Australien räddar 77 kvinnliga idrottare

AFGHANISTAN. Australien har evakuerat 77 kvinnliga idrottare och deras anhöriga från Kabul, skriver flera medier. Det handlar bland annat om spelare från Afghanistans nationella damfotbollslag.

77 kvinnliga idrottare och deras familjer lämnade Kabul i tisdags för färd till Australien. Foto: Haley Carter

I Afghanistan ses kvinnligt idrottande ofta som en politisk motståndshandling mot talibanerna. Spelarna har den senaste månaden uppmanats att radera inlägg på sociala medier för att undvika att hamna i onåd hos det nya islamistiska styret.

Enligt The Guardian tvingades spelarna ta risken att rusa förbi talibanernas kontroller på väg till flygplatsen. En del ska ha blivit slagna och varit nära att hamna mitt i skottlossning.

Det internationella spelarfacket för fotbollsspelare Fifpro, flyktingadvokater och flera sportprofiler ska ha arbetat ”dygnet runt” i tio dagar för att evakueringen skulle bli verklighet, skriver tidningen.

-Pettersson säger att Australien är bra mycket smartare än Sverige som tar emot tusentals ljugande män utan asylskäl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Australien räddar 77 kvinnliga idrottare

  1. Man får förutsätta att kvinnorna avsäger sig religionen från helvetet när de blir räddade undan de fredliga och humana.

    24
    1

Kommentera