Tvångskonvertering och barnäktenskap i Pakistan: En vardagsföreteelse

av Nasir Saeed

  • Statliga och brottsbekämpande myndigheter är medvetna om problemet, men de accepterar det inte officiellt. Istället hävdar de att islam inte har någon minimumålder för konvertering, så om en flicka vill konvertera till islam av egen fri vilja så kan ingen göra något åt det.
  • Genom att konstatera detta läggs all skuld över på offren och de avsäger sig själva från allt ansvar. De anklagar också minoriteter och icke-statliga organisationer för att de gör ett problem av det och hävdar att det är en falsk anklagelse för att framhäva sin egen betydelse.
  • Det är statens ansvar att stoppa denna sedvana, även om de måste introducera nya lagar för att säkerställa att minoriteter och barns rättigheter inte kränks. Det är också politikernas, domstolarnas, civilsamhällets och ulemas [det islamiska prästskapet] ansvar eftersom ett misslyckande med att genomdriva den lag som finns inte kan berättigas i religionens namn.
Tvångskonvertering till islam av kristna och hinduiska flickor, vissa under 12 år, verkar vara en vardagsföreteelse. Det verkar som att detta inte spelar någon roll för de som har makten att stoppa denna sedvana. Det går nästan inte en dag utan att man hör om dessa händelser. (Bildkälla: iStock)

Tvångskonvertering till islam av kristna och hinduiska flickor, vissa under 12 år, verkar vara en vardagsföreteelse. Det verkar som att detta inte spelar någon roll för de som har makten att stoppa denna sedvana. Det går nästan inte en dag utan att man hör om dessa händelser.

Detta stora och växande problem i Pakistan påverkar religiösa minoriteter. Människorättsorganisationer som arbetar med denna fråga uppskattar att 1 000 hinduiska och kristna flickor tvingas konvertera till islam – en siffra som i själva verket kan vara mycket högre eftersom många fall aldrig anmäls. Oftast blir dessa flickor lockade av mycket äldre män som utlovar ett bättre liv, och ibland blir de tvingade in i prostitution eller till och med sålda.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera