Semestrande bröder hemma från Afghanistan

Den som läser Aftonbladets artikel om bröderna Khavari kan inte undgå att ställa en rad frågor. Ni kommer själva att ställa dem, tro mig.

Vi har länge hört om de ”ensamkommande afghanerna” som rest hundratals mil för att få chansen till ett fortsatt liv i Sverige. Med i bagaget har de haft berättelser som förklarar hur utsatta de var i sitt hemland och att de inte under några omständigheter kan bo kvar. Vi vet idag att merparten av dessa ”ensamkommande afghaner” inte alls bott i Afghanistan, utan i Iran. Det har dock inte spelat någon som helst roll för vare sig regering eller myndigheter, som alla snyftat fram historier om farliga länder, att dessa ”ensamkommande afghaner” saknar anhöriga i hemlandet och att Sverige under inga omständigheter kan utvisa dem.

Utan att Aftonbladet förstår det, har de nu bekräftat det allt fler börjat inse. Det handlar om en ren bluff.

Bröderna Khavari har varit på semester. Inte i Afghanistan, utan i Iran där de har släktingar. Ni vet det Iran varifrån de flydde med hjärtskärande berättelser i bagaget. Det Iran där de ”ensamkommande afghanerna” inte längre har några anhöriga eller vänner att ty sig till.

”I tunna afghankläder och utan bagage vandrar barn över landningsbanan tillsammans med sina familjer”, skriver Aftonbladet.

Läs gärna Aftonbladets artikel och ställ er frågorna. Här är mina.

 • Man kan inte utvisa människor till sina hemländer för att det är för farligt för dem där, men hur kan svenska myndigheter då tillåta att de reser till samma länder på semester?
 • Vet svenska myndigheter vilka alla de människor som kommer verkligen är, varifrån de verkligen kommer och i vilket syfte de egentligen kommer i?
 • De ”ensamkommande” som anländer Sverige bär ofta på samma berättelse om hur de saknar anhöriga i sitt hemland och att de inte har någon att ty sig till om de blir utvisade. Vilka är det då de besöker på alla sina semesterresor?

Just det ja. 

Bröderna hade ett utvisningsbeslut på sig berättar SR. De uppfyllde m.a.o. inte kriterierna för att få stanna i Sverige, men bägge tillhör de tusentals som finns kvar i landet p.g.a. gymnasielagen. Annie Lööf m.fl. vill inte att de utvisas till hemlandet p.g.a. ovissheten, ensamheten och farligheten. Nu har dock bröderna Khavari visat att det åtminstone är riskfritt att semestra i landet de ”flydde” från.

Tacka nu Aftonbladet för att de avslöjat bluffen.

Kanske ska nämna att en av bröderna är SSU-ordförande i Falun.

8 thoughts on “Semestrande bröder hemma från Afghanistan

 1. Kan inte Annie Lööf ta hand om dem själv eftersom hon är så angelägen. Hon och andra ska inte blanda in Svenska skattebetalare i sina personliga intressen. Det dräller av frivilligorganisationer i Sverige där flera är lämpade för det specialintresset eftersom de får feta årliga bidrag av staten. Men jag tror att hjälporganisationer tyvärr i många fall är fasader med uselt resultat för stora pengar och välbetalda chefer. Sveriges gränslösa invandringspolitik ger samma magra totaleffekt för feta skattebelopp och välbetalda myndighetschefer.

  10
 2. Det är klart att de är SSU are . De vill väl tacka för allt . Ett arbetsfritt lugnt liv mot en röst vart 4 år .
  Pengar i lådan en gång i månaden utan motprestation .
  Kan inte bli bättre .

  14
 3. Bröderna Khavari har samma efternamn som afghanaktivisten Fatemeh Khavari. Är de släkt eller är det ett vanligt namn i Afghanistan/Iran.

  25
  • Det är vanligare än Löfven i Sverige.
   Fast ingen av dom har ju id med sig när dom ’flyr’…kan ju vara ett bra asylsökarnamn.

   Khavari 464 St.
   Löfven 66 St.
   Källa Ratsit.

   19
 4. Löfven har rätt i att Sverige är naivt när myndigheter tror på så genomskinliga
  lögner att de är flyktingar för sitt liv när man åker på semester till ett så farligt
  land,trots varningar åker de ändå och ska nu ha hjälp därifrån.

  37
  • Sverige är inte naivt. Löfven är naiv. Lööf är naiv. Märta är ond. Myndigheterna gör vad de blivit beordrade att göra. Ingen av tjänstemännen/kvinnorna, har så mycket kurage, att de protesterar. Zombiesvensken har fortfarande inte fattat. Många kvinnor och i viss mån män, i mogen ålder har problem att se sammanhanget. Svälj inte mer lögner. Politikerna lever på att ljuga. Snälla, vakna nu!

 5. Nomenklaturan i Sverige har tappat kontrollen på snart sagt alla utom vi som betalar kalaset.
  Skrämmande att samma människor kommer att sitta kvar förutom ministrar och deras närmaste medarbetare vid en ny regering.

  47

Kommentera