Stäng

Familjen Krokodil

GOTT & BLANDAT. Familjen Krokodil är en barnvisa med text och musik av läraren Margit Gergårdh (1904–1988), som skrev barnvisor under pseudonymen Mart Gergårdh. Sången publicerades första gången i sångsamlingen Nu ska vi sjunga 1943.

Texten har väckt debatt eftersom den börjar ”I Niggerland händer ibland […]”. Ordet Niggerland används synonymt med Afrika. I sången besöker krokodilerna ”gamle niggerdoktor Pillerman” och ”Solen, den skiner hett på Niggerlandet ned”.

-Pettersson misstänker att barnen blev bättre fostrade förr. Vi har förbjudit en massa ”rasistiska” ord. Vi har fått mängder med organisationer som värnar barns rättigheter, vi har fått FN:s barnkonvention, vi har fått EU, vi har fått värdegrunder, genustrams, ungdomsgårdar, socionomer, fritidspedagoger, betydligt högre skatter och en massa svamlade journalister samt dito politiker men har barnen och vi fått det bättre?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Familjen Krokodil

 1. Märkligt att denna barnvisa ur Sångboken,är den enda jag kan minnas ! Den sjöng vi troligen ofta,och därför sitter texten kvar upp i det gråa !! På den tiden var människorna fortfarande normala,och den texten var inget som någon retade upp sig på.
  Nåja, det var på den tiden som jag nämner ”den goda gamla”….

 2. Så var det åter igen dags för skolstart för de små liven. Då brukar det bli tal om nya kläder, ny skolväska och några skojiga suddisar. Det var då, det. Nu är det helt andra kriterier som avgör förberedelserna.

  Vilken väg man ska gå för att minimera risken för överfall ?
  Måste man bli skjutsad varje dag för att ha en chans ?
  Måste de medföljande föräldrarna vara beväpnade ?
  Kan flera barn dela på en livvakt ?
  Hjälper det att byta skola ?
  Ordna med överfallslarm.
  Var får man tag i pepparspray ?
  Vilken typ av kläder är minst stöldbegärliga ?
  Var kan man få tag på en antik och ointressant mobiltelefon ?
  Vill jag utsättas för detta ?
  Har Steffe några tips ?

  32
 3. Va!! Har censurministeriet missat detta, ajaj nu blir någon avskedad pga slarv från den stora sandlådan Rosenbad. Tänk om det kunde lägga den tiden på att ta hand om våra fattig pensionärer istället för att damma av gamla böcker som skrevs i god tro, detta är ju vårt kulturarv de vill sudda ut.

  25
 4. Har vi fått det bättre? Beror helt och hållet på vilka vi är. Politiker och styresmän helt klart de levererar mindre nu än förr till bättre arvoden.
  PK gänget ja de flyter lugnt med strömmen och allt är lugnt och skönt i deras kvarter.

  Den stora skaran som strävar bittida och sent för en rätt usel lön, med höga skatter direkt och indirekt, många boende i kvarter de inte längre känner sig hemma i.

  Deras barn tvingas in i skolor där lärarna ej längre undervisar utan bara ger råd var eleverna skall finna kunskap vilket gör både elever och lärare missnöjda.

  Barnen på väg hem från skolan riskerar trakasserier från främmande gäster, vilka konstant är förföljda av den vite mannens rasistiska påhopp.

  Pensionärerna är endast rädda då de går för att hämta pensionen eftersom de ännu ej förstått att vi är ett land utan kontanter, som tur är går de ej ut så ofta för många har ej råd med annat än tofflor och ett par vinterskor.

  Alltså svaret är nej på den första frågan!

  26
 5. Här hos Pettersson får vi den verkligt breda
  nyhetsinformationen, som vinte får någon annan stans.

  Tack Pettersson!

  41
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: