Många miljardärer är ett samhällsproblem. Klasshat göder de kriminella gängen

MEDIA. Jonna Sima är ledarskribent på Aftonbladet och i klass med sin chef, Anders Lindberg. Nu har Sima lyckats klura ut att det är ojämlikheten i samhället som är orsak till den brutala invandrarbrottsligheten.

-Pettersson gillar inte heller ojämlikheter men det beror på hur de rika kommit över sina pengar, att socialdemokratiska politiker ofta blir mångmiljonärer medan de predikar om att minska klyftorna och satsa på de fattiga är sjukt. Att entreprenörer som skapar företag och arbetstillfällen åt tusentals människor blir rika är bra.

Men om nu våldet beror på många miljardärer som Jonna påstår undrar jag varför det inte skjuts hej vilt i Monaco, Furstendömet Liechtenstein, Kina, Japan, Förenade Arabemiraten, Singapore eller andra rika länder är obegripligt.

Sedan kan Jonna Sima också fundera på varför justitieminister Morgan Johanssons (S) farfar som var statare inte blev gängkriminell eller många av svenskarnas förfäder var hederliga och arbetsamma trots enorma klyftor i samhället.

Burj Khalifa i Dubai, Förenade Arabemiraten är ett land med enorma klyftor men låg brottslighet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Många miljardärer är ett samhällsproblem. Klasshat göder de kriminella gängen

 1. Visst är det bra med miljardärer, men det är inte bra med fattiga.
  Fattigdomen i sig är inte största anledningen till kriminalitet.
  Jag tror att det har med normer att göra.

 2. Grebom5
  Jag uppfostrades mest av min far, trots det har jag aldrig utfört nått brott förutom nån enstaka hastighetsöverträdelse dock aldrig blivit dömd för det.
  Snälla Grebom förenkla inte!

 3. Lilla gumman, hur många arbetare tror du Sveriges miljardärer föder? Den kommunistiska avunden är ett samhällsproblem. Titta på Sovjetunionen, Kuba och alla andra kommunistskitländer. Jätte fattig för att dom har utrotat alla rika människor som dom kallar kapitalister.
  Jag bor hellre i ett land med många miljardärer är många kommunister.
  Men Jonna kan ju flytta till Kuba eller Nordkorea. Där finns det inga miljardärer utom de som styr landet.

  17
 4. Tankeoredan hos denna dam är fullt i klass med sin chefs, och som är bortom all räddning,
  det kommer inte dröja länge förrän J. S når dit. Är det förbjudit att tänka innan man skriver på A.B?
  Det är sådana så kallade journalister som Annie Lööf talar sig varm över i sitt sommartal?

  23
 5. Ojämnheterna Sima menar är nog att alla är inte lika stora Det är väldigt orättvist
  En som är över 2 meter belastar planeten mer än en som bara är 1.48 så klimatet ändras

  20
 6. Det största problemet är sådana som Sima och Lindberg ett par av den invasiva arten av sk journalister
  sådana arter ska ska tas bort enligt regeringen.

  28
 7. ”Den brutala invandrar-brottsligheten”, skriver alltså den oförtänksamma Jonna Sima i Aftonslasken. AJ-AJ-AJ. Nu blir det smäll på fingrarna, för din store ledare Stefan har ju klart deklarerat att det icke finns något samband mellan invandring och brottslighet.
  Och beträffande begreppet att mycket ska ha mer, så kan du ju besöka vilket socialkontor som helst eller Migränverket eller Malmö stad. För där rullar minsann slantarna. Och mest till dom som redan har eller dom som slösar.

  31
 8. Klasskillnader i vårt samhälle minskade fram till 70-talet, därefter byggdes det undan för undan upp igen p.g.a allt för stort insläpp av individer ej anpassade till vår kultur.

  De människor som fick 6 till 7år av skolning utgjorde majoriteten av svensk befolkning under lång tid, men kriminaliteten var ej tillnärmelsevis så stor som nu, varför?
  De hade en bra uppfostran av kvinnorna, mödrarna som var hemma och till största delen var uppfostraren och männen som såg till att få en inkomst för att tillhandahålla det nödvändigaste till familjen.

  Mödrarna har i århundraden varit en mycket viktig del av svenska samhället, tyvärr utan samhällets eller politikernas uppskattning.
  Inte förrän 1948 då det allmänna barnbidraget infördes fick mödrarna en stadig inkomstkälla med 65 kr per kvartal per barn en genomsnittlig arbetarlön var då 4300/år.

  Dagens bidrag är 1250:- alltså i paritet till 1948 och dessutom om de har fler barn så ökar beloppet 6 barn blir summan 11740:- istället för7500:-
  Så varför skall icke dagens mödrar kunna fostra sina barn då de är hemma och har hjälp av sin arbetslöse man till att bli ärliga, skötsamma individer då våra mödrar klarade det många gånger utan mannens hjälp.

  Svenska politiker som skyller på allt annat , var god svara på det?

  40
 9. Klart det är miljardärernas fel. Mord i Värnamo, det måste vara Ingvar Kamprad som ställt till med det, han var ju smålänning. Avrättning på restaurang i ett köpcenter i Linköping, det måste vara någon lokal miljardär som orsakat det. Kan det vara PG Gyllenhammar som orsakat avrättningen på frisörsalongen i Göteborg härom veckan?

  32
 10. Aftonhorans hat och vänstervriden avundsjuka förpestar samhällskroppen, ta fram vaccin mot slaskpressen med sima o lindberg med flera så blir sverige ett bättre land

  41
 11. Socialister är per definition idioter.
  Aftonbladets skribenter påvisar detta om och om och om och om och om och om och om och om och om och om igen

  46

Kommentera