Mer dörrvakt än sjuksköterska

INSÄNDARE i VLT.se

Jag jobbar som legitimerad sjuksköterska på vårdavdelning, men de senaste veckorna sedan regionen delvis släppte på besöksförbudet har jag jobbat mer som dörrvakt än sjuksköterska.

Här försöker ”bortalaget” storma akuten på Karolinska i Stockholm. Bilden från norska Aftenposten.

Jag tycker det är kanon med besök för patienterna igen. Så mycket lättare för alla inblandade att få rätt information och patienterna får de stöd som de inte kan få av oss. Besöksreglerna på vår avdelning är en person åt gången och max två olika människor vid olika tidpunkter. Det är väldigt tydligt vad som gäller och lappar delas ut till anhöriga.

Trots det får jag dagligen argumentera och agera dörrvakt då anhöriga försöker smussla sig in, två-tre stycken och ibland fler än så. De blir otrevliga när de nekas inträde till avdelningen och visar ingen som helst respekt för besökstider eller de regler som gäller.

Vi försöker bara bedriva den bästa vården för patienterna men kan inte göra det på grund av att vi hela tiden måste vara dörrvakter och argumentera för dessa regler. En del anhöriga blir hotfulla och aggressiva vid tillsägelse. Trots att jag bara gör mitt jobb. Det verkar som om de helt missat den pandemi som råder!

Tips för den som har anhörig på sjukhus: ring avdelningen och stäm av vilka regler som gäller. Meddela gärna i förväg när du tänker komma. Respektera besöksvillkoren och besökstiderna. Försök vara samarbetsvillig och håll god ton i samtal med personal. Vi gör bara vårt jobb.

Så är du varmt välkommen att besöka anhöriga på sjukhuset!

Leg. Sjuksköterska på vårdavdelning

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Mer dörrvakt än sjuksköterska

 1. Socialdemokraterna låter hälsa:

  Detta är bara etniska vita svenskar som bråkar, VINSTEN FÖR SAMHÄLLET, är sååååå snälla och vill Sverige bara gott och är absolut inte kriminella.

  Ps. Glömde nämna att de säger att jorden är platt också, och att Stefan Löfven är intelligent.

  Röstar det för idioti, så får vi idioti!!!

 2. Tänk att svenskarna ej längre förstår sitt eget lands regler, kanske är det inte svenskar som kommer utan folk med helt annan kultur, en kultur ej kompatibel med den svenska.

  Jag känner mig säker på att vår s.k. regering har en eller flera utredningar på gång och väntar svar för att sedan deklarera ”vi gör nu följande historiskt stora satsningar för att minimera följderna av vissa främlingsfientliga aktiviteter iscensatta av högerkrafter mestadels rasister från SD.”

  13
 3. Jag säger som Ingemar Stenmark sa efter ett av sina fantastiska åk när han fick en fråga av en sportjournalist på plats : ” he int lönt och förklar för dom som int nå begrip ”.Detta svar på härligt västerbottensmål säger väl det mesta om det mesta nuförtiden….

  20
 4. Hoppas att någon hittar vår försvunna Statsminister och håller honom informerad.
  Men när han sitter i rosa soffan, hos Tilde, senare i veckan , talar han nog bara illa om de som vill värna Sverige .

  55

Kommentera