Pensionärer tvingas bo i bilen men det finns plats för nyanlända

INRIKES & INVANDRING. Att bli utan bostad på Gotland mitt i sommaren är en omöjlig situation. Lars-Åke och Inger Engström har i en månad tvingats bo i bilen, skriver Hela Gotland, fortsättningen är tyvärr bakom betalvägg.

-Pettersson kan inte läsa artiklarna men tror att det ligger till så här. Eftersom Gotland är en turistmagnet så går hyrorna upp enormt på sommaren så många hyresvärdar hyr ut lägenheter, exempelvis från 1 september till 31 maj. I juni, juli och augusti, får den ordinarie hyresgästen snällt flytta ut för att ge plats för turister som betalar mångdubbelt mer för en bostad. Den moralen kan man tycka vad man vill om.

Det kommunala Gotlandshem sysslar som tur är inte med denna typ av spekulation men där är det tio-tolv års kötid för en lägenhet i Visby enligt Hem & Hyra och 65 procent av Gotlands befolkning står i kö.

Trots denna bostadssituation finns det tydligen plats för invandring…

Ardalan Shekarabi (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Pensionärer tvingas bo i bilen men det finns plats för nyanlända

 1. Gällande ämnet… Bostäder…
  Finns ju självklart mängder bättre beskrivande fall om man nu vill lyfta denna problematik!
  Oavsett om detta ovan är sant eller ej, så är det iaf oerhört mkt jävligare än så, på riktigt!

  11
 2. Det tycker jag oxå… men ibland kan faktiskt livet även för den mest skötsamma förändras i ett slag.
  Även för en människa som varit skötsam hela sitt liv, men egentligen spelar det ingen roll om den varit det eller ej. De nytillkomna skall aldrig någonsin få komma före någon av dessa urinvånare som av olika anledningar kommit på obestånd. Svensson har av någon konstig anledning lätt att se ner på en urinvånare & tycka att den har sig själv att skylla, men en nytillkommen, som kommer hit med falsk identitet & totalt rensat förflutet, den omhuldas. Sjukt… Kallas Periskåpseende eller något liknande…

  26
  • Rädd…
   Sedan är det dessutom så här…
   Det finns inte bostäder så det räcker till i Sverige,
   till ens en normal fläckfri/skötsam människa, om du inte kan pynta upp många hundra tusen, för att köpa en bostad & ev få ett lån. För ca 6 år sedan beräknades det att det i Sverige behövdes byggas bostäder i antal, motsvarande 1 & 1/2 Stockholm i storlek. Något som redan då var en omöjlighet rent tekniskt, och det har ju knappast blivit bättre!
   Skall vi då släppa in fler icke skattebetalande i landet?
   Dessutom favorisera dem framför våra egna landsmän?

   22
 3. Motherosv
  Nej, över min döda kropp. Men om jag inte kan betala de avgifter som hör till, så flyttar jag frivilligt.

  1
  3
 4. Är man politiker i en S-regering är det självklart att gamla pensionärer ska
  flytta på sig när unga friska ynglingar mellan 15-45 år behöver bostad,
  pensionärerna är ju förbrukade, men dom bidragsunderstödda kan ju leva
  en herrans massa år till?

  35
 5. Varför är jag som sedan pensionär sen länge, låg pension och tidigare lågbetalt jobb,intd hemlös. Och skulle jag bil det skulle jag köpa en lite husvagn med värmare, vad behöver man mer?

  1
  22
  • Rädd…
   Tolkar jag dig rätt då? Att du efter ett hårt arbetsliv & som pensionär utan problem lämnar över din bostad till en nyanländ, som får allt betalt via dina inbetalade skattepengar, men aldrig dragit in en krona för detta land & med stor chans aldrig ens kommer göra. Känner inte du att detta på något sätt är fel? Är dessa som kommer hit med rensat förflutet & nya identiteter mer värda?
   Du spelar ödmjuk, men den är falsk!

   24
 6. För 1 år sedan (5 augusti 2020) i P4 Gotland: ”Bostadsbrist kan bli en utmaning: Gotland kan komma att ta emot 12 kvotflyktingar per månad i höst istället för sex”. ”- Lite orolig är jag för att det ska bli svårt att hitta bostäder till alla”, säger Eva Flemming, biträdande enhetschef på arbetsmarknad och integration.

  P4 Gotland den 16 juni i år: ”Nypelius om bostadsbristen: Också en glädje i att Gotland är attraktivt”
  Regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius (C) säger att ”medan man jobbar hårt med bostadsfrågan är det också positivt att många vill flytta till Gotland.”
  https://sverigesradio.se/artikel/nypelius-om-bostadsbristen-ocksa-en-gladje-i-att-gotland-ar-attraktivt

  14
 7. Poängen med att skriva en artikel i en dagstidning är att locka läsare. Tyvärr är det ofta en lite vriden del av sanningen. Men det är ett sätt att sätta lite fart på kommunpolitikerna. Om det kommer en sanningssökande journalist blir det lite andra svar på frågorna. Eller, som man frågar får man svar.
  Jag håller dock på svenska pensionärer. Jag tror att dom inom det snaraste kommer att få en lägenhet om dom pressar kommunen lite.

  12
 8. Med ofullständiga fakta blir kommentarer också ofullständiga.
  Pettersson låt oss slippa halvkväden visa!

  4
  12

Kommentera