Stäng

Obama släppte talibanernas ledare

UTRIKES. USA var inblandat i fyra krig när president Barack Obama tillträdde den 20 januari 2009, i oktober 2009, efter att ha varit president i nio månader, tilldelades Barack Obama Nobels fredspris, oklart varför. När fredspresidenten slutade den 20 januari 2017 så var USA inblandat i sju krig. Under den tiden var den nuvarande presidenten USA:s vicepresident.

Detta enligt den så kallade konfliktdatabasen vid Uppsala Universitet. Förutom Irak, Afghanistan, Somalia och Pakistan har USA under Obamas mandatperiod påbörjat militära insatser i Libyen, Yemen och Syrien. Duktigt gjort av en Fredspristagare. 

Om ni inte visste det så satt Talibanernas ledare säkert inlås på Guantanamo Bay ändå till Obama släppte honom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Obama släppte talibanernas ledare

 1. Min sjukresa idag kördes av en afghan, som vanligt pratade jag med föraren och fick veta att allt som nu hände i hans hemland var Amerikas fel.
  På min fråga ”intressant synpunkt varför är det Amerikas fel”. Hans svenska var ännu inte så bra han hade varit här bara 10 år så det var svårt för honom att ge en närmare förklaring men i korthet så här ”de åkte hem och övergav oss.”

  Jag dristade mig att säga ”de kanske ansåg det som en omöjlig och allt för kostnadskrävande uppgift och för lite intresse från Kabul regeringen.” Jag fick en grymtning till genmäle och samtalet var över.

  9
  1
 2. Obama och Trump är är föredettingar, men att håna dem leder ingen vart, förutom för dom som får näring till sin bitterhet och fantasier.

 3. Mig gör det inget. Jag står för allt jag skriver. Snart slutar jag min anställning i offentlig verksamhet, då kan jag skriva under med mitt riktiga namn. Men som alla känner till är det politisk förföljelse i Sverige om man inte är vänsterfeminist. Man riskerar sitt jobb, bli trakasserad, få sämre förmåner och att bli förföljd. Det kan jag inte så ut med innan pension. Men när jag blir pensionär spelar det ingen roll.

  10
  1. Samma här …har 18 jobb dar kvar inom offentlig sektor. Sen blir det semester att ta ut och sen pension som jag har börjat kalla pappaledigt. Tycker det låter ungdomligare och så har man barn och barnbarn så helt åt skogen är det inte att kalla det pappaledigt heller.
   Önskar dej Olof.p bra pensionsdagar el. pappaledigt om du också föredrar att använda det😀

 4. Spännande samverkan Afghanistan och kina. Nu kommer det att bli helt omöjligt att göra några förändringar i Afghanistan. Mad tanke på att USA har dragit sig tillbaka var det nog redan uppgjort att kina skulle få ta över, annars hade det blivit krig mellan två supermakter, och det vill ingen.

 5. ….. och eftersom detta inte uppmärksammas i svensk media, så är det detta helt överensstämmande med god politik.

  …. eller hur Pressen!

  13

Kommentera

%d bloggare gillar detta: