Afghanistan slutar ta emot utvisade desertörer, kvinnorna får slåss i stället

ÅTERVANDRING. På grund av den oroliga situationen i Afghanistan kommer landet inte längre att ta emot medborgare som tvångsutvisas från EU-länder, skriver Expressen. Beslutet gäller de kommande tre månaderna, uppger departementet för flyktingar och återvändande.

”Den afghanska regeringen har officiellt uppmanat värdländerna att sluta med deporteringarna från 8 juli och framåt”, skriver departementet i ett pressmeddelande.

Mirjam Kontio, pressekreterare hos migrations- och justitieminister Morgan Johansson (S), säger att det är oklart exakt vad beskedet innebär men att justitiedepartementet följer frågan.

Den senaste tiden har säkerhetsläget i Afghanistan gradvis försämrats i takt med att talibanerna vunnit allt mer mark och de internationella styrkorna lämnat landet.

Afghanska kvinnor tar strid mot talibanerna. Bild: Facebook.

The Guardian

-Pettersson menar att då får vi se till att de ljugande afghanska desertörerna återvänder ”frivilligt”. Afghaner som saknar asylskäl eller har begått brott ska inte gå lösa i Sverige. Börja med att dra in biståndet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Afghanistan slutar ta emot utvisade desertörer, kvinnorna får slåss i stället

 1. Medborgerlig samling har i partiprogrammet att det kommer att iordningställas interneringsanstalter för de som uppehåller sig illegalt i landet. Tanken är att de kommer att vara internerade tills vidare men när som helst kan lämna landet. Det gäller naturligtvis även de som motsätter sig utvisning.

  10
  • Bra Frank!
   Sådana läger påstås finnas kvar sedan 2a världskriget. I Småland och på andra platser. Finns också dagbrott nära Motala och ett stort i Limhamn. (Limstenshamnen.)
   Svenskarna måste finna sin vilja och värna sig.

   • Det är frivilligt för afghanerna att covid-testa sig!

    Sått de som inte vill testa sig bakom galler!

 2. Det är dags att börja med ett läger dit alla som har utvisats skickas! Där får dom stanna tills den dagen det går att utvisa dom!

 3. Sverige borde i så fall meddela A-laget därnere att vi drar in allt bistånd som var 1miljard 229miljoner 2019 och är naturligtvis ännu mer 2021.
  ”Då skulle ni få se på gnistor,” sa svängpelle.

  12

Kommentera