Misstänkt svenska hängs ut, dömda pixelhuvud skyddas

MEDIA. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande. Överväg noga konsekvenserna av en namnpublicering som kan skada människor. Avstå från sådan publicering om inte ett uppenbart allmänintresse kräver att namn anges, står det i journalisternas egna regler.

Alexander Ernstberger är dömd till 6 års fängelse för att ha blåst pensionssparare på en massa miljoner. Enligt Expressen finns det tydligen ett uppenbart allmänintresse av att hänga ut Alexanders fru Tina med namn och bild, trots att hon bara är skäligen misstänkt för brott.

Idag dömdes 18 invandrare från sydöstra Europa för att ha blåst skattebetalarna på 43 miljoner i assistansersättning. Här tycker Expressen att namnen ska förbli hemliga och ansiktena pixlas, detta trots att de döms och tidigare är dömda för liknande brott.

18-0 till bortalaget vid grova assistansbedrägerier för 43 miljoner

-Pettersson säger att journalisternas tankesätt är obegripligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Misstänkt svenska hängs ut, dömda pixelhuvud skyddas

 1. Ett utmärkt exempel på hur Media hanterar de bevingade orden ”allas lika värde.”

  Media styr av penninghungrande hycklare!

 2. Det är så här vi gör i vänsterfeministernas Sverige. Kan vi få lite ordning med en konservativ regering snart, tack?

  37
 3. Även Hagamannen, Umeåbon som inte kunde hålla Petter Nicklas under styr då han konsumerat alkohol och därför idkade ”överraskningssex” mot okända kvinnor, ”sålde” sitt hus till sin egen far för att det inte skulle utmätas som skadestånd. https://archive.is/yz8Lm

  18
 4. Just pixlingen är ett intressant fenomen, för något år sedan inträffade bråk och kravaller vid en nazistdemonstration, tror det var i Göteborg men är inte helt hundra på det.
  Sak samma då hängdes gripna nazister ut på bild av kvällspressen, detta trots att dom vid gripandet inte var dömda för något brott.
  Samtliga av dessa friades även senare.
  En stenkastande vänsteraktivist dömdes dock till fängelse efter bråket, när media informerade om detta så var dock bilden på honom pixlad!
  Den enda som dömdes för något brott valde således media att pixla!
  Vidare, varför lägger media av och till ut pixlade bilder på brottslingar?
  Exakt vad vill man få sagt med det?
  Varför inte vara ärliga och lägga till en text som lyder: -Vi vet vem gärningsmannen är och hur han ser ut, men den bilden tänker vi inte visa för dig!
  Vi tackar dock för att du köper vår tidning så att vi kan hålla dig uppdaterad och informerad om det vi anser du bör veta!

  71
  1

Kommentera