Stäng

Talibanerna behöver talangen Sverige har…

AFGHANISTAN. Talibanerna säger på en presskonferens att de inte längre tillåter afghaner att resa till flygplatsen i Kabul för att försöka lämna landet. Talibanernas talesperson Zabihullah Mujahid säger att de gör så för att det är en kaotisk situation vid flygplatsen. – Folk borde gå hem och då är deras säkerhet garanterad, säger Mujahid.

På bilden Fatemeh Khavari och en liten. Vem det är vet jag inte men han är säkert ett ensamkommande barn som vandrat ända hit alldeles ensam. Kul att de hittat ett riktigt barn i varje fall.

Talibanerna meddelar också att de inte vill att någon ska evakueras från flygplatsen efter den 31 augusti och han uppmanar USA att sluta försöka få välutbildade afghaner som doktorer och ingenjörer att lämna landet. – Vi behöver deras talang, säger Mujahid.

-Pettersson säger att Sverige borde kunna skicka bistånd i form av 30.000 välutbildade och kompetenta ungdomar som kan hjälpa till att bygga landet…

Se talibanernas presskonferens här

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Talibanerna behöver talangen Sverige har…

 1. Det finns runt 70 000 afghaner i Sverige. Vi kan returnera varenda en eftersom alla de flydde efter 2002 när talibanerna inte styrde landet längre.
  Ergo var det fienderna till talibanerna som dessa personer flydde från och när dessa nu lämnat Afghanistan är det säkert för dessa personer att återvända. De får med sig den utbildning och de färdigheter de plockat upp i Sverige och dessa kommer väl till pass i Afghanistan.

  17
  1
 2. Inte visste jag att dom kunde bygga något, bara spränga och riva ner!
  Vad vet hon om vad Sverige behöver ? ja vi behöver i vart fall inte fler av
  hennes sort!

  18
 3. Herr Pettersson och matematik? 30 000 välutbildade afghaner (och då räknar jag inte väldresserade hundar) finns väl inte i Sverige! 30 000 välutbildade afghaner, med råg i ryggen, torde inte finnas i hela världen. Men 300 000 borde likväl bort från Sverige! 🙂

  13
  1. Om du läst inlägget så är det afghanaktivisten Fatemeh som påstår att de är 30.000.

   Jag är övertygad om att de 30.000 är tillräckligt välutbildade för Afghanistan, däremot är Sverige en annan sak.

   Enligt Statistiska centralbyrån fanns det 2018 i Sverige sammanlagt cirka 52 000 personer födda i Afghanistan. 2019 bodde det i Sverige sammanlagt 71 384 personer som antingen själva var födda i Afghanistan eller hade minst en förälder som var det.

   14
 4. Kan inte förstå att de inte vill åka tillbaka och bygga upp sitt land, kompetens har de tydligen så vad är problemet. Är det kanske att de har ett liv hos oss som bygger på bidrag, ett liv där de inte behöver jobba, ett liv där det inte behöver bidra med något till samhället, ett liv där de kan leva som Stefans ekonomiska flyktingar, ett liv när det börjar bli lite jobbigt sätter sig på mynttorget och gråter. Jag blir bara trött på alla dessa bidragsflyktingar och ekonomiska flyktingar, de vill bara ha allt men de vill inte bidra med något för hade de viljat bidra med något så hade de åkt hem och byggt upp sin länder igen.

  26
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: