”Överträdelser” som FN:s säkerhetsråd inte bryr sig om

av Khaled Abu Toameh

 • Sådana säkerhetsrådsmöten har blivit rutinmässiga, och de slutar nästan alltid med uttalanden som fördömer Israel efter att tjänstemän från Palestinska myndigheten klagat på Israels påstådda ”överträdelser” och ”aggressioner”.
 • Ändå nämnde ingen på säkerhetsrådets möte, som hölls förra veckan, något om människorättskränkningar och aggressioner av Palestinska myndigheten på Västbanken och av Hamas på Gazaremsan.
 • [Nizar] Banat, korruptionsaktivisten tillika högljudd kritiker av Palestinska myndighetens ledarskap, blev tydligen ihjälklubbad den 24 juni av över 20 palestinska säkerhetstjänstemän.
 • Över en månad har passerat sedan hans brutala mord, men säkerhetsrådet har inte haft tid att adressera denna allvarliga incident.
 • Det råder inget tvivel om att Säkerhetsrådet inte hört talas om fallet med Emad Al-Tawil, en 27-årig palestinier som dog den 25 juni efter att han blivit misshandlad av Hamas säkerhets tjänstemän. Tawil bodde på flyktinglägret Nuseirat på Gazaremsan.
 • Säkerhetsrådet och internationella människorättsorganisationer och journalister hörde troligtvis inte talas om fallet med Hassan Abu Zayed, en 27-årig palestinier från Gazaremsan, som sköts till döds av Hamas ”gränsvakter” den 23 juli.
 • Palestinska människorättskränkningar och tillslaget mot politiska aktivister och journalister ignoreras inte bara av FN, utan också av Bidenadministrationen.
 • Istället för att pressa palestinska ledare att upphöra med fängslande, tortyr och mord av sitt folk letar Bidenadministrationen absurt nog efter sätt att stärka Palestinska myndighetens ledarskap.
Palestinska människorättskränkningar och tillslaget mot politiska aktivister och journalister ignoreras inte bara av FN, utan också av Bidenadministrationen. På bilden: Palestinska myndighetens (PM) säkerhetsstyrkor mobiliseras framför demonstranter i Ramallah den 3 juli 2021 under en protest som fördömer PM för aktivisten Nizars död som inträffade under häkte av PM säkerhetsstyrkor. (Foto av Abbas Momani/AFP via Getty Images)

Enligt efterfrågan av Palestinska myndigheten (PM) uppmanades FN:s säkerhetsråd återigen att hålla ett möte för att diskutera Israeliska ”överträdelser” och ”aggressioner” mot palestinierna. PM krävde också att säkerhetsrådet skulle diskutera den föregivna israeliska ”belägringen” av Hamasstyrda Gazaremsan.

Sådana säkerhetsrådsmöten har blivit rutinmässiga, och de slutar nästan alltid med uttalanden som fördömer Israel efter att tjänstemän från Palestinska myndigheten klagat på Israels påstådda ”överträdelser” och ”aggressioner”.

Ändå nämnde ingen på säkerhetsrådets möte, som hölls förra veckan, något om människorättskränkningar och aggressioner av Palestinska myndigheten på Västbanken och av Hamas på Gazaremsan.

Säkerhetsrådet hörde inte om de över 75 sociala medieanvändare, politiska aktivister och journalister som greps av Palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor på Västbanken bara under de senaste veckorna.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “”Överträdelser” som FN:s säkerhetsråd inte bryr sig om

 1. FN är socialisternas och muslimernas lekstuga nu för tiden.
  Vi ska dra oss ur denna lekstuga så mycket som möjligt och spendera minimalt med pengar dit. I princip bara betala medlemsavgiften. Låt de andra länderna som tycker om att leka bossar betala för skiten.

 2. I Indien finns heliga kor, så och i västvärlden. För att nämna några Palestina, Klimathotet, Asylturister.
  Sverige har också hatobjekt som är heliga, här är några SD, SD, SD.

Kommentera