Det svider i plånboken att tanka

DRIVMEDELSPRISER. Det svider i plånboken att tanka bensin och diesel just nu. Priserna vid svenska bensinpumpar ligger en bra bit över 17 kronor litern.

Att bensin och diesel har blivit dyrare har flera orsaker, menar Johan G. Andersson, vd för Svenska Petroleum och biodrivmedel institutet, SPBI. – Huvudorsaken är att råoljepriset i dag ligger på drygt 75 dollar per fat, för ett år sedan låg det på 30 dollar per fat, säger Andersson.

Pettersson är inte så bra på matematik, men jag undrar om det bara är råoljepriset och dollarkursen som spelar in. Något lite borde skatterna göra som höjs varje år trots löften från nuvarande finansminister Magdalena Andersson (S) att de var tillräckligt höga.

Före valet 2014 lovade Socialdemokraterna uttryckligen att inte höja bensinskatten. Exempelvis sa Magdalena Andersson i en ekonomidebatt den 16 augusti 2014: ”Det är jättedyrt att tanka bensin som det är, vi ser inget behov av att höja bensinskatten.”

Bara ett halvår efter valet kommer så beskedet – bensinskatten höjs kraftigt. Det handlar inte bara om en engångshöjning utan om en extra uppräkning av den årliga indexeringen, som kommer att medföra en kraftig höjning av bensinskatten under denna mandatperiod, sedan dess har drivmedelsskatterna höjts c:a 6 gånger.

Konstigt nog verkar det inte vara några större protester från något politiskt parti, men de har råd att betala eller bor där det finns billig och väl fungerande kollektivtrafik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Det svider i plånboken att tanka

 1. Batteribilar lekte man med som barn på 50 – talet . Inget att leka med som vuxen .
  Med vänlig hälsning, Sjöström

  5
  1
 2. När jag åker diesel så kommer jag fram dit jag ska,när jag åkte elbil så kom jag inte fram,
  det är skillnaden som många har svårt att förstå.

  13
 3. Så länge man har och tankar en fossilbil så kommer man dit det ät tänkt. Med en elbil kan man inte ens planera en resa utaför socknen. Ingen laddstolpe. Ingen el. Ingen kontroll. Diesel is da shit. Glöm elbilar. De är bara en snart överående trend som några få har råd med. I USA byter alla som ägt elbil till riktiga bilar som fungerar.

  36
 4. MPs väljare bor på Södermalm och cyklar en masse utom när deras familjemedlemmar kör stenar eller flyger business!!

  43
 5. Det finns inget parti som förstör Sverige lika mycket som miljöpartiet! Såna j.vla dumhuvuden som samlats i en liten klan. Klanens motto torde vara ”allt mot sverige och svenskarna”

  54
 6. Största delen av priset är skatter och avgifter till staten. Det retar mig mest när jag vet vad dom gör med våra skattepengarna….👎👎👎👎👊👊👊👊

  68
 7. ”Det är häftigt att betala skatt”. Jo, det hugger till i hjärtat och plånboken varje gång.

  48
 8. Tillsatsen E 10 gör bränslet dyrare, är av sämre kvalitet, kan skada motorerna och innebär att du kommer kortare sträcka på varje tank. Sen tillkommer naturligtvis de regelbundna skattehöjningarna ovanpå allt detta. Tack, Bolund. Du verkar trivas i det blå skåpet !

  68

Kommentera