Burhan Abdi döms till 16 år för knivmord

VÅLDSVÅGEN. Den 22-årige Burhan Abdi döms till fängelse i 16 år för att han mördat Daniel Ljunggren, en annan man på ett jour- och korttidsboende i Västra Frölunda i Göteborg. Båda männen bodde på boendet när dådet skedde i början av mars.

Burhan Abdi Foto: Polisen

Händelsen finns på en film från en övervakningskamera, dock utan ljud, skriver Göteborgs-Posten, bakom betalvägg. De två männen hamnade i bråk. Sedan backade mordoffret undan. Men 22-åringen fortsatte sin attack. ”Han bara matade knivhugg och verkade helt ursinnig”, har ett vittne sagt enligt GP.

Den knivhuggne, Daniel Ljunggrens liv gick inte att rädda. Abdi greps på platsen. Han hävdar att han inte haft för avsikt att döda, och nekar till anklagelsen om mord.

I förhör har Burhan Abdi själv först berättat att han handlade i självförsvar då den döde mannen också skulle ha haft en kniv. Men dådet fångades på boendets övervakningskamera vilket gjorde att polisen kunde motbevisa honom med den. Den misstänkte blir visserligen slagen, visar filmen, men det är Burhan Abdi själv som då drar kniv.

Burhan Abdi döms av Göteborgs Tingsrätt till 16 år för mordet samt för misshandel av en kvinna. Burhan Abdi har tidigare dömts vid flera tillfällen och har en lång historia av psykiska besvär.

-Pettersson säger att det är idioter som bär kniv, utan den hade det varit ett fylleslagsmål. och hade han inte släppts in i Sverige hade livet varit bättre för många…

Burhan Abdis kniv. Foto: Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Burhan Abdi döms till 16 år för knivmord

 1. Det tråkiga är att det går inte utvisa gärningsmannen då gärningsmannen är både svensk och somalisk medborgare. Niklas R har också fel. Brottsoffret är född som Prodanovic. Prodanovic är ett serbiskt efternamn.

 2. Hans straff borde ha varit en månad på bröd och vatten sedan utvisning på livstid.

  Nu kommer han att kosta oss i dagens prisnivå 15,33 miljoner plus rättegångskostnader, när han så kommer ut ska vi fortsätta att betala för hans uppehälle till nästa grova brott kommer.

  Varför kan vi inte inse de skall ut oavsett svenskt medborgarskap eller inte, det är ju hål i huve att låta dem dränera vår välfärd.

  20
  1
 3. Tur för honom att det var en svensk. Hade han huggit ihjäl en kulturberikare hade det blivit livstids fängelse följt av livstids utvisning.

  28

Kommentera