Nej, Sverige och EU kan inte öppna famnen igen

INVANDRING & MEDIA. Utvecklingen i Afghanistan understryker behovet av en ny migrationspolitik: Lyft ut kvinnorättsaktivister, tolkar och andra med en akut hotbild. Men stäng smugglingsvägarna in i EU, skriver Anna Dahlberg, chef för ledarredaktionen på Expressen.

Flyktingkonventionen från 1951 är ingen helig skrift; det måste gå att diskutera hur vi bäst ger skydd till de mest utsatta i en global värld där miljontals människor kan migrera på ett sätt som ingen hade kunnat förutse för 70 år sedan.

Stefan Löfven försäkrar att migrationskrisen 2015 inte kommer att upprepas: ”Vi ska aldrig tillbaka till 2015” (DN 19/8). Men EU:s asylsystem är i grunden detsamma nu som då. Det kommer i hög grad att vara upp till Turkiet, Belarus, Ryssland, Pakistan och Iran att avgöra hur stor flyktingvågen till EU ska bli.

Den svenska regeringen borde sluta ducka och öppet stå för att EU behöver en ny, mer verklighetsanpassad migrationspolitik.

De miljontals människor som flyr undan krig bör i stället ges skydd i närområdet. Det är i grunden inte konstigare än att Sverige skulle vara det stora mottagarlandet om Norge eller Finland mot förmodan invaderades. Vi skulle knappast peka finger mot låt säga Japan och undra varför landet inte gör mer, skriver Dahlberg nu.

-Pettersson säger att Anna Dahlberg har blivit klokare med åren men jag skulle gärna se att mediabranschen tillsatte en haveriutredning och utredde hur det kunde bli som det blev. Sveriges journalister har stor del i den migrationspolitik som inte fungerar och som förstört landet. Att Anna Dahlberg idag säger samma sak som SD sa för över tio år sedan hjälper inte…

En löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Nej, Sverige och EU kan inte öppna famnen igen

 1. Jag föreslår ett utbytesprogram. Jag föreslår att vi tar in en afghan för varje arab, muslim eller vänsterfeminist vi blir av med i Sverige. Det kan inte bli värre med det utbytet.

  8
  5
 2. Flyktingkonventionen från 1951 kom till för att ordna upp oredan som Sovjetunionens expansion förde med sig och skulle vi ha följt den så skulle vi inte ha några så kallade flyktingar från Långtbortistan i landet. Konventionen gäller Europa till och med 1951.

  Genom ett tilläggsprotokoll, det så kallade New York-protokollet från 1967, utökades konventionen att gälla hela världen i evinnerliga tider. Vem eller vilka som låg bakom undertecknandet skulle jag bra gärna vilja veta.

  Om flyktingkonventionen skulle vara den heliga skrift som de som verkar vilja byta ut Sveriges befolkning påstår skulle det inte alls se ut som det ser ut i dag då konventionen inte bara listar rättigheter utan också förutsättningar och skyldigheter som skulle medföra att knappt någon ofrände skulle befinna sig i landet. Blott runt 7% av de som fått uppehållstillstånd sedan 1980 som är kategoriserade som flyktingar med en hög andel kvotflyktingar. Anhöriginvandrare och ömmande skäl står för lejonparten och där råder full frihet för stater att bestämma enligt konventioner.

  27

Kommentera