Ett dygn i våldets Sverige

VÅLDSVÅGEN. En tsunami av våld drar fram över Sverige. Sju ihjälskjutna bara i augusti. Sommarens skjutningar i kriminella miljöer liknar en våldsspiral utan slut. Sverige sticker ut, inga av de europeiska länder som deltar ser samma ökning av skjutvapenvåld och knivmorden hinner i varje fall inte jag med att räkna.

Jag räknar till sju ihjälskjutna bara i augusti. För några decennier sedan blev varenda mord förstanyhet i alla medier, nu blir det mest notiser. Inte ens dubbelmord väcker något ramaskri.

Det senaste dygnet har varit galet och borde framkalla regeringskris men icke, vi, politikerna och journalisterna verkar ha vant oss. Det är normalt.

Vid 13.30 i går på onsdagen avrättades en kriminell man när han satt och åt på en restaurang i det mångkulturella paradiset Skäggetorp i Linköping. Mord med skjutvapen, mitt på dagen bland barnfamiljer och andra.

Straxt efter klockan 20 var det skottlossning i Åstorp, nordost om Helsingborg i Skåne. Ingen skadad har hittats men skottlossningen är bekräftad

Vid 21.30 rapporteras om skottlossning i Råby, Västerås. Polisen kan dock inte bekräfta det.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen sköts en 26-årig kriminell man i bröstet och benen i Stocksund, Danderyd. Så vitt jag vet lever han fortfarande.

Vid 23 -tiden på onsdagskvällen skickades polisens bombgrupp till centrala Uppsala på grund av en bombsprängning. Polisen fann inga skadade, men kunde konstatera krossade rutor och andra skador på byggnader.

Runt 02 -tiden torsdag morgon meddelades räddningstjänsten att det brann i en garageanläggning i Valsta, Märsta. Garaget med cirka 200 bilar var övertänt och omöjligt att rädda. Först om tre till fyra dagar kommer det kollapsade garaget att vara tillräckligt kallt för att undersökas. Polisen betraktar det hela som SKADEGÖRELSE!!! 200 bilar och en tvåvåningsbyggnad totalförstörs. Jag är väl omodern men i min ungdom var skadegörelse när vi spelade fotboll på någon innergård och pangade en ruta, då fick man en örfil och farsan fick betala.

Det är det lilla, läs gärna polisens händelsenotiser som inte är kompletta på något vis…

Statsminister Stefan Löfven (S) och Justitieminister Morgan Johansson (S) är ansvariga för tsunamin av brott men herr Johansson är inte orolig för brottsligheten, utan för att för hur statistiken det ökande våldet under hans tid kan utnyttjas av rasister.

-Pettersson är mer orolig för verkligheten som i åratal varit uppenbar för några av oss, jag började protestera år 2003 med insändare, men Morgan är orolig för annat, inte för vad hans politik skapat…

Bild från Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ett dygn i våldets Sverige

 1. https://www.hd.se/2021-08-26/koppartjuvar-brot-upp-gravar-pa-krematoriet
  Läs ovanstående länk och fundera över,var f.d. Sverige i dag befinner sig……
  Abzurdistan i all sin multikulturella nydaning 2021….
  Att Zigenare,el. som de styrande kallar dem ”stackars fattiga EU-medborgare” stjäl kopparkablar,i stort varje vecka från Banverket har vi blivit vana vid. Men att detta avfall sjunker såååå djupt att man nu plundrar gravar för att komma över Urnor av koppar,överstiger alla tidigare brott.

  12
 2. Usch, bråka inte så farligt kan det väl inte vara. Ni ska se att det blir bättre bara alla kommer i arbete.

  När ledande politiker och väljare resonerar så, kan jag garanter att det blir än värre.

  Varför har vi så få politiker med lite djävlar anamma attityd?

  Tacka de som agerar som första raden och dessutom har rösträtt.

  10
 3. Ja du Pettersson så är dagens Sverige på grund av ett sovande folk och inkompetenta ledare

  38

Kommentera