Stäng

Forskare undersöker sanningen kring matbilderna i fjällen

SKATTER. Intresset för fjällvandring har ökat stort och sociala medier flödar av vackra bilder och fina måltider ute i naturen. Men hur ser verkligheten ut? Forskaren Joachim Sundqvist vid Umeå universitet har gett sig ut på vandring för att ta reda på sanningen om fjällmåltiderna. – Bilderna på sociala medier kan ge en felaktig bild eftersom många bilder är tillrättalagda, säger Sundqvist.

En snaps med tillbehör hos Pettersson. För forskningens skull kan jag berätta att bilden inte är manipulerad.

I forskningsprojektet som heter “Gastronomi i väglöst land” vill Joachim Sundqvist, forskare vid kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, ta reda på vad fjällvandrare egentligen äter på turerna och hur de upplever måltiderna.

För att göra detta ger han sig själv ut på fjällvandring i sommar. Han har varit ute och vandrat på Kungsleden, och ska också åka till Jämtland.

Läs artikeln på SVT…

-Pettersson konstaterar att vi betalar skatt för att en forskare vid Umeå universitet ska vandra rund i fjällen och studera folks matvanor och kontroller om bilderna de lägger ut på nätet stämmer med verkligheten!!!

Jag undrar om forskare Sundqvist tror att kokböcker har äkta eller arrangerade bilder, turistbroschyrer, alla reklambroschyrer osv eller tror forskaren att folk är dumma i huvudet?

Steget efter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Forskare undersöker sanningen kring matbilderna i fjällen

 1. På 80 eller 90 talet så fick en tjej från Göteborg universitet ca 350 000 för att åka till Madrid och forska på hur jetsetten levde där Summan motiverades med att kunna forska bland dyra levnadsvanor så var hon tvungen att leva som dom.

 2. Han kan ju i de fall det är par som vandrar, samtidigt observera vem som tillreder maten och på köpet få med lite tidsenlig genus i sina fältstudier.

 3. Inom kort så ska jag inleda en omfattande forskning om vattnets betydelse
  för sjöfarten om anslagen går igenom,om inte så får vi leva i ovisshet för
  all framtid.

  23
 4. Väntar med spänning på nästa års ”Forskning”…
  Konsten att Skita i Fjällen…
  Mättar en Bild mer än 1 000 ord…
  Höjer lägre Lufttryck inre tryck…
  Höghöjdsblöjor…För och Nackdelar…

  18
 5. Jag gillar forskning och betalar gärna skatt för den. Ibland kan den kännas onödig men kan vara värdefull i det länga loppet.
  Själv var jag i fjällen i somras, käka gott i stugan och på restaurang. Röding köpt av samer, pannbiff av en spansktalande dam, jag längtar redan tillbaks.
  För mig finns inget bättre sätt att semestra på sommaren än i Sverige, Öland, västkusten, dock Skåne är det ofta för många bilar och turister. Så Skåne passar bäst på

  1
  1
 6. Lika djävligt, om inte än djävligare, är väl Sveriges Vänster Televisions klimatreporter, Erika Bjerström, som åker till Grönland för att rapportera om den smältande (?) isen.

  Jag tror inte att hon åkt båt och simmat är väl knappast troligt å tåg går det inga, så hon har flugit.

  Helt plötsligt är miljön inte viktigt men om jag som vit, medelålders man vill ha en biff på lördagen, då djävlar.

  Skulle vara mycket intressant att se SVTs budgetutfall för internationella och nationella resor och hur det fördelar sig på olika transportmedel

  28
 7. Det finns inte längre några bromsare på universitetstågen. Bara påhejare till allt som innehåller ordet klimat.

  21
 8. Valet står som vanligt mellan att skratta eller gråta, men var får de anslagen ifrån?
  Det måste väl vara mål och mening inte bara att göra av med det budgeterade.

  Men folk är både dumma och obetänksamma , såg nyss en notis om en far med två små barn 5 och 7 som skulle vandra i Helagsfjällen, hoppas att det finns korta dagsetapper.

  12
 9. Knappologi kallas det. Knappologi betecknar systematisering av ointressanta fakta med vetenskapliga anspråk. Ordet är en skämtsam neologism och myntades av August Strindberg i novellen De lycksaliges ö i samlingen Svenska öden och äfventyr.

  20
 10. Exact vad skall forskningsresultatet användas till? Är bilden tillrättalagd… so what.
  Folk tar väl med sig vad de tycker om, och vad som är lämpligt att bära omkring på.

  Vikket jävla nonsens att forska om. Intressant? För vilka?

  Finns det verkligen inga andra ämnen att forska på som e viktigare?

  28
 11. ”En snaps med tillbehör hos Pettersson. För forskningens skull kan jag berätta att bilden inte är manipulerad.”
  😀 👍

  21
 12. Allt kokas ned till att chefen för värdegrundsgastronomin varken kan förstå bedömma och besluta lika lite som han kunde svetsa.

  26

Kommentera

%d bloggare gillar detta: