Miljöpartiets valpropaganda släppt av journalisterna

MEDIA. FN:s klimatpanel, IPCC, har släppt sin senaste rapport och media, nästan utan undantag beskriver det som att katastrofen är nära. Jag har inte sett en enda av de etablerade, stora mediernas journalister som kritiskt granskat rapporter eller återger vad som faktiskt står på de knappt 4000 sidorna eller i de 14.000 rapporterna som är underlaget.

Medierna berättar inte för sina läsare att generalsekreteraren för IPCC, António Gutteres ord är ett politiskt uttalande och inte ett forskningsresultat. Och de låter oss också helt felaktigt tro att klimatpanelen konstaterat att extremväder som översvämningar, extrem blåst, hagel, åskväder, blixtar och tropiska cykloner beror på ökande koldioxidutsläpp. Vilket inte stämmer.

Vi har skapat teknik som kan skydda oss mot och anpassa oss till både värre väder och varmare klimat. Det dör färre människor naturkatastrofer än någonsin tidigare, skriver Ann Charlott Altstadt på Bullentin.

-Pettersson säger att vi troligen måste vänta i tio år tills jorden har gått under för femtielfte gången innan journalister och politiker blir förnuftiga igen, men jag är osäker på om det hjälper. Masspsykos är svårbotat…

Från Gunnar Åslunds Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Miljöpartiets valpropaganda släppt av journalisterna

 1. En av IPCC:s expertgranskare av den nyligen publicerade rapporten, Michael Asten.. Är varken orolig eller skrämd av den. På samma sätt som svensk media och deras ”klimatjournalister”. Som enbart katastrof rapporterar. Hur kan det komma sig?

  År 2020 var Michael Asten expertgranskare för IPCC:s andra orderutkast av den sjätte utvärderingsrapporten (expertområdet naturliga cykler av klimatförändringar och klimatkänslighet).

  Han är också medlem i expertpanelen för Europeisiska geofysiska unionen. Under det senaste decenniet har han också tillämpat metoder för tidsserieanalys på studier av naturliga cykler av klimatförändringar.

  I intervjun tar han upp olika saker som förklarar varför han inte blir skrämd av denna rapport. Bland annat problemet, som har påtalats länge, om att klimatmodellerna inte stämmer med avlästa värden. De visar helt enkelt för höga temperaturer. Hur man medvetet förvanskar och jämför med korta perioder, på bekostnad av den vetenskapliga klimathistorik, som finns belagd sedan lång tid.

  Mycket intressant att få höra denna analys av en kunnig och respekterad vetenskapsman.

  https://www.youtube.com/watch?v=uT_auGYW57E

  Detta är den engelska texten för YouTube inslaget.

  ”Retired Geophysicist Michael Asten says he is “not frightened” by the IPCC’s recent report on climate change.

  Mr Asten, a former professor at Monash University’s School of Earth, Atmosphere and Environment, says there are “discrepancies in the report, aiming at taking small pieces of data in order to find an accelerated global warming”.

  “The reality of this data – it’s highly variable, even when it’s been smoothed.”

 2. Det är ett bedrövligt beteende av miljöhallickarna. Det gränsar till lagbrott att ta detta utrymme och vädja till folks samveten och allmänna oro. Miljöpolitiker lyckas oftast uppnå sämre välfärd och höjda skatter för sin tro. Hur kan de flesta medier helt okritiskt köpa all miljöpolitisk agitation? Miljörörelsens församling är skattebetalarna, som inte får serverade alla fakta. Bara de olydiga, som läser alternativmedia förstår att miljöhotet blivit ett politiskt budskap av IPCC. De plockar gärna mer skatter av folk medan deras anhängare lyssnar okritiskt på det ensidiga budskapet. De vill ha in pengar, så deras forskare och otaliga organisationer kan leva gott på hotbilden. Visst blir jag cynisk eftersom den kunskapsdrivna dialogen på flera plan är utsparkad ur samhället. De flesta vill ha ren och oförstörd miljö. Man behöver inte vara politisk elit för att tycka det. Att lägga dubbel börda i skatter och moral på befolkningen är inte rätt väg och rent av oförskämt. Vi behöver en ny regering utan MP innan det barkat åt h*vete.

  15
 3. Svensk likväl internationell Media låter en oskolad svensk flickunge få spaltmeter till sitt förfogande, men släpper ej in någon som kan förklara klimatet.

  Om jag skriver en insändare angående svensk migrationspolitik som uppfattas negativ, finns ingen plats.
  Om jag däremot skriver något helt utan fakta om klimathotet kommer den in.
  Om jag dessutom skriver under pseudonymen Ahmed Al Henna, då tar de in vilket dravel som helst.

  18
 4. IPCC har inte haft rätt i någon prognos hitintills. Tvärtom har verkligheten visat raka motsatsen.

  21
 5. Rödmarkering för 16 – 27°C? De är f.n inte kloka.

  ”De allra högsta temperaturerna som uppmätts i Sverige är 38°C, dels i Målilla i juni 1947, dels i Ultuna i juli 1933.” (SMHI)

  23

Kommentera