”Svensk” knarkliga sprängd i Spanien. 71 gripna

BROTTSLIGHET. Vid en gemensam insats av svensk polis NOA, Guardia Civil och spansk nationalpolis har ett omfattande nätverk av mycket våldsamma narkotikahandlare med svenskt ursprung avslöjats. Det handlar om stora mängder droger som smugglats in i Spanien från Marocko med hjälp av fritidsbåtar och surfingbrädor. En flyttfirma med säte i Málaga och Alicante har därefter transporterat drogerna vidare till Sverige. Nätverket ligger bakom att 50 människor har dödats i Sverige. Totalt har 71 gripanden gjorts i Spanien och Sverige. En svensk medborgare som var efterlyst av spanska myndigheter greps i Brasilien. Den personen har nära kopplingar till svenskkolonin i Marbella, rapporterar Svenska Magasinet.

Den gripne till höger ser ut som många ”svenskar” nu för tiden. Foto: Spansk polis

Nätverket ska ha smugglat minst 1.700 kilo hasch, 500 kilo marijuana, fem kilo kokain och 23 kilo amfetamin. Polisen har även kommit över stora mängder vapen. Det rör sig om maskingevär (AK-47:or), handeldvapen, handgranat, luftpistoler och ammunition.

En förundersökning inleddes i slutet av 2018 efter att svenska myndigheter utfärdat ett flertal efterlysningar och europeiska arresteringar på ett antal personer från Sverige som regelbundet reste till Spanien för transporter av narkotika, enligt pressmeddelandet från Inrikesdepartementet i Spanien.

Det handlar om individer i miljön kring gängkriminella grupper i Stockholm och Göteborg som distribuerar narkotika.

En flyttfirma med kontor i San Pedro Alcántara (Marbella) och Torrevieja (Alicante) har varit länken mellan Spanien och Sverige. Polisen har spårat och kunnat följa nätverkets rörelser. Bland annat en sändning av 55.000 enheter av ett opiatläkemedel som används som substitut för heroin.

Ett av tillslagen gjordes när varorna skulle lämnas över till en distributör.

Vid ett annat tillslag kom polisen över 85 kilo hasch som hade gömts i en möbelsändning från San Pedro Alcántara till Göteborg.

Flera av de gripna beskrivs som mycket våldsamma efter att de utfört väpnade attacker i Stockholm, Göteborg och Solkusten mot rivaliserande gäng.

Enligt pressmeddelandet ligger nätverket bakom att 50 personer har dödats i uppgörelser i Stockholm och Göteborg.

Ärendet har haft hög prioritet vid Europol som har eftersökt och lokaliserat misstänkta personer. En av männen lokaliserades och greps i Madrid för förberedelse till mord, grova narkotikabrott, kidnappning och utpressning. 

Drogerna har förts in till Spanien från Marocko med hjälp av fritidsbåtar och surfingbrädor för att sedan transporteras med hjälp av flyttfirman. Vid ett tillslag i hamnen i Trelleborg kom polisen över 310 kilo hasch.

Toppskiktet i det kriminella nätverket har levt lyxliv och har inte heller dolt en höga levnadsstandard med dyra konstverk och exklusiva viner.

Totalt har spansk och svensk polis utfört 21 husrannsakningar i Spanien, sju i Sverige och två i Portugal.

Förutom flera vapen har polisen beslagtagit 18 bilar, två lastbilar, sju motorcyklar, tre båtar, 439.000 euro kontanter i olika valutor och datorutrustning.

Myndigheterna har lagt embargo på fastigheter, fordon och bankkonton värda mer än tiotals miljoner euro. Det gäller fastigheter i provinserna Alicante, Ávila, Granada och Málaga. De beslagtagna konstverken värderas till över en miljon euro.

Det kriminella nätverket har kopplingar till fastighetsbranschen på Costa del Sol som har använts för att tvätta svarta pengar vita.

– De har agerat som maffiaorganisationer i provinsen Málaga, säger polisen i ett uttalande och tillägger att de utgjorde en allvarlig fara för allmänheten. Deras investeringar har haft ett mycket negativt inflytande på fastighetsbranschen på Solkusten.

I polisens utredning förekommer mer än 100 spanska företag och andra företag i Sverige och andra länder. Bland annat har två fastighetsfirmor i Marbella styrts av ligan. Polisen har lagt embargo på 64 lyxfastigheter och mark.

Ligan har använts sig av olika rekonstruerade penningtvättsmetoder som handel av guld, förvärvat lyxvaror eller beviljat lån till nyöppnade företag baserade i Spanien.

Det beskrivs som ett omfattande nätverk med kopplingar till skatteparadis och experter specialiserad inom juridisk rådgivning.

-Pettersson konstaterar att som vanligt är det inte svenskar utan ”svenskar” som ställer till det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Svensk” knarkliga sprängd i Spanien. 71 gripna

 1. På Youtube såg jag att det ligger ett program som går på tv.
  Det heter control de la frontera/españa. Discovery Channel. Finns från USA också. Det visar rätt upp och ner hur det ser ut. Inga krusiduller och omskrivningar.

 2. Det bästa är att de döms i Spanien. Här får de riktiga straff. Somalierna satt och skrattade i Katalonien inför skranket. Jag de sitter på en stol nedanför domaren. Efter ett tag fattade de fast för sent. Extra straff för brist på respekt.

  12
 3. Att kalla dessa individer för svenskar är en kränkning av etniska svenskar. Inte någon av dem lever upp till den moral, som krävs, för medborgarskap. Trots det, har det socialdemokratiska packet, haft bråttom att utrusta dessa missfoster med rösträtt. Naturligtvis beroende på den kriminella samhörighet man känner, och det röststöd man får av slöddret. Det finns troligtvis ingen i det gänget som pratar svenska med sina föräldrar vilka förmodligen uppbär svensk pension, utan att arbetat en dag i landet.
  För att inom en rimlig framtid kunna vända samhällets utveckling, krävs mycket hårda nypor, omfattande lagändringar, återkallade medborgarskap, indragna uppehållstillstånd, fullständigt strypta bidrag till illegala och stora avsteg från vänsterns skyddande ”mänskliga rättigheter”.
  För att bära kostnaden av detta, kan det vara lämpligt att låta SIDAs biståndsbudget gå till polis, gränsskydd och rättsväsende. Diktatorerna i de mottagande kommunistländerna, har fått tillräckligt.
  Ett absolut måste, är att bli av med dagens mentala haverister i Rosenbad, samt en fullständig utrensning av korrupta statstjänstemän/kvinnor.

  26
 4. Men det är landet Sverige som får sämre o sämre rykte i världen, men
  regimen bryr sig inte, bara dom får behålla makten !

  22
 5. Här ser vi hur Sverige blir nersmutsat.
  Hur många är riktiga svenskar ??
  Troligen ingen, bara invandrare till Sverige som är på inblandade.
  Gangsters som skall utvisas omedelbart.

  29
  • Ja och i grund och botten ligger Sveriges slappa inställning till att inte
   ställa några krav på dem som kommer hit, inga straff ens för grova brott,
   så Sverige lägger ju grunden för att sådana sällskap bildas, och hur många
   offren är för deras knarkhandel kommer hellre aldrig fram, men dom är många!

   24

Kommentera