Stäng

SVT:s medarbetare och deras trovärdighet

Att Carina Bergfeldt på SVT är allt annat än opartisk har väl gått upp för de flesta. Hennes insatser före det amerikanska valet var rent pinsam i sin partiskhet och nu får hon kritik av arbetskamrater för sin insamling till Afghanistan, men det stannar inte där.

Det var Världen Idag som i förrgår uppmärksammade att Carina Bergfeldt befann sig på samma fest som Annie Lööf den gångna helgen.

Bergfeldt är något raljant i sin förklaring och menar att ”vettiga människor” förstår att journalister kan hålla isär sin roll som yrkesutövare och privatperson. Lisbeth Åkerman, en annan välkänd profil från SVT, fyller i med att det är viktigt att hålla en distans mellan journalister och politiker.

SD-hataren och journalisten Katarina Wennstam var den som arrangerade festen, säger till tidningen att det är vanligt att journalister och politiker minglar och viskar hemligheter med samma personer de är satta att granska.

När t.o.m. Lisa Bjurwald tycker det är olämpligt och att ”journalisters fraterniserande med politiker är ett demokratiproblem”, då är det illa.

Nog blir det svårt i framtiden att se Lisbeth Åkerman sitta i Rapports studio och rapportera negativa rubriker om Annie Lööf eller ställa tuffa frågor i en intervju och samtidigt känna ett förtroende för henne.

6 reaktioner på “SVT:s medarbetare och deras trovärdighet

 1. Inget ont om samhall för dom behövs,men det riktiga samhall är SVT/SR det ser vi varje dag.
  Det är bara fåntrattar för hela slanten,nästan nio miljarder till ingen nytta.

 2. Om jag inte såg fel så uppfattade jag att Åsa Regnér den förre socialministern var närvarande på denna omtalade tjejmiddag. Hon som försvarade att 54 % av personer som hade sökt ersättning från ersättningsnämnden för lidande på barnhem, fosterhem och andra institutioner fick avslag.

  16
 3. Inte nog med att de flesta murvlar på SVT/SR är mycket korkade och obildade, de är också oärliga och använder Sveriges massiva, tvångsfinansierade ”public service” för sin egen agenda. Det är oacceptabelt.

  56
 4. SVT är en slags skyddad översysselsatt verkstad. Låt oss betala för de kanaler vi verkligen efterfrågar. Per kanal och inga paket. Efterfrågan styr tillgången. Det är för många pellejönsjippon som man ofta tvingas klicka bort.

  59
 5. Lisbeth Åkerman är väl en av de som fått sin utbildning via den Nordkoreas television. Samma uppsyn och samma tonläge. Löjeväckande!

  69

Kommentera

%d bloggare gillar detta: