Högt bistånd ger Sverige tyngd

BISTÅND. Den höga svenska biståndsramen på över 52 miljarder ger Sverige tyngd i utrikespolitiken och medel att göra livet bättre för miljoner i världen, anser den nye biståndsministern, Per Olsson Fridh (MP).– Det ger ju oss en enormt viktig och central roll, sa Olsson Fridh enligt Aftonbladet i februari.

Biståndsminister Per Olsson Fridh (MP). Pressbild

-Pettersson säger att högt bistånd ger samma effekt som att höja socialbidragen för dem man vill ska börja jobba eller ge ungarna ett par hundralappar utan att kräva att de städar sitt rum…

Principen är att man ”inte ska ge den fattige en fisk utan ett metspö”. Alltså hjälp till självhjälp.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Högt bistånd ger Sverige tyngd

 1. Att köpa makt och vänner är väl ändå den sämsta strategin om man vill ha inflytande.
  Rätta mig om jag har fel.

 2. Det värsta är inte vad han säger, utan att han tror på vad han säger.
  När jag läser hans CV förstår jag hans oförmåga, han har varit statssekreterare åt Alice Bah Kuhnke samt Peter Eriksson säger allt.

 3. MP slösar med våra skattepengar på saker som har nollpåverkan på vår jord! Att strössla med bidrag hit och dit till projekt som inte förbättrar miljön är MP:s policy! Min åsikt är att satsa fullt ut på kärnkraft,som är en säker och hållbar energikälla! För övrigt så är Petterssons Blogg bäst!!

 4. Fem ynka miljarder kostar det att ge svenskarna en tandvård som bekostas på samma sätt som sjukvård. Ännu mindre pengar hade man behövt spendera på att göra det drägligare för svenskar som är uteliggare.
  För att inte snacka om alla pensionärer i landet som kunde fått lite mer i plånboken om man inte gett bort 150 miljarder till södra Europa, pengar till Palestina och Afgahnistan, med flera skurkländer.
  Våra överbetalda och vidriga politiker har ju redan sin galet höga lön så hur vi svenskar har det är inget som de prioriterar

  17
 5. Det är inte klokt att han kan stå där och säga att dom 52 miljarder kronor som Sverige ger i bistånd varje år gör att vi får tyngd i utrikespolitiken, själv lyfter han en lön varje månad som skulle kunna försörja 5 familjer, men som sagt vad kan man förvänta sig av en miljöpartist dom är ju inte direkt kända för att vara speciellt begåvade.

  14
 6. Ja, att ständigt gå med en kvarnsten runt halsen i form av en allt tyngre skattebörda, känns faktiskt riktigt TUNGT.

  15
 7. Kloka ord: ”-Pettersson säger att högt bistånd ger samma effekt som att höja socialbidragen för dem man vill ska börja jobba eller ge ungarna ett par hundralappar utan att kräva att de städar sitt rum”

  17
 8. Ytterligare en jävla knallkork som fattar nada,mer pengar till terrorismen,ta bara Afganpresidenten
  som stack i väg med hela sida bidraget för egen vinning,vad fick folket,inget.Och en sådan
  idiot ska sitta i regeringen och ge bort våra pengar.

  27
 9. ”Högt bistånd” visar endast att Sverige vill gå den enklaste vägen genom att Korrumpera mottagarländerna, de ansvariga är ju vanan trogen hela Sverige är ju uppbyggt på sådant sätt. !

  25
 10. Ge biståndet till underbetalda svenska pensionärer, som tack för bra utfört arbete. Vi var bäst i världen innan socialdemokraterna och Reinfeldt kom och förstörde allt.

  42
 11. Högavlönade bistånds ministrar gör sig ett namn i hela Mena med att strössla miljarder till höger och vänster.
  Många ”kompisar” blir det.

  40

Kommentera