Stäng

SVT pushar ett snart utdött Miljöparti inför valet

Av Leif Kullberg på VLT.se

SVT Aktuellt har dagligen under hela sommaren ägnat stora delar av sina sändningar åt omfattande rapportering om olika extremväder – översvämningar och bränder – allt för att driva på klimatalarmismen i samhället. Att det inte skulle vara politiskt motiverat och ett sätt att pusha för ett snart utdött Miljöparti inför valet känns mindre troligt.

Steget Efter

I måndagens sändningar förfasade sig hela Aktuelltredaktionen med Erika Bjerström i täten i över IPCC’s senaste rapport. Åter framförs de argument vi tvångsmatats med sedan sent 70-tal, att vi har si och så kort tid på oss att sluta använda fossila bränslen och därmed hindra ökande uppvärmning. Sveriges representant i IPCC’s klimatpanel intervjuades och konstaterade att eftersom det gått 7 år sedan IPCC’s senaste syntes-rapport så har vi i dag ännu kortare tid på oss – ett inte värst intelligent inlägg – den konklusionen kan till och med jag räkna ut.

Erika Bjerström är SVT’s klimatreporter – helt i avsaknad av någon som helst utbildning relaterad till klimat. Däremot är hon duktig på att leta upp klimatalarmistiska rapporter från jordens alla hörn och att göra engagerade reportage om bränder, översvämningar och isavsmältningar samt intervjuer med lokala förmågor som delar SVT’s alarmistiska agenda.

Förunderligt nog har SVT och Bjerström aldrig någonsin intervjuat en enda forskare med avvikande uppfattning i klimatfrågan, trots att det finns en uppsjö av både svenska och internationella forskare som är mer eller mindre tveksamma till IPCC’s datamodellerade förutsägelser.

IPCC fastslår enligt reportaget att det är tydligt fastslaget att det är människans utsläpp av CO2 som orsakar de extremväder vi de senaste åren upplevt. Att dra så drastiska slutsatser av olika former av extremväder under de senaste 3–5 åren känns knappast vetenskapligt underbyggt. För att kunna relateras till klimat och inte väder krävs tidsspann om minimum 30 år.

Extremväder har under miljarder år varit en del av jordens naturliga utveckling utan att människan ens varit påtänkt. I programmet fastslås att jordens medeltemperatur är den högsta på 100,000 år och att CO2 -värdena är de högsta på 2 miljoner år!

Det skulle onekligen vara intressant att veta hur och var vetenskapen funnit entydiga bevis för dessa alarmistiska påståenden som inte bara berör tiden från homo sapiens barndom utan även förhistorisk tid. Det så kallat neutrala och opolitiska SVT har länge sett det som sin huvuduppgift att påverka svenskarna och våra politiker att acceptera enorma kostnader för omställningar i klimatalarmismens namn.

SVT’s försvar till det som många svenskar anser vara icke neutralt och opolitiskt agerande är att det enligt dem inom vetenskapen råder konsensus i klimatfrågan. För oss som inte håller med så är deras konsensus till 100 procent baserat på att man endast lyssnar på forskare och forskningsrapporter som sjunger med i kören. Alla forskare och deras rapporter som motsäger IPCC’s tolkningar och agenda tystas effektivt av forskningsuniversitet, bidragsgivare och media.

Den nya tidens demokrati är endast aktuell för dem som har rätt åsikter – oavsett om det gäller klimatet eller invandringsfrågan.

Leif Kullberg

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “SVT pushar ett snart utdött Miljöparti inför valet

 1. Stänger av så fort jag hör ordet klimat. Denna galna hysteri är vidrig. Minns 2006 när jag var i Spanien det var 41 gr i Benidorm 49 i Cordoba i söder. Då var ordet klimatföränding inte uppfunnet.

  15
 2. Tänk om det är så illa att folk tänker på vilken politik partiet står för .
  I så fall kommer MP att få NOLL procent i nästa val .
  Vargen kommer fungerar bara i början .

  28
 3. När jag läste kommentarerna här, kom jag på att det måste vara minst tre år sedan jag lyssnade på någon av Sveriges Radios kanaler. Inte ens i bilen. Jag kan inte vara ensam om att inte sakna skiten, så utvecklingen går mot en säker nerläggning av eländet.

  33
 4. De mest emotionella, irrationella och vetenskapligt okunniga är de mest fanatiska klimataktivisterna och SVT:s journalister är de mest emotionella, irrationella och vetenskapligt okunniga människorna i landet.

  39
 5. Publik service är väl egentligen politisk smörja, där den nuvarande regeringen satsar närmare 9 miljarder för att vinna valet, men om så för sista gången.

  Det är både yttre och inre fiender som försöker göra om Sverige till ett land där tron på något som ej vetenskapligt är bevisat att existera.

  Socialdemokraterna som en gång gjorde ett bra jobb för att förändra till det bättre för de stora skarorna, jobbar nu frenetiskt med att föra vårt land tillbaka till före medeltiden detta med hjälp av ett parti som hade 4,41% av rösterna vid senaste valet.

  Sossarnas ledare talar ändock om demokrati!

  42
 6. Inget konstigt med det, de flesta inom SVT/SR är miljöpartister och är det inte det så går tankarna till kommunisterna. Skulle nu MP åka ut så har de inte så mycket mer att prata om.Vilket hade varit underbart skönt.

  49
 7. Själv borde jag varit ett offer för jordens undergång vid minst två tillfällen, om man ska tro all propagandistisk skit, jag hört i mitt liv. Att SVT kör igång propagandaracet inför nästa val var väntat. Röda patrasket förlorar makten, utan hjälp av extremiströrelsen. Utan sossemakt, är skräcken, att en ny regim kraftigt reducerar finanserna för propaganda radio/tv. Det kommer att ske, för eller senare.

  45
 8. Och den RÖD/GRÖNA PK-pressen följer lydigt med i fantasierna kring jordens undergång !
  Lokalblaskan HD har idag en stor rubrik på förstasidan,som låter såhär:
  ”Skåne mest utsatt när havet stiger”….
  Inuti finns därtill flera artiklar,med samma lögn-artiga texter.
  Alltså flertalet rena lögner som de erbjuder sin års-prenumeranter,till ett pris av dryga 5.000:-

  47
 9. Det gäller för Sveriges största skyddade verkstad (SVT/SR) att inför nästa års val försöka flytta focus från Sveriges stora inrikespolitiska problem (möjligheter) till klimatalarmism. Allt för att skydda handen som föder dem.

  48
 10. Att SR också satsar hårt för att rädda miljösekten är också otvetydigt.
  Radio Kristianstad är en ren propagandakanal för miljösekten.

  52

Kommentera

%d bloggare gillar detta: