Två högt uppsatta IS-medlemmar dödades i natt

ISLAM & TERRORISM. Två ”högprofilerade” medlemmar i terrorgruppen ISIS-K, en IS-gren i Afghanistan, dödades i den amerikanska drönarattacken i natt. Dessutom skadades en tredje, uppger Pentagon på en pressträff.

Att det handlar om högt uppsatta IS-medlemmar baseras på underrättelser, säger generalen William Taylor. Pentagon uppger att inga civila dödades i attacken utanför Jalalabad i östra Afghanistan. Drönarattacken ses som en hämnd efter terrordådet vid Kabuls flygplats i torsdags som dödade mer än 200 människor och skadade många fler.

Pentagons presstalesperson John Kirby säger också att det fortfarande finns ett hot om nya attacker i Kabul och att det är någonting som USA tar på största allvar. Hämndattacken innebär att IS har ”minskad kapacitet” att planera och utföra nya dåd, men inte att hotet är över, enligt Pentagon.

-Pettersson ser att Pentagon säger att det blir fler attacker…

The Guardian

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Två högt uppsatta IS-medlemmar dödades i natt

 1. Varför ska vi ha rapporter från denna vansinnesdel av världen?
  Jag skulle gärna vilja ha nyheter från våra grannländer.

  12
 2. Hur kan det komma sig att de(USA) ett dygn efter en av de värsta attentaten i Afghanistan lyckas hitta och slå ut två högt uppsatta medlemmar av IS när de inte lyckats med det tidigare.
  Jag tror inte att vi kommer att få någon bekräftelse på vilka det handlar om.
  Jag gillar USA men tycker att deras inblandning i mellanösterns politik sedan Bush junior har varit en stor katastrof för oss i den civiliserade västvärlden

 3. Jasså vilka då och var någonstans?
  Troligen propaganda för att mildra kritiken över sitt agerande
  20 år utan någonting mer än onödigt döda amerikanska unga människor som inbillat sig att värden skulle bli bättre om de åkte dit. Det enda som ökade var opiumodlingarna, men det var väl CIA mening så de kunde tjäna mer pengar till sitt skit de håller på med

  10

Kommentera