Stäng

Talibanerna vinner mark

INSÄNDARE. Det är mycket ståhej i media nu när Talibanerna vinner mark och tar över mer och mer. Igår på förmiddagen intervjuades en Afghankännare i P4 och på frågan varför inte regeringsmakten kunde bekämpa de c:a 50 – 100 000 Talibanerna när man är ett land på 30- 35 miljoner invånare. Svaret blev omfattande korruption som gör att försvarsmakten inte fungerar. Det var nog ett rimligt antagande och förklarar en del.

Ann Linde i Teheran, Iran 2017

Samma eftermiddag intervjuades Utrikesminister Ann Linde (S) som beklagar läget och samtidigt säger att Sverige är världens största biståndsgivare till Afghanistan.

Dessa två uttalande som verkar korrekta ger då vid handen att svenska skattebetalare finansierar korrupta Afghaner i stor omfattning. Någon som helst nytta i konflikten mot Talibaner verkar det inte göra.

Ställer mig mycket tveksam till att Sverige ska bistå med pengar till alla möjliga konflikter runt om i världen, speciellt när det sällan eller aldrig kommer till någon egentlig nytta, utan hamnar i fickor hos korrupta politiker.

Vidare har jag förståelse för att många Afghaner inte är så förtjusta över Talibanernas framgångar och vill lämna landet. Dock förstår jag inte varför de ska ta sig till Sverige, det finns 6 olika -Stan i närområdet Kirgi, Turkmeni, Paki, Kazak, Uzbeki, Tadzjiki och några krig eller stora konflikter i dessa länder föreligger inte. Språk, kultur och religioner i dessa länder passar nog bättre för Afghaner än Sverige och Europa.

Anders

Det finns många länder dit Afghaner kan flytta om de inte vill stanna och slåss. Länder som ligger betydligt närmare än Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Talibanerna vinner mark

 1. Som alla vet rekryterar statliga media hellre efterbilvna vänsterfeminister än kompetenta journalister med god utbildning.
  Följdfrågor vid intervjuer är något som journalister på statliga media inte har fattat. Naturligtvis skulle journalisten frågat vem korrumperar vem och varför. Svaret hade blivit att det handlar om narkotika och den enorma avkastningen den för med sig.
  Värdet på narkotikan uppskattades till 250 miljarder kr 2005.
  Det är till stora delar ett narkotikakrig och religionen är underordnad.
  Men ni vet hur mycket vänstern vill gulla med afghaner, något om narkotikakrig kommer vi inte att få höra från statliga media.

  10
  1. Det är inte kompetenta journalister som bestämmer vad som skall publiceras. Det är resp tidnings ”poliltruck” som avgör vad som skall publiceras.

   I huvudsak har SIDA bara en uppgift, nämnligen att för S räkning finansiera sådan subversiv verksamhet vilken kan utbreda ”socialism”. Detta har dock ingen efterfrågan, så då nöjer sig S med att finansiera islamism resp extrem kommunism. En del av verksamheten innebär då att ”organisationsutbilda” (d v s indoktrinera), vilket de även gör i Sverige genom att skicka pengar till ”civilsamhället”, alltså i huvudsak till typ AFA, Islam. Finansieringen sker ljusskyggt, så att den inte kan revideras fram om Riksdagen kräver revission. Alltså är systemet uppbyggt för att korrumpera både sossar och mottagande politiker. Sossarna fixar även vapen åt olika terrorgrupper, t ex 300 pansarbandvagnar åt IS för ett par år sedan.

   Notera att islam lagrar vapen i Europas länder. Hur mycket av miljarderna som sossarna ger till islam omvandlas till lager av vapen och ammunition i Sverige inför det kommande inbördeskriget?

 2. När ett land med 30-35 miljoner invånare inte klarar av att bekämpa 100.000 talibaner, då ställer man ju sig frågan; hur f-n skall då vi svenskar kunna klara av att bekämpa allah dessa muslimer som tagit sig hit, vilka väl med råge överstiger 100.000.

  15
 3. När man jagade bort Talibanerna från makten i Afghanistan så satte man sedan opium-odlarna att styra landet. Nu verkar man förvånad att knarkmaffian man satte att styra är kurrumperad. Var går gränsen mellan naivitet och idioti?

  28
 4. Talibanernas övertagande ger en försmak på hur det kommer att utvecklas i Sverige.
  Ingen hänsyn visas lokalbefolkningen allt och alla, sprängs i luften.

  20
 5. De av svenska journalister som häcklade amerikanska soldater gjorde tydligen stor skillnad i Afghanistan.
  Skall nu journalisterna be USA komma tillbaka?

  18
 6. Ibland får man bara gilla läget. När talibanerna tagit över, som det afghanska folket uppenbarligen vill att de ska göra. Då får vi teckna avtal med dem att mot pengar ta emot deras egna medborgare samt alla andra muslimer som vi vill bli av med som inte kan åka hem.

  26
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: