Robert Kennedys mördare kan släppas fri


UTRIKES. Sirhan Sirhan dömdes för mordet på senatorn Robert Kennedy 1968. Efter 53 år i fängelse kommer han med största sannolikhet bli villkorligt frigiven, rapporterar flera amerikanska medier.

Sirhan Sirhan, då och nu samt Robert F. Kennedy i mitten. Bild CC BY

Sirhan dömdes först till döden. Straffet blev senare omvandlat till livstids fängelse. Sedan dess har 77-åringen försökt bli frigiven 15 gånger. Vid det 16 försöket ser det ut att bli så.

Två av Kennedys söner, Robert F. Kennedy, Jr. och Douglas Kennedy gav sitt stöd till Sirhan ska släppas fri.– Jag är överväldigad bara över att kunna mötas ansikte mot ansikte. Jag har levt hela mitt liv i skräck över honom och hans namn på ett eller annat sätt. I dag är jag tacksam över att kunna se honom som en människa som förtjänar medkänsla och kärlek, säger Douglas Kennedy.

Än är det dock inte klart. Sirhans öde vilar i händerna på Kaliforniens guvernör Gavin Newsom. Han har sista ordet och kan antingen välja att stödja eller avvisa rekommendationen om villkorlig frigivning.

Sirhan Sirhan är en kristen militant palestinier som mördade Robert F. Kennedy för USA:s stöd till Israel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Robert Kennedys mördare kan släppas fri

  1. personligen ser jag ingen orsak att släppa fanskapet.
    är det inte bättre att verkställa döds straffet.

Kommentera