Agim Arifi döms till 16 år för mord i Annie Lööfs paradis Värnamo

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Värnamo är den lilla idyllen i Småland där centerledaren Annie Lööf växte upp och som hon talar sig varm över. Annie Lööf är född i Maramö, straxt norr om Värnamo som hon räknar som sin hemort. Värnamo har c:a 20.000 invånare i tätorten och 35.000 i kommunen. Centerpartiets ledare Annie Lööf lyfter integrationen i Värnamo som framgångsexempel i Sveriges Radios ”Mitt Sverige”.

-Pettersson undrar om Värnamo är ett framgångsexempel, hur är det då på de misslyckade platserna i landet? Värnamo säger en del om tillståndet i landet.

Läs gärna om Värnamo på bloggen…

Jönköpings tingsrätt, mål nummerr: B 1727-21, dömde igår Agim Arifi, född 1961, för att uppsåtligen ha dödat Enver Alijaj, 37, i Värnamo i april 2021. Arifi döms för mord och påföljden bestäms till 16 års fängelse. Enligt åtalet avlossade Arifi fyra pistolskott mot en man. Den skjutne Enver Alijaj vårdades närmare två månader på sjukhus, men hans tillstånd försämrades och han avled, detta enligt ett pressmeddelande.

Agim Arifi. Foto: Polisen

Den morddömdes 35-årige son, Fehmi Arifi, var åtalad för grov misshandel genom att ha sparkat på 37-åringen efter att han blivit skjuten. Tingsrätten har kommit fram till att åklagaren inte har bevisat att sonen själv utdelat sparkar som träffat 37-åringen på sådant sätt att det medfört smärta. Rätten anser inte heller att åklagaren har kunnat bevisa att det funnits någon gemensam brottsplan som gör att 35-åringen ska hållas ansvarig för sparkar som utdelats av någon annan person. 35-åringen har därför frikänts.

Bakom skjutningen ska det ligga en tidigare konflikt med släktingar till dem som stått inför rätta. Offret skottskadades vid en annan händelse i trakten 2020. En man dömdes till fängelse efter den händelsen.

Det var lite om Annie Lööfs mångkulturella paradis.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Agim Arifi döms till 16 år för mord i Annie Lööfs paradis Värnamo

 1. Kunde inte någon i domstolen ställt upp och låtsas vara offer. Och sedan kan han bli sparkad på samma sätt som den dödade personen. Och hur det ser ut när någon sparkar en annan vet vi efter många filmbilder. Så att det inte bara blir ett försiktigt petande med skospetsen. Och sedan kan den sparkade svara på om det kändes smärta.

 2. Bedrövligt att inte fängsla sonen för mord också. Han hjälpte ju till i samma syfte. De hade samma avsikt och då spelar inte hårda eller lösa sparkar någon roll. Utvisa förstås båda två efter straffet. Vad är det annars, som döljs för allmänheten. Varför fortsätter myndigheterna importera brottslingar till Sverige.

  17
 3. Apropå Annie Lööf så föreslår jag sista versen i sången I Apladalen i Värnamo.

  “Därför I gossar här uti salen,
  Ta’n er tillvara för kärlekskvalen,
  Ty vet att falskhet kan även bo
  I kvinnohjärtan i Värnamo.”

  13
 4. Utvisa mördaren efter avtjänat straff. Utvisa sonen för att han umgås med en känd kriminell omgående.

  17
 5. Ojojoj vad det märks tydligt när en person passerat “the tippning point”.
  Nu betraktas plötsligt den förre så uppburna partiledaren som en psykopat och narcissist.
  Medarbetare hoppar av och vill inte kopplas ihop med henne .
  Hennes otydlighet i pedofil och islamistfrågorna häftar fast vid henne , och vävs in i allt hon säger .
  Hennes övertro på sig själv får ett löjets skimmer när hon i dolda ordalag försöker hota Magdalena till “lyhördhet”,
  Och där kommer hon att gå på pumpen. Riktiga Ekonomer har alltid en ekonomisk modell som underlag för sina resonemang. Inte en massa utopiskt flum .
  Så har hybrisen eskalerat så grundlagarna ska ändras så hon kan utesluta (V) och (SD) ur alla diskussioner trots deras parlamentariska röstunderlag .
  Vi är nog många som känner förakt för den utveckling hon står för .
  Ska bli spännande att se höstens oppositionsmätningar.
  De siffrorna har nog samma riktning som Sverige i övrigt .
  UTFÖR.

  20

Kommentera