Stäng

Sverige behöver stå i frontlinjen

Från Annie Lööfs Facebook

VI MÅSTE SKYDDA KVINNOR FRÅN TALIBANERNAS VÅLD

Igår tog talibanerna över huvudstaden Kabul, något som innebär att islamistiska terrorister nu tagit makten i hela Afghanistan. Det är en fasansfull och total misär vi bevittnar. Människors rädsla, panik och desperation när de flyr för sina liv undan talibanernas våld är inte något omvärlden får blunda för.

Annie Lööf vill bli statsminister…

Jag är särskilt oroad över vad som nu väntar Afghanistans kvinnor och flickor. Deras frihet och grundläggande rättigheter riskerar nu att kraftigt beskäras. Risken för att de ska utsättas för mer könsdiskriminering, tvång, våld, sexuella övergrepp, tvångsgiften och barnäktenskap ökar dramatiskt. Flickors rätt till skolgång och kvinnors rätt att arbeta och röra sig fritt hotas. Det är ett rent helvete som väntar dem om talibanerna inför de Sharialagar som de förespråkar.

Vi kan inte stillatigande se på och acceptera det lidande vi nu ser i Afghanistan och det bakslag det innebär för kvinnors rättigheter i regionen. Läget är akut och kräver handling för att skydda och hjälpa civilbefolkningen. Regeringar världen över måste visa handlingskraft och arbeta tillsammans för att säkra människors trygghet, såväl som den internationella säkerheten.

Sverige, och många svenskar, har gjort stora insatser för att stötta demokratin och befolkningen i Afghanistan. Vi kan inte tillåta talibanerna att tillintetgöra allt detta arbete. Internationellt samarbete, främst via EU, kommer vara nödvändigt för att återbygga ett fredligt Afghanistan. Sverige behöver stå i frontlinjen för det arbetet.

Annie Lööf

-Pettersson säger att afghanerna har det svårt och kanske får det värre, men det är många på olika platser som lider, har Annie glömt Jemen?

Märkligt är att det alltid talas om kvinnor och barn medan Annie Lööf (C) stödjer den ”feministiska regering” som prioriterar unga ljugande vapenföra män utan asylskäl som har en kvinnosyn som hör hemma på Medeltid.

Varför ska Sverig, EU och USA alltid ställa upp på det elände som skapas av muslimer? Varför inte ställa krav på de extremt rika arabländerna och att de tar hand om terroristerna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 reaktioner på “Sverige behöver stå i frontlinjen

 1. Detta måste få ett slut och då menar jag att vi i västvärlden måste bara sluta att lägga oss i andra länders angelägenheter och tala om för dom hur dom ska leva, det som vi nu kan se i Afghanistan måste folket själva lösa. Oavsett vad som händer där, först när det är dom själva som löser problemet först då kommer det att bli fred i Afghanistan.
  Se bara hur det slutade i Mellanöstern, även där var det helt fel att väst la sig i deras problem.
  Faktum är när en konflikt uppstår så måste dom inblandade själva hitta en lösning på problemet, så när västvärlden lägger sig i så skjuter man bara problemet framför sig, och ”kom ihåg det är inte vi som ska leva där”

 2. Som det var på Titanic, barn och kvinnor först, önskar man att det var i flyktinghanteringen. Nu får vi bara odugliga, framfusiga män, ifrån Mellanöstern. Vad är det för idioter till män som kommer hit egentligen, Stefan Löfven?

 3. Joo… Annie Lööf har fattat det.
  Ta hit männen så de blir mindre antal i Afghanistan , då blir det mindre risk att de blir ofredade där i sitt eget hemland.

 4. Det där med ”mänskliga rättigheter” är ett västerländskt godhetspåfund (Eleanor Roosevelts skötebarn efter WWII) som helt eller till stora delar negligeras av många av FN:s medlemsstater. Inte ens Sverige lever mer än till vissa delar upp till innehållet i den utopiska önskelista som dokumentet utgör. Paragraf 23 statuerar till exempel att alla i hela världen har rätt till ett jobb som går att leva gott på. I ett land som Afghanistan är dokumentet helt meningslöst då ”rättigheterna” endast kan garanteras i ett stabilt, korruptionsfritt samhälle med närmast outtömliga resurser och med en befolkning som är helt befriad från egoism, nepotism och avundsjuka.

  https://www.amnesty.se/vara-rattighetsfragor/vad-ar-manskliga-rattigheter/fns-deklaration-om-de-manskliga-rattigheterna/

 5. Lilla fru Lööf är varmt välkommen att åka ner till Afghanistan och göra en insats. Alternativt försörja och inhysa afghanska familjer. Vi kan börja med de som redan är här och som försörjs av skattebetalarna.

 6. En stor hycklerska har talat, kvinnorna i Sverige skiter hon i ,hon
  var bland annat med när SDs lagförslag röstades ner enbart för
  att det kom från SD. Detta lagförslag hade hindra den importerade
  dåre som utöver sina sjuka gärningar mot två kvinnor nu kan hösta
  in 840000 kronor i våldtäktpengar för att han satt häktad för länge ?

  16
 7. Två saker. Det finns en undersökning från 2013/13 som visar att 99% av afghanerna vill ha sharia.
  Utan lokalbefolkningens samarbete hade aldrig talibanerna kunnat avancera så snabbt.
  Så varför bekymra sig över Afghanistan bara för att dom får det statsskick de vill ha.
  Den enda riktigt lugna tiden i Afghanistan var när sovjeterna var där efter en vädjan från den kommunistiska presidenten. Då hade kvinnor verklig frihet i hela landet. Men så fick det inte vara enligt Reagan som pumpade in vapen och pengar till mujahedin, När sovjeterna lämnade så fanns mängder av vapen och vapensystem. Mujahedin övergick till att kallas talibaner och dom hade då stora vapenlager. Så där USA drar fram lämnar de död efter sig.

  16
  1. Båda supermakterna har fått sig en läxa, nu är det Kinas tur. Som du skriver vill 99% ha sharia lagar,
   demokrati är inte kompatibel med sharia. Undrar om Kineserna har samma tålamod, dom babblar då inget om demokrati. Den Kinesiska formen av imperialism är betydligt tuffare än västs.

   11
  2. Den undersökningen är inte värd ett vitten. Tillfrågas Afghanska gräsrötter är det bara en viss typ av MÄN som har möjlighet/vill svara. Endast muslimska MÄN, förståss. Om någon man tillåter att hans hustru tillfrågas, så svarar hon garanterat exakt vad mannen tillåter. Inget annat om kvinnan har livet kärt. Samma gäller om barn/ungdomar tillfrågas.

   I verkligheten har inga västerlänningar en aaaning om vad Afghanska gräsrötter tycker eller vill.

   1. Afghanistan kan knappast ens kallas för en nation då territoriet är uppdelat mellan ett antal klaner ledda av ”krigsherrar”. Vad jag vet finns det inget annat trossystem av betydelse i landet än islam. Då islam också omfattar lag och rätt och politik så vore det väl märkligt om afghanerna i-n-t-e förordade sharia. Det är ju det enda de känner till och vet har fungerat i 1400 år. Den korta, lite mer uppsluppna, period som gräddan i Kabul upplevde för femtio år sedan nådde inte huvuddelen av befolkningen. De vet inte vad demokrati är och förmodligen skulle de inte vilja ha det systemet även om de visste.

  3. Sovjet/Ryssland har nog startat fler krig än USA.

   Kommunisterna startade och finansierade ”befrielserörelser” över hela världen. Från Korea, Vietnam, Afghanistan, Afrika, Sydamerika osv.

   USA svarade.

 8. Kvinnorna är säkert mycket säkrare i Kabul än i Sverige, för i Sverige är det garanterat fler skäggbaaaarn som är terrorister/våldtäktsmän.

  Här är det tydligen ok för VINSTEN FÖR SAMHÄLLET att våldta och misshandla, för i det Socialdemokratiska mentalsjukhuset
  Sverige, så belönas våldtäkter och misshandel med minst 800 000kr.

  Så…stanna i Kabul….mycket säkrare än Socialdemokraternas förstörelse/terror av Sverige.

  Annie Lööf…är det hon som är tyst när hennes parti kompisar pedofilerar med små barn !? 😠

  AVSKYVÄRDA MÄNNISKA!!!

  16
 9. Annie och hennes drabanter i C har fullständigt missuppfattat vad de skall i första hand arbeta med, Sveriges väl.
  Hon liksom de flesta politikerna tar nu chansen att försöka vrida fokus på allt annat än våra problem de ställt till med.

  Jag kan förstå dem eftersom lösningarna är inte lika enkla som att säga, ”välkomna till Sverige där alla är lika mycket värda, vi ska göra allt för att ni ska trivas hos oss.”

  Hon Annie har sagt ”OM alla som kommer skaffar sig arbete och betalar skatt ser jag inga problem med att vi kan vara 30 miljoner i Sverige.”

  Det är det där OM, alla vill arbeta, att det finns arbetstillfällen för alla, OM det finns bostäder, OM infrastrukturen finns på plats.
  Så många fler OM denna politikerbroiler inte har en aaaning OM.

  16
 10. Vi måste skydda våra egna kvinnor från islam !

  Gatorna är fulla med vandrande sopsäckar med vidhängande barnskara!

  Vem ska ta rätt på detta överskott av barn ?

  Dessa stackars kvinnor kan aldrig komma ut i arbetslivet och få en
  egen värdighet !

  De kommer att leva, förtryckta resten av livet!

  – om vi inte räddar dem från islam – förtrycket !

  15
 11. Annie Lööf.
  Nu har du chansen att visa hur duktig du är. Åk till Afghanistan och tala om för infödingarna hur de ska leva sitt liv och vilka värderingar som ska gälla. Med lite tur, för svenska folket, behåller de dig.
  Eller är du för feg för att ta talibanerna i örat, på plats? Snacka går ju!
  Vet du vad Annie? Vi är många här, som skiter i det som pågår där. Vi är mer intresserade av vad som inte blir gjort här!

  36
 12. Pettersson skriver : ”Varför ska Sverige, EU och USA alltid ställa upp på det elände som skapas av muslimer?

  Birgitta Sparf i Det Goda Samället skriver: ”Alla miljoner, biljoner, triljoner dollar som väst har lagt ner på landet var totalt bortkastade. Mängder av förspillda människoliv dessutom, till ingen som helst nytta”. Vidare att regeringens presskonferens om hemtagning av personal och samtidigt hävda att Sverige kommer se till att kvinnors rättigheter behålls och förstärks, enbart befäster bilden av Sverige som ett land på det totala vansinnets och ruinens brant,. Birgitta Sparf: ”Vi snackar alltså om talibaner här, hardcore islamister med mål att återta de delar av samhället och landet som de gradvis har fått träda tillbaka från under 20 års tid…Regeringens syn på sig själva som avgörande för Afghanistans framtid får det att vända sig i magen på mig”.

  Birgitta Sparf: ”Direkt plågsamt!”, hela texten:
  https://detgodasamhallet.com/2021/08/17/birgitta-sparf-direkt-plagsamt/#more-48113

  32
 13. USA har skapat talibanerna samt startat ett krig mot detta land. Därför kan man tycka att det är USA’s skyldighet att göra något gott nån gång, som att hjälpa Afganistan.

  5
  20
  1. Talibanerna har sitt ursprung i de pakistanska flyktingläger som afghaner flydde till efter Sovjetunionens intervention i Afghanistan 1979 och i dag har de stort inflytande även på Pakistans sida om gränsen.

   USA gick in i Afghanistan 2001 efter 11 september för att talibanerna skyddade de ansvariga islamisterna, bland annat Usama bin Laden.

   14
   1
   1. USA startade Talibanrörelsen redan under 70 talet. Under Pres Carters tid var Zbigniew Brzeziński Jimmy Carters säkerhetsrådgivare (1977-1981. I Afganistan var det krig mellan Sovjetunionen olika afganska klaner. Den/de klaner som var värst stöddes av USA och då under den tiden bildades talibanerna. Zbigniew Brzeziński var mest angelägen om detta. Han var polack och hatade sovjet och gjorde allt för att bekämpa dem. Han hade inget emot att hotta upp några muslimer som han sa. De fick mängder med vapen. Bla stingers som dessa talibaner senare använde MOT USA.
    Det var den korta historien. Jag har läst massor om detta.

  2. Varför inte Ryssarna Bettan? Men det går alltid att skylla på USA, fast
   dom hade faktiskt en anledning, men vad var Ryssarnas anledning????

   1. Den i en kupp avsatte presidenten i Afganistan vände sig till Sovejunien för hjälp. Därför gick ryssarna in.

 14. Religion, bl.a. islam är ju grundat på en
  fantasi, en ”tro”.

  = alla dumskallar som ägnar sitt liv åt något som inte existerar får väl skylla sig själva!

  Jämför: En som tror, inbillar sig att han/hon
  kan simma och hoppar i sjön …………..

  = dum drunknar!
  = dum är rätt person som drunknar!
  = religiös ”tror”!
  = religiös utsätter sig för en fantasi!

  Verkligheten gäller!

  27
  1
 15. Assalamu alaikum.Jag är muslem.Jag är inte talibanen.Men talibanen lever efter sharia och det är lagen för muslimer.Jag tror det blir fred i afghanistan nu.Amerika var där och bråkade.mycket arg på dem. 22 år i sverige nu,här är vi fria som fågel.

  5
  30
 16. Om vi inte kan stå i frontlinjen här och hjälpa våra kvinnor, hur ska vi då kunna hjälpa där? Ta nu av skygglapparna Annie!

  53
 17. Jag tror inte vi behöver oroa oss för att Annie ska bli statsminister .
  Så många svagbegåvade röstare har vi inte i Sverige.
  Att som politiker inte se sambandet mellan bidrag och stoppad utveckling verkar vara en Svensk politikersjuka.
  Se Tensta , Malmö , Tjärna Ängar , Ghasaremsan , Afghanistan .
  Listan kan göras mycket längre .
  Ingenting utvecklas allt stannar upp .
  Manna från himlen göder bara ineffektivitet och korruption .

  62
 18. Jag tycker skrikpipan skall inrikta sig på kvinnor och flickor i Sverige som blir attackerade av invandrare. Det är dessa som hon vurmar om som skall få komma hit med en kvinnosyn som hon pratar om är i Afghanistan. Om någon säger ”bevara Sverige svenskt” blir det ett j-a liv men när talibanerna går ut med samma budskap är det knäpptyst.

  70
 19. ”Risken för att de ska utsättas för mer könsdiskriminering, tvång, våld, sexuella övergrepp, tvångsgiften och barnäktenskap ökar dramatiskt”, hen måste naturligtvis mena Sverige!

  66

Kommentera

%d bloggare gillar detta: