Korrupta S-politiker och tjänstemän i Oxelösund ”Bara toppen på ett isberg”

KORRUPTION. I många år har Petterssons med varierande framgång påtalat oegentligheterna inom Oxelösunds kommun, nu börjar det lossna med P4 Sörmland och lokaltidningen SN.se i täten, nu väntar vi på kvällstidningarna och riksnyheterna eftersom en riksdagsman är inblandat.

Kommunhuset I Oxelösund och Jens Andersson

Vänskapskorruptionen präglar Oxelösunds kommun anser Jens Andersson, tidigare mark- och exploateringsstrateg där. Därför sa han upp sig. Att två politiker utreds för svartbyggen, och en tjänsteman för att bland annat ha fällt minst nio träd på kommunal mark är bara toppen av ett isberg, säger han.

”När vi har några som inte gör rätt, då solkar det”, säger Jens Andersson.

Om Jens Andersson på bloggen…

Tommy Karlsson (S), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, vill även ha uppgifter om källan till nyheterna, vilket strider mot grundlagen, skriver Södermanlands Nyheter, tyvärr bakom betalvägg.

-Pettersson menar att det största ansvaret för denna utbredda korruption har Catharina Fredriksson (S) och kommunchefen Johan Persson. Visserligen började det långt före deras tid men nu är det dom som bestämmer men intresset för att rensa upp är obefintligt.

Polisanmälan ska alltid göras i sådana här fall, men kommunchefen Johan Persson har ingen ”aning” om varför inte reglerna följts när det gäller dessa personer…

TIDIGARE 2021-08-27. Korrupta S-politiker utreds för svartbyggen i Oxelösund

KORRUPTION. Riksdagsledamoten Inge Ståhlgren (S), tidigare ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Oxelösund, och hans efterträdare Tommy Karlsson (S) utreds för svartbyggen på kommunal mark, rapporterar Sveriges Radio.

Socialdemokraterna Tommy Karlsson (t.v.) och Inge Ståhlgen. Foto: Oxelösunds kommunen och Riksdagen

Även Kjell Andersson, mark- och exploateringsstrateg i kommunen, har föregått bygglovsprocessen vid sitt nybyggda hus i Stjärnholm och riskerar närmare 200 000 kronor i byggsanktionsavgift.

”Om det här stämmer, kan han inte vara kvar”, säger oppositionsrådet Dag Bergentoft (M).

Tidigare anställde kommunen en mark och exploateringsstrateg, Jens Andersson, som försökte räta ut alla frågetecken och felaktigheter med olika kontrakt, avsaknaden av kontrakt och rena bedrägerier.

I stället för att försöka få ordning på alla surdegar i kommunen tvingas Jens Andersson och ett par andra rättskaffens personer bort av kommunchefen Johan Persson.

Jens Andersson kommer att intervjuas om korruptionen under dagen av Sveriges Radio

-Petterssons hemstad är Oxelösund och bloggen harr åtskilliga gånger tagit upp affärerna bland de socialdemokratiska politikerna som verkar vara lika gamla som staden, alltså sedan 1950.

Det finns många underliga detaljer:

En kommunal tjänsteman ”kom över” ett servitut som aldrig tillhört huset där han bor och betalar 1700 kronor om året för en hel brygga med båthus vilket är betydligt billigare än en vanlig båtplats.

Hans Rainer, som är son till socialdemokraten och Sveriges tidigare justitieminister Ove Rainer, har sitt hus på Kommunal Mark och fick köpa allmän mark av kommunen. Dessutom ordnade Kommunen så Hans fick en s.k. Frimärksplan för 28.000 kr så han kunde bygga ett Garage på 150 m².

Bara för att nämna något av ”traditionerna” i Oxelösund. Är man inte med i S-gänget eller politisk motståndare gäller helt andra regler. Medvetet eller omedvetet vet jag ej men vänskapskorruptionen är utbredd.

En märklig detalj är att kommunen inte haft resurser att utreda socialdemokrater medan det går fort med andra medborgare.

Om den moraliska rötan i Rörelsen, i åtta delar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Korrupta S-politiker och tjänstemän i Oxelösund ”Bara toppen på ett isberg”

 1. nu ska väl inte Jens A utmålas som ett helgon
  kanske inte ”korrumperad” som hans efterträdare Kjell A men en riktig skitstövel stundtals faktiskt

 2. Jag har besökt Oxelösund jag nån gång, havet är vackert men många onyktra utlänningar sitter och talar sitt språk under träd.
  En svart hinna över det mesta, mina kläder blev smutsiga.

  3
  1
 3. Korruptionen finns förmodligen i alla Sveriges kommuner. Mer eller mindre. Så länge politiker och tjänstemän kan gömma sig bakom skottsäkert glas och sekretess kommer deras personliga vinning att prioriteras. Har på nära håll följt en kommuns upphandlingsförfarande under flera år. Inget anbud godtogs utan att lämpliga ”gåvor”, i form av bostadsrenovering/badbrygga/kapitalvaror osv. Detta lilla problem löstes alltid innan kontrakt skrevs. Naturligtvis fick skattebetalarna stå för fiolerna. Så småningom har korruptionen krupit längre ner i hierarkin, så att även lägre chefer, i vissa fall, lyckliggjorts på lämpligt vis.
  Blev trött på att se alla oduglingar gå runt med hög svansföring, samt även läsa om deras pompösa uttalanden i lokalblaskan. Försökte få en reporter ta del av uppgifter och även dokument, för att därmed kunna avslöja eländet. Kalla handen. Man var absolut inte intresserad. Istället blev jag upplyst om faran jag utsatte mig för. Vilket parti som hade/har makten i kommunen, behöver jag knappast avslöja. Detta utspelade sig under 90-talet.

  10
 4. Endast en liten kommun av många andra mycket större, makt korrumperar speciellt om du inte har tidigare erfarenhet av att ha maktbefogenheter.

  23

Kommentera