Hovrätten fastställer domen på 16 år för afrikanen Alex Sumah som mördade 17-årig afghan i Malmö

VÅLDSVÅGEN. I dag klockan 11 meddelade hovrätten att man fastställer tingsrättens dom på 16 års fängelse för Alex Sumah, 26, för mord på 17-åriga Mohsen Fazeli.

Alex Sumah Foto: Polisen

***

TIDIGARE 2021-06-23. Afrikanen Alex Sumah döms för mord på 17-årig afghan i Malmö

VÅLDSVÅGEN. 17-åriga Mohsen Fazeli från Afghanistan höggs ihjäl ute på gatan i Malmö under en kall höstnatt. Innan han dog kunde han berätta för larmoperatören vem som attackerat honom. Alex Sumah, 26, döms nu av Malmö Tingsrätt mål nr: B 11662-20, till 16 års fängelse för mordet. Däremot frikänns de två invandrarna som var misstänkta för medhjälp.

Steget Efter

-Pettersson ser inget om utvisning trots att Alex Sumah är medborgare i Sierra Leone.

***

TIDIGARE 2021-05-25. Afrikanen Alex Sumah åtalas misstänkt för mord på 17-årig afghan i Malmö, två andra invandrare misstänks för medhjälp

VÅLDSVÅGEN. Åklagare har i dag tisdag väckt åtal vid Malmö tingsrätt mot tre män för mord respektive medhjälp till mord på en 17-årig man i Malmö den 3 november 2020. En av männen, Alex Sumah, medborgare i Sierra Leone åtalas för mord medan de två andra männen åtalas för medhjälp till mord.

Den 3 november 2020 blev en 17-årig afghansk man dödad utanför sin bostad på Idunsgatan i Malmö. Polis och ambulans kom snabbt till platsen men 17-åringen avled kort därefter av skadorna efter ett knivhugg i magen. Innan mannen avled namngav han den person som utsatt honom för knivvåld. En 25-årig man anhölls i sin frånvaro samma natt. Efter häktning i utevaro greps 25-åringen den 8 november.

Under förundersökningens gång har ytterligare två gärningsmän identifierats. En 20-åring och en 26-åring som häktades den 18 december åtalas nu för medhjälp till mord.

– Ett stort antal utredningsåtgärder är vidtagna. Den sammantagna bevisningen gör att jag väcker åtal för mord och medhjälp till mord. Bevisningen består bland annat av vittnesuppgifter, material från övervakningsfilmer och mobiltömningar, säger kammaråklagare Sofia Syrén som har lett förundersökningen.

Huvudförhandlingen i målet är planerad att starta i Malmö tingsrätt den 3 juni.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 11662-20.

-Pettersson säger att här har vi ett riktigt bra exempel på den älskade mångkulturen. Fyra medborgarskap, en svensk medborgare men ingen svensk.

 • Alex Sumah, född 1995, medborgare i Sierra Leone är misstänkt för mord
 • Lerijs Raiens Zile, född 2000, medborgare i Lettland, misstänkt för medhjälp till mord
 • Sharmarke Sheikh Abdi Mohamed, född 1996, medborgare i Sverige mistänkt för medhjälp till mord
 • Mohsen Fazeli, 17, medborgare i Afghanistan är det knivmördade offret

***

TIDIGARE 2020-11-09. Afrikanen Alex Sumah gripen, misstänkt för mord på 17-årig afghan

VÅLDSVÅGEN. Afrikanen Alex Sumah efterlystes internationellt, men visade sig vara kvar i Malmö. – Han anträffades i centrala Malmö och kunde frihetsberövas under odramatiska former, säger polisens presstalesperson Nils Norling till Sydsvenskan.

– Pettersson noterar Sydsvenskan kallar den gripne ”Mamöbo”, inte en stavelse om etnicitet…

***

TIDIGARE 2020-11-08. Afrikanen Alex Sumah jagas för mord på 17-årig afghan

VÅLDSVÅGEN. 17-åriga Mohsen Fazeli kom ensam till Sverige och längtade efter att återse sin mamma, skriver Kvällsposten.

I måndags hittades 17-åriga Mohsen Fazeli knivhuggen till döds på en gata i Malmö. Polisen jagar nu en man misstänkt för mordet: 25-årige Alex Sumah. 

Mohsen Fazeli, 17, kom till Sverige som 13-åring. Några dagar före sin död hade han suttit på ett kafé i Malmö och pratat om sin mamma. Han hoppades att hon skulle få komma till Sverige och att de skulle få återförenas. 

Men under natten till måndagen hittades han svårt skadad utanför sin lägenhet i Malmö. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. 

Han var bara en liten kille när han kom, men han var så smart. En väldigt lugn och fin kille var han, har Héléne Knutsson, Mohsen Fazelis gode man, tidigare sagt till Kvällsposten.

– Pettersson säger att Mohsen skulle aldrig ha lämnat sin mamma och Alex som är dömd för flera brott skulle aldrig ha släppts in i landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Hovrätten fastställer domen på 16 år för afrikanen Alex Sumah som mördade 17-årig afghan i Malmö

 1. Vafalls, ska den svarte fulingen sitta i fängelse i Sverige………det är ju mina skattepengar aset äter för. UT bara UT

  23
 2. Oavsett straffets längd, så får jag betrakta detta som en glad nyhet! Må kräket ruttna bort i fängelset.

  23
 3. Utvisning på livstid var det inte befogat.

  När denne afrikan kommer ut vad ska vi med honom till, ge bidrag till nästa fängelsestraff för något nytt gräsligt mord.

  Varför? Samma misstag upprepas som om de till slut skall ge vinst.

  Vår Riksdag och regering beter sig som en spelberoende, bara höj insatsen, snart kommer vinsten.

  35

Kommentera