Dömda jamaicaner ska utvisas från Storbritannien

BROTTSLIGHET. I veckan kommer Storbritannien att utvisa ett trettiotal personer till Jamaica efter att de begått brott i landet, skriver Sveriges Radio.

Det handlar om personer som inte har ett brittiskt medborgarskap, men som levt länge i Storbritannien. Några kom från Jamaica när de var yngre än fem år.

Människorättsorganisationer menar att regeringen brutit det avtal man slöt med Jamaica förra året om att inte utvisa personer som kom till Storbritannien när de var yngre än 12 år.

-Pettersson undrar varför de som kom till Storbritannien innan de fyllt fem år inte blivit medborgare. Sedan tror jag det är bra att utvisa brottslingar, även i preventivt syfte. Sverige borde ta efter och göra utvisning obligatorisk vid grova brott eller upprepade småbrott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Dömda jamaicaner ska utvisas från Storbritannien

  1. Helt för obligatoriska utvisningar och det ska också finnas ett verkställighetskrav. Om man vill slippa att bli utvisad så är det bara att se till att sköta sig. Att vara här olovandes är dock i sig att misssköta sig och därmed ett skäl till utvisning. Inga ursäkter, inte ens ”hemlandet vägrar att ta emot” ska godtas. Det bör den utvisningsdödes eget ansvar att hitta någonstans att ta vägen och de bör hållas i förvar tills så sker.

    21

Kommentera