Stäng

Pengar från ”batikhäxorna” går rakt ner i ”Mr M:s” fickor i Kabul

MIGRATION & BISTÅND. I Afghanistans huvudstad Kabul finns en herre som påstås heta Mousavi och som kallar sig ”Mr M” och sysslar med att lura svenska kvinnor att skänka pengar som påstås gå till ”svältande” afghaner som utvisats till Kabul, rapporterar Svenska Dagbladet, bakom betalvägg.

Pengarna som skänks hamnar i stället i ”Mr M:s” rymliga fickor och även till droger åt utvisade.

Pengar från svenska privatpersoner skulle gå till att hjälpa utvisade afghaner i Kabul. I en granskning har SvD följt pengarnas väg och hittat mannen som har stoppat svenska givarmedel i egen ficka. Allt började med känslosamma tiggarbrev.

”Mom, we need money for rent of a salon this month. Please talk with givers to help us”

Meddelandet är bara ett i raden av de tiggarbrev som en afghansk man som heter Mousavi, på sociala medier kallad ”Mr M”, skickat till privatpersoner i Sverige. SvD kan nu visa hur mannen hittat på den ena tårdrypande historien efter den andra i syfte att lura till sig pengar.

”Mr M” har bland annat fått en kvinna i Uppsala, som tidigare varit engagerad i rörelsen ”Vi står inte ut” och haft afghanska män boende hos sig, att samla in minst 50.000 kronor, enligt SvD.

I det syftet använde han en historia om att han skulle hjälpa en grupp unga afghanska kvinnor i Kabul att starta en skönhetssalong. En av flickorna påstods sedan ha blivit skadad i ett bombdåd, så att mer pengar behövdes till en operation. SvD skriver att kollegor till Mousavi beskriver honom som ”en lögnare, en svindlare och en sabotör”. En av dem berättar att han reagerade på att Mousavi samlade in pengar till utvisade afghaner som påstod att de ”svalt”.

– Jag tog kontakt med de personer i Sverige som skickat pengarna, men det var som att de inte ville lyssna på vad jag sa, säger kollegan till SvD.

Pengar som påstods gå till mat och sjukvård användes istället av de utvisade ”till att köpa droger”, fortsätter han.

Två utvisade afghanska män uppger för SvD att Mousavi även lurat till sig statliga bidrag som skulle gå till att integrera de utvisade.

SvD lyckades hitta Mousavi, och då hade han fullt upp med att bygga ett stort femvåningshus till sig själv och sin familj i Kabul. Han svettas och stammar och påstår att han ska återkomma om ett besked om en intervju med flickorna, men det gör han aldrig.

-Pettersson noterar att de kvinnor som nedsättande kallas ”batikhäxor” inte är de smartaste knivarna i kökslådan och av samma typ som de som lägger pengar i tiggarens mugg och tror att de gör en god gärning och löser några problem.

Hemma hos zigenarna byggs det palats för bidragspengar och brottslighet, men här…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Pengar från ”batikhäxorna” går rakt ner i ”Mr M:s” fickor i Kabul

 1. Hursomhelst så är det lite synd om dessa s.k. afganska baaaaarnen, då de måste agera sexslavar med gamla skrynkliga illaluktande tanter.

  Stackars baaaaaarn….det är ju baaaarn vi pratar om.

  De är ju inte desertörer…visst sure.

  Sverige behöver akut vård!

  (Ps. Förstår att vissa baaaaarn gör vad som helst för att slippa dessa äckliga tanter.)

  18
  1. Snart kommer de få rätt i nån fråga. För varje gång de har fel i en fråga, desto närmare ett rätt kommer de

 2. Undrar över hur kvinnorna i Kabul står ut, när inte unga gubbar i sin bästa
  ålder gör det ? Har Batikhäxorna någon aning om det???
  Tycker att dom ska lugna ner sig, för här är ju merparten av Gymnasiegänget
  kvar än, ni tror att dom är från Afghanistan, men kan lika gärna vara från Iran
  eftersom dom ljuger värre än en häst travar Ifall inte ”Vi står inte ut” gänget inte
  står ut finns alltid möjligheten att dom reser till Kabul för sina Herdestunder?

  31

Kommentera

%d bloggare gillar detta: