraren anonymt, men nu väljer hon att gå ut offentligt.– Jag vill att alla ska vakna upp och förstå vad det är som händer. Det handlar om våra barn, säger hon till Världen idag.

Selma Gamaleldin har ryggrad. Foto: Privat

I februari blev grundskolläraren Selma Gamaleldin uppsagd från Waldorfskolan Solvikskolan i Järna. Orsaken var att hon hade sagt nej till en förälders begäran att använda pronomenet ”hen” om en av eleverna på skolan, en pojke.

artikeln uttalade sig Selma Gamaleldin anonymt, men nu har hon valt att gå ut och berätta sin historia offentligt i en video på Facebook och för Världen idag.

videon berättar hon varför frågan är så viktig för henne och varför hon inte kan tänka sig att säga ”hen”. Det handlar om att orden ”hon” och ”han” är kopplade till människors biologi och att den som säger ”hen” till ett barn signalerar att barnet varken är en flicka eller pojke.

Risken är då att barnet börjar skämmas över sitt kön, att det så småningom vill operera sig och genomgå hormonbehandling, med sterilisering som följd, menar Selma Gamaleldin.

Jag vill inte ha detta på mitt samvete. Det här är rena misshandeln i mina ögon, säger hon i videon.

Som exempel tar hon fallet med en pappa i Kanada som inte ville säga ”han” om sin dotter och hamnade i fängelse.

Om lärare kan avskedas på detta vis i dag så är väl nästa steg att vi föräldrar tas ifrån våra barn i morgon. Jag var inte redo för detta. Och därför vill jag med denna korta video förbereda dig för det.

Som Världen idag tidigare berättat inledde föräldern på Solvikskolan en diskussion med skolans ledning och hänvisade till diskrimineringsombudsmannens hemsida, där det står att en lärare som använder oönskat pronomen utsätter eleven för diskriminering.

Skolledningen gick alltså på förälderns linje och meddelade Selma Gamaleldin att hon skulle bli avskedad om hon inte ändrade sig. Efter att ha rådgjort med familj, vänner och arbetskollegor beslutade hon sig för att stå fast vid sitt beslut.

Läs vidare…

-Pettersson säger att Sverige är demokratiskt för alla som håller med genustramsarna, pridarna och de vänsterblivna. Alla andra är ”högerextremister”. Bra gjort Selma…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Modig lärare vägrade säga ”hen”, belönades med avsked

 1. Jag Selma var verkligen modig. Också rätt intressant hur hon utifrån en kristen tro kommer fram till en slutsats som i huvudsak stämmer överens med biologi och verklighet och hur hon ser att det i grunden är en kränkning av barnets identitet att låtsas att det kan välja sitt kön. Otroligt väl genomtänkt och fascinerande att hon kommer till denna slutsats via sin religion; för mig som inte tror på gud är det glädjande att religiösa också kan resonera som vuxna.

  Med tanke på alla postmoderna vetenskapsmänniskor inom genusideologi med mera som kommer till rakt motsatta slutsatser är det ju så man börjar känna att en kristen av Selmas sort ofta har en nyktrare och mer vetenskaplig syn på världen än vissa inom akademierna numera.

 2. Selma jag har lyssnat på dig ..stå på dig..du är varm god QVINNA..HOPPAS ALLT BLIR BRA FÖR DIG..KRAM PONNSAN

  17
 3. Äntligen en lärare som har ryggrad… sluta upp med det politiserade genustramset och låt sexualitet vara vars och ens ensak.

  28
  • Bästa kommentaren,helt rätt!lämna er sexualitet,era hjärnspöken och annat privat hemma vill jag tillägga.

 4. Hade Selma varit vem som helst, förutom lärarinna då, så hade det aldrig blivit en höna av denna fjäder. Vad är det som gör att lärare måste rätta in sig i genusleden, har hon skrivit på nån sorts försäkran eller avtal att inte gå utanför ramarna? Står det i skollagen att hon måste följa genusdirektivet?

  24
  • Inte i just skollagen men uppenbarligen i lagen. Det kan nog drabba andra än lärare. Jordan Peterson råkade väl ut får något liknande i Canada? Som Selma säger, detta kommer hända fler. Sovjetunionen i ny tappning.

 5. Visserligen har landet letts av Hens i 20 år, men att tvinga någon att använda ett ord som den människan vet att det betyder höns är för djävligt, jag träffar ibland på detta löjliga ord
  i min lokaltidning, men har inte sett det på en tid, men kommer det tillbaks så kan tidningen vinka adjö till min årsprenumeration, någon gräns får det va på sjukdomstillståndet i
  detta stolleland, det är fan inte Batikhäxorna som ska bestämma att jag inte får använda dom självklara ord som alltid använts! Så sätt ner foten folk!

  27
  • Klockren analys! Levande nära djur,natur och människor vet jag att allt är uppdelat i hane-hona med stora likheter men också med väsensskilda egenskaper. Dessa idiotier kan omöjligen knåpats ihop av nån utanför ”stadsmurarna”,snarare av förvuxna 14-isar(vänsterfolk generellt) utan erfarenheter bortom sin skyddade verkstad. Själv avvisar jag konsekvent bort såna varelser ur mitt liv. De har noll relevans och bör behandlas som luft.
   Som sydostskåning använder jag ordet ”hen” på sitt dialektalt korrekta sätt: ”var ska du hen?” Ordet hen är alltså en forskjutning av ordet ”hän” och det ger en extra komisk dimension. Man vet nog inte vart man ska hän…

 6. Denna mamma som såg till att hon blev avskedad är säkert en batikkhäxa av värsta sort. Men skolpersonalen som går hennes ärende är ju säkert samma besläktade själar. Dokumentären ”de utvalda barnen” säger allt om detta.

  28
 7. Vedervärdigt, det nya Absurdistan!

  Selma erbjöd sig att använda egennamn på pojken och utesluta pronomen, det vad jag förstår skulle inte kunna förskjutas av föräldern.

  Diskriminering är om du ”använder ett oönskat pronomen” exempelvis om någon benämner mig hen, så blir jag diskriminerad eftersom jag avskyr ordet. Detta förbaskade ord tillkom bara för att folk inte orkade skriva denna och denne. Jag har sett mening där det stod kvinnan cyklade omkull men hen skadade sig inte, vilket dravel.

  Att vi har lagar som gör att vi inte kan kalla en pojke för pojke eller flicka för flicka bara för att en totalvirrig förälder fått för sig att pojken är en flicka och vice versa.

  En vittnesberättelse kan numera bli efter att denne sett en man råna en kvinna,” det var en hen som rånade en hen.”
  Vilken nytta har polisen av en sådan berättelse?

  27
  • Det är inte alls ovanligt med artiklar som använder hen men sedan avslöjar könet lite längre fram, eller som använder hen där det inte ens behövs. Även en del på högersidan som Rebecca Uvell och Ivar Arpi koketterar med hen. Jag ser det som en markör, en varningstriangel. En person som säger hen kan jag aldrig i grunden lita på. Etablissemangsmarkör. Undergivenhetspronomen. Det tyder på osjälvständighet att använda hen.

  • Det rör sig endast om ideologiskt förtryck. Hur många av 14-isarna i riksdagen som prackar på oss detta mentala träck använder själv detta löjliga pronomen när ingen hör tro..?

 8. Förvisso är det så kallade rättsväsendet korrumperat.
  Jag hoppas ändå att läraren Selma Gamaleldin får hjälp att ta ärendet till rätten.

  I artikeln nämns både ”avsked” och ”uppsägning”.
  Jag hoppas att rätten INTE godtar att saklig grund för avsked eller uppsägning föreligger.
  Mitt beröm till Selma.

  Jag hoppas att arbetsgivaren tvingas betala skadestånd och att Selma håller sig ifrån flumpedagogiken i fortsättningen.
  Jag och min äldste sons mor var ibland överens. Vi ville inte utsätta vår gosse för Waldorfpedagogiken.
  Tomas.

  30
 9. Givetvis är denna historia fullständigt förkastlig, men det förekommer även en grammatiskt tankevurpa. Om nu detta meningslösa ord skulle begagnas, så vore det istället för ”honom” eller ”henne”. Alltså icke när man talar med eller till eleven. För då blir det tal om elevens namn eller ”du”. ”Hen” kan ju bara komma i fråga när man talar ”om” eleven med tredje part. Ytterligare ett bevis på att hjärnan förtvinar under genus-slaveriet.

  39
  • Vaken iakttagelse,du har helt rätt. Alltså har jag förorenats lite av detta tanketräck eftersom jag inte såg denna grammatiska självklarhet före dina ord.

 10. Stå på dig Selma du har rätt i allt du säger.Skit i dom här idioterna som inte begriper att
  dom är helt hjärntvättade av genusfjantarna.Jag skulle aldrig ta detta ordet i min mun.
  Vilket jävla ord förresten fy fan.

  63
  • HEN??? Det betyder ju höna på engelska, så istället för säga han och hon ska vi kalla varann HÖNA?????

   36
   • Hej Maggan ! Hen är på svenska en slags slipsten.
    Inom verkstadsindustrin är hening = honing beroende på dialekt.
    hena henade henat
    verb
    he`na
    ● ut­föra slipande fin­bearbetning av motor­cylinder, lager­lopp eller dylikt, med hjälp av fin­korniga bryn­stenar

    18
   • I sydöstra Skåne betyder ”hen” hän. Alltså: ”var ska du hen?” Passar ju bra i förvirringen bland tillskyndarna…🤠

 11. Arma land…. Den som inte lydigt följer flocken, (bland de efterblivna idioterna) straffas o. bespottas i Abzurdien !
  Heder åt denna kvinna,som med sin syn inte lär behöva gå arbetslös i livet.

  55
 12. De vänsterblivna har tagit över Sverige på samma sätt som talibanerna tog över Kabul och vi kan inget göra. Enda skillnaden är att talibanerna trots allt använde våld.

  41
  1
 13. Är barnets föräldrar anmälda för barnmisshandel? Det borde de vara. Sådana människor ska varken ha barn eller för den delen husdjur.

  57

Kommentera