Stäng

Svårt att ta sig till Sverige från Afghanistan

MIGRATION. Den upptrappade konflikten i Afghanistan kan göra att fler försöker fly till Europa och Sverige, säger Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik till Aftonbladet. – Men det är många hinder på vägen och väldigt svårt, säger Ribbenvik.

Generaldirektör Mikael Ribbenvik har en lön på c:a 140.000 i månaden. Foto Tomislav Stjepic

Ribbenvik säger att situationen i Afghanistan väntas driva folk på flykt inne i landet, men att de flesta inte har tillräckligt med resurser att ta sig längre bort och att det är väldigt osannolikt att flyktingsituationen i Europa och Sverige skulle bli lika extrem som den var 2015. – Det som hände 2015 var att alla länder hade öppna gränser, det scenariot ser vi inte upprepa sig, säger generaldirektören.

-Pettersson säger att c:a 7000 personer i Sverige har avvisnings- eller utvisningsbeslut till Afghanistan, men Migrationsverket har beslutat om verkställighetsstopp trots att av hälften av afghanerna kommer från Iran och att dom behövs i Afghanistan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Svårt att ta sig till Sverige från Afghanistan

 1. Ja det är svårt och dyrt. Det beror inte på några yttre omständigheter utan på att västländer sätter upp en massa hinder för att göra det svårare att ta sig till Europa för att söka asyl.

  Det är så genomfalskt när godhetsknarkarna talar om ”den okränkbara asylrätten”, spelar hjältar när de hämtar folk med fartyg vi Libyens kust och står och delar ut teddybjörnar på centralen.

  Vi skulle kunna avskaffa alla svårigheter att ta sig hit redan i morgon med ett enkelt penndrag. Det är bara avskaffa det s k transportörsansvaret så att alla hugade kan köpa en flygbiljett för 7000:- istället för att betala flyktingsmugglare 100 000:-.

  Nu förstår alla att Europa skulle sjunka ner i havet av tyngden av alla migranter om man tog bort hindren vi satt upp så det är inte ett alternativ.

  Frågan är varför man inte sluta godhetsknarka och helt tar bort asylinvandringen när man ändå tycker det är OK att begränsa den så mycket.

 2. Kungen:
  Precis vad jag tänkte skriva….
  Varför skulle dessa Opiumodlare o. islamister speciellt önska komma till ett land,som korsas av Polcirkeln långt,långt bort,av jordens alla länder ?
  Om nu inte en speciell inbjudan föreligger ?

  13
 3. Just det! Vänsterextremistiska regeringen kommer att utvidga ”Global Compact” till afganerna och medverka till att EU startar reguljära gratis flyglinjer in i EU/Sverige.

  13
 4. I dagens ljus kan man bara konstatera att det hade varit bra om bananrepublikerna hade varit Europas kolonier fortfarande. Ursäkta, man odlar nog inte bananer i Afghanistan, mest cannabisplantor och opiumvallmo.
  Korruptions styr dessa länder, medan invånarna far illa.

  10
 5. ” Många hinder på vägen till Sverige” Ja bland annat är där ju minst
  tio säkra länder att ta sig förbi för att komma till gratislandet Absurdistan!

  33
  1. Varför inte bara korsa gränsen till Pakistan, Iran, Uzbekistan, Turkmenistan eller Tadzjikistan? Det vore ”humanare” av den anledningen att dessa länder är muslimska, har liknande mentalitet och i stora delar språkmässigt närmare än svenska. Det är klart att i ovan nämnda länder inte regnar bidragen och folk tror inte på lögner om s.k. flyktingars identitet.

 6. Mohamed Omar (Eddie Råbock), skriver:
  ”Folket är på vår sida”, säger talibanledaren. Talibanledaren har sannolikt rätt i att det afghanska folket vill ha sharia. Enligt en opinionsundersökning utförd av Pew Research Center vill 99 procent av afghanerna att sharialagar ska råda i landet. Om det afghanska folket hatade talibanerna skulle det finnas ett hårt motstånd. Det skulle finnas miliser som kämpade med samma glöd som talibanerna. Det finns det inte. Det verkar inte finnas någon idé eller någon tro i Afghanistan som kan mäta sig den islamiska fundamentalismen. Jag är säker att på att det skulle vara bättre för afghanerna att lämna vidskepelse och fundamentalistiskt vansinne bakom sig. Landet skulle utvecklas.”

  Omar skriver också att vi öppnat våra hjärtan för invandrare och låtit dem komma hit, då de inte längre vill leva i sina efterblivna hemländer. men att det bl.a. i Sverige finns massor med invandrare som ställer sig helt oförstående till VARFÖR deras hemländer är så efterblivna. Istället skyller man allt på väst, eller på ”judarna”, och kan inte ens föreställa sig att efterblivenheten beror på islamisk fundamentalism. Tvärtom så bygger man fundamentalistiska moskéer här och vill undervisa oss om det ”rätta sättet” att tänka och leva.

  https://detgodasamhallet.com/2021/08/08/mohamed-omar-talibanerna-kommer-tillbaka-ska-vi-lagga-oss-i/#more-47757

  22
  1. Jag tror inte en sekund på att det afghanska folket vill ha sharialagar. Möjligen en hel del gamla konservativa män men inte kvinnorna som fått gå i skola och arbetat.

   16
   5
   1. Bevisligen så gör de som vill ha ”demokrati” inte nämnvärt motstånd så man kan då åtminstone undra om det inte ligger något i resonemanget.

    18
 7. Varför ska dom komma just hit av alla länder ?Vi vill inte ha dom här. Stanna kvar och försvara erat eget land istället.

  37

Kommentera

%d bloggare gillar detta: