Assistansbedrägeri i Södertälje, polis och advokat gripna

ASSISTANSBEDRÄGERI. Under gårdagens anhölls fem personer misstänkta för grovt bedrägeri, skriver polisen på sin hemsida. De misstänks för att ha lurat till sig miljontals kronor kopplade till personlig assistans. Bland de misstänkta finns det en advokat och en polis. De gripna är fem personer, tre män och två kvinnor.

Skärmdump LT

Brotten ska ha pågått från 2016 till 2020 och samtliga misstänkta greps på olika håll i Stockholms län under måndagsmorgonen.

Enligt polisens utredning ska de misstänkta ha begärt ut ersättning för sitt arbete som personliga assistenter för betydligt mer än arbetets faktiska omfattning.

– Brott mot välfärden är ett prioriterat område i Södertälje, och vi har arbetat under lång tid med att samla in så bra underlag som möjligt i den här omfattande utredningen, säger kommissarie Johan Allard på polisens lokalpolisområde i Södertälje i ett pressmeddelande.

Enligt åklagaren ska det handla om ett väldigt omfattade utredningsarbete under lång tid som idag ledde till gripandena.

Det rör sig om både män och kvinnor som har anhållits och de är i yngre medelåldern, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt Länstidningen (betalvägg) ska bland annat en polis och en advokat vara bland de misstänkta. Det är inget som åklagare eller polis vill bekräfta i nuläget, men en del av förundersökningen hålls på City åklagarkammare i Stockholm och en annan del på särskilda åklagarkammaren.

I Södertälje är det enligt tidigare domar oftast assyrier/syrianer från välkända släkter/klaner som är inblandade, alltså kristna från Mellanöstern. Folkgruppen kom till Sverige i slutet på 1960-talet från Libanon och Turkiet. De är inne på tredje eller fjärde generationen men har fortfarande inte blivit svenskar, många är välutbildade men det är fortfarande klanen man är solidarisk med inte Sverige.

Pettersson säger att i över tio år har vi skrivit på bloggen om att fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, detta enligt Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Naturligtvis har regeringen Reinfeldt och Löfven vetat om detta. Frågan är varför de inte gör något åt det. ”Vi kommer göra det som behövs för att stoppa fusk och kriminalitet”, har myndigheterna och politikerna sagt i åratal men inte mycket händer.

Dels är det skattepengar som går till kriminella, ännu värre kanske är att de kriminella aktörerna resulterar i att de som faktiskt har behov av hjälp nekas.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. Det är en piss i Mississippi i jämförelse.

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget, om Karl-Arne Ockell.

De hånskrattar åt oss

”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

Våra politiker och många journalister verkar inte se att många av dem som har kommit till vårt land varken respekterar vår demokrati eller bryr sig om våra lagar och värderingar? Svenska politiker vill inte inse det, men många av dem som har släppts in i landet hånskrattar åt svensk humanitet som erbjuder sådana utmärkta möjligheter till exploatering.

De älskar svenskarnas pengar men de gillar inte oss eller våra värderingar och det kommer att bli dyrt, fruktansvärt dyrt för oss och för Sverige. Tyvärr kommer det inte att drabba den styrande eliten för de bor i de mest segregerade områdena, långt, långt från problemen och bränderna i förorterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Assistansbedrägeri i Södertälje, polis och advokat gripna

 1. Roland
  Du verkar väldigt arg, vad har du råkat ut för?
  Själv blev jag bestulen på en bilradio(blaupunkt) på sextiotalet. Sen har det varit lugnt, men det är klart att jag respekterar de som haft det värre än jag.

 2. ja en konstighet en polis som påstås begå brott sen har vi advokaten altså en persson vars arbetsuppgifter då antsgligen är att påstå stt polisen inte har begott något brott..

  det verkar troligare att sossialistiska iden havererat vi har en finansministerns som urverk höj skatten . det verkar som man kör med fula triks som med Swedbank man avråder från att åtala föra VD . risken att förlora är överhängande.
  det är något alvarligt fel i denna regeringen

 3. Pettersson
  Ibland blockar du folk, kanske ett sått att ändå göra sin röst hörd. Själv tycker jag att alias är ett elände även om jag själv använder mig av ett sådant.

  • Jag blockar ytterst sällan någon och jag respekterar folk som vill vara anonyma, men jag är allergisk mot dem som använder ett nytt alias vid varje kommentar och ofta kommenterar sig själva. Då under ett nytt alias. Sådana raderas om jag ser dem.

 4. De skall inte vara här. Det behövs ett omfattande och effektivt återvandringsprogram för att återbörda dessa “stackars” migranter dit de hör hemma och där de känner sig hemma. Om det fortsätter i tangentens riktning så kommer Europa att vara samma skithålsland som Syrien är nu senast 2060. Vem vinner på en sådan “utveckling”? Andras pengar tar slut någon gång som Margaret Thatcher sade.

 5. Rätt enkelt att komma åt; Det är bara att behandla dem som deras gelikar gör. I länderna i Mellanöstern får de på sin höjd en plätt att ställa tältet på. Med samma politik hade vi haft noll asylsökande.

  Nu har man visserligen slutat med retroaktiv föräldrapenning men det var efter det blev ett himla liv om det. De vänsterblivna föser med glädje in dem i offentlig förvaltning då det finns få okvalificerade jobb på den öppna arbetsmarknaden och hur det går med det vet vi.

  • Tyvärr så har du rätt. Inkompetenta personer av färg kvoteras in i förvaltningar och politik och bidrar därmed till att samhället korrumperas och kunskapseroderas i allt snabbare takt. Men så länge ursvensken inte agerar med kraft så kommer detta att fortsätta. Men samma gäller för sossar som går med i Unga örnar och förblir partiet troget under en livstid. Dessa figurer gör karriär i kommun, regioner och regering och hamnar på viktiga poster trots att många av dem inte ens kan formulera en begriplig mening, som Löfven eller min skolkamrat Nonne i låg- och mellanstadiet som inte lärde sig att tala rent på sex år men sedermera blev högt uppsatt tjänsteman i kommunen, fortfarande lika korkad.

 6. Detta tyder bara på att de kulturberikande klanerna arbetar sig in i våra myndigheter för att kunna stjäla ännu mer pengar.
  Grundlagen ska ändras och medborgarlagen så att en svensk får inte inneha utländskt medborgarskap.
  De svenskar som har utländskt medborgarskap måste säga upp sina utländska eller så upphör det svenska med automatik.
  Kriminella utlänningar som har svenskt medborgarskap blir av med det svenska med automatik medborgarskapet upphör.
  Dessutom ska utlänningar som döms till fängelse utvisas efter två tredjedelar av straffet till sitt hemland, överföringen sker till hemlandets kriminalvård. Om hemlandet vägrar ta emot sin medborgare på grund en eller annan anledning överförs utlänningen till ett av två transitcenter. Muslimer hamnar i Afghanistan och övriga i något afrikanskt land.

  16
 7. Ordet RASIST är numera ett sådant uttjatat och nött ord så det har ingen värdeladdning längre. Tror att många personer ser det som en komplimang att bli kallade för rasister.

  20
  • Att bli kallad rasist av vissa är som att bli utnämnd till kommendör av Vasaorden. En obeskrivlig ära med andra ord.

   10
 8. Också sänks kraven hela tiden för att vi ska få en mångkulturell polis, vart ska vi vanliga ärliga människor vända oss till när polisen är lika kriminell som gängen i förorterna?

  30
  • Etniska svenskar måste anpassa sig och sin säkerhet. I invandrarnas hemländer disponerar klanerna vapenarsenaler “som skydd”. Något som kanske etniska svenskarna också behöver börja med. Pensionärer, som i regel har levt sina liv, får än en gång offra sig och använda vapnen mot den nya brottsligheten och deras skyddsorganisationer, t ex polisen, AFA, Islamismen! Om de överlever så får de sitta inne som “hjältar”.

   14
 9. Underliga saker hända här i vårat sosseland .
  Är det så att alla assistansbedrägerier sker i sossestyrda kommuner och regioner , som det ryktas.
  Och vad beror det i så fall på .
  Är det sossarnas allmänna rädsla för att prata med invandrare .(man riskerar alltid att kallas rasist).
  Eller finns det något rösttänk bakom .
  Det kan inte vara tillfälligheter som styr denna kriminalitet.
  Korruption , systemfel ?
  Hursomhelst är både problemet och lösningen av detsamma politisk.
  Och då vet vi hur det går .

  37
  • Det går lättare i S styrda kommuner, dom är godare än andra
   Det varväl i Östhammar som de socialsekreterarna försöke avsätta en M vald kvinna som satt i nämnden
   Utländskan fick alla med sig på en lista att hon var dålig chef, de fattade inte att hon var inte anställd utan vald

  • Kulturberikarna röstar på sossarna. Det är därför.
   Och sossarna vill hålla valboskapet på gott humör.

Kommentera